ماهواره "تانگر1" ناسا چشمههای متان و دیاکسید کربن را در آمریکا و سایر نقاط جهان شناسایی و تصاویر آنها را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، امروز نخستین تصاویر از ماهواره "تانگر1" ناسا منتشر شده است. این ماهواره ناسا به طور اختصاصی برای دنبال کردن منابع انتشار گازهای گلخانهای منتشر شده است و قرار است که پردازش اطلاعات آن توسط "سازمان غیرانتفاعی کربن مپر" انجام شود.
نخستین تصاویر مخابره شده این ماهواره، چشمههای متان در پاکستان و تگزاس و همچنین یک چشمه دیاکسید کربن در آفریقای جنوبی را برجسته میکند. این دادهها به هدف شناسایی و اندازهگیری انتشار نقطهای گازهای گلخانهای در مقیاس جهانی و دسترسی و اقدامپذیر کردن این اطلاعات کمک میکند.
ماهواره "تانگر1" در 16 آگوست از پایگاه نیروی فضایی واندنبِرگ در کالیفرنیا پرتاب شد و از آن زمان به جمعآوری دادهها برای تأیید عملکرد صحیح طیفسنج تصویربرداری خود، که بر اساس فناوری توسعهیافته در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا است، پرداخته است.
جیمز گراف؛ مدیر علوم زمین و فناوری در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، میگوید: «نخستین تصاویر گازهای گلخانهای از "تانگر1" هیجانانگیز هستند و نشانه قانعکنندهای از اتفاقات آینده هستند. این ماهواره نقش حیاتی در تشخیص و اندازهگیری انتشارات متان و دیاکسید کربن دارد. این مأموریت گام بزرگی به جلو در جهت رسیدگی به انتشار گازهای گلخانهای است.»
دادههای استفادهشده برای تولید تصویر پاکستان در 19 سپتامبر بر فراز شهر کراچی جمعآوری شد و چشمه متانی به طول تقریبی 2.5 مایل (4 کیلومتر) را از یک محل دفن زباله نشان میدهد. برآورد اولیه کربن مپر از نرخ انتشار منبع بیش از 2600 پوند (120 کیلوگرم) متان در ساعت است.
همچنین چشمه دیاکسید کربن در کندال، آفریقای جنوبی که از یک نیروگاه برق زغالسنگ گسترش یافته است، در 19 سپتامبر توسط طیفسنج تصویربرداری روی ماهواره مشاهده شد. برآورد اولیه کربن مپر از نرخ انتشار منبع، حدود 1.3 میلیون پوند (600 هزار کیلوگرم) دیاکسید کربن در ساعت است.
تصویر انتشار متان از تگزاس هم که در 24 سپتامبر جمعآوری شده است، چشمه متانی در جنوب شهر میدلند، یکی از بزرگترین میدانهای نفتی جهان، را نشان میدهد. برآورد اولیه کربن مپر از نرخ انتشار منبع، حدود 900 پوند (400 کیلوگرم) متان در ساعت است.
در سال 2022، ناسا طیفسنج تصویربرداری EMIT (بررسی منبع گرد و غبار معدنی سطح زمین) که در آزمایشگاه پیشرانش جت توسعه یافت را روی ایستگاه فضایی بینالمللی نصب کرد. طیفسنج تصویربرداری روی تانگر1 که از این ابزارها مشتق شده است، میتواند صدها طول موج نور منعکسشده از سطح زمین را اندازهگیری کند.
با استفاده از این روش، تانگر1 به پژوهشگران کمک خواهد کرد تا انتشارات را تا سطح تاسیسات تشخیص و اندازهگیری کنند. پس از بهرهبرداری کامل، این فضاپیما روزانه حدود 116 هزار مایل مربع (300 هزار کیلومتر مربع) از سطح زمین را اسکن خواهد کرد.
اندازهگیریهای متان و دیاکسید کربن جمعآوریشده توسط -این ماهواره در پورتال دادههای کربن مپر به صورت عمومی در دسترس خواهد بود.
انتهای پیام/