04 آذر 1403
1

نتایج پژوهشی جدید نشان می‌دهد که بیش از نیمی از یخچال‌های طبیعی جهان تا سال 2100 در معرض ناپدید شدن قرار دارند

۵۴ درصد یخچال‌های جهان طی ۸۰ سال آینده آب می‌شوند
- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بسیاری از یخچال‌های طبیعی جهان در دوران آخرین دوره یخبندان تشکیل شده‌اند. این یخچال‌ها که باقی‌مانده‌های عصر یخبندان هستند، هزاران سال است که در نواحی مرتفع یا قطبی باقی مانده‌اند اما نشان می‌دهد که پایداری چندین هزارساله این یخچال‌ها در معرض یک تهدید جدی است.

یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که بیش از نیمی از یخچال‌های طبیعی جهان تا پایان این قرن ممکن است ناپدید شوند. این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه ETH زوریخ در سوئیس و دانشگاه Vrije در بروکسل بلژیک انجام شده، پیش‌بینی هولناکی را برای یخچال‌های زمین به نمایش گذاشته است.

یخ‌های قطب شمال با سرعت وحشتناکی نازک می‌شوند!

دانشمندان از سناریوهای مختلف انتشار کربن برای برآورد خسارت احتمالی یخچال‌ها استفاده کردند. آنها همه یخچال‌های جهان را بررسی کردند که در مجموع بیش از 200 هزار یخچال می‌شود.

یخچال‌هایی در معرض تهدید شدید

آمارهای این مطالعه نگران‌کننده است و طبق سناریوی انتشار بالا تا 54 درصد از تمام یخچال‌ها ممکن است از بین بروند و در آلپ، این رقم به 75 درصد می‌رسد.

"یخچال‌ها در بسیاری از مناطق جهان نقش حیاتی دارند و تغییرات یخچال‌ها مستقیماً بر جامعه و محیط‌زیست طبیعی تأثیر می‌گذارد." این گفته‌ها از سوی پروفسور هری زکولاری، نویسنده اصلی تحقیق و دانشمند یخچال‌شناسی است.

به گفته وی، در سطح محلی، یخچال‌ها می‌توانند منجر به خطرات طبیعی شوند، ارزش گردشگری قابل توجهی دارند و تأمین منابع آبی محلی را تعیین می‌کنند.

از ذوب یخچال‌ها تا افزایش سطح دریا

ذوب یخچال‌ها تنها به از دست رفتن یک منظره یخی محدود نمی‌شود وپیامدهای آن بسیار گسترده‌تر از این است. یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها، تأثیر ذوب یخچال‌ها در افزایش سطح دریاهاست که خطر سیل را در شهرها و مناطق ساحلی افزایش می‌دهد. علاوه بر این، از دست رفتن یخچال‌ها منابع آب شیرین را که میلیون‌ها نفر به آن وابسته‌اند، کاهش می‌دهد.

به طور کلی تأمین آب از یخچال‌ها (و نحوه تغییر این تأمین) بر تنوع زیستی و دسترسی به آب برای صنایع، کشاورزی و خانواده‌ها تأثیر می‌گذارد.

اثر گلخانه‌ای تنها بحران را تشدید می‌کند. به‌طوری که کاهش بازتاب نور خورشید (آلبدو) زمین موجب جذب بیشتر انرژی خورشید به جای بازتاب آن می‌شود. این امر خطر گرمایش جهانی را افزایش می‌دهد و تغییرات اقلیمی را تشدید می‌کند.

پیش‌بینی کاهش حجم یخچال‌ها

برای برآورد میزان از دست رفتن یخچال‌ها در آینده، تیم تحقیقاتی داده‌های تاریخی حجم یخچال‌ها، انتشار کربن و دما را مطالعه کرد. با استفاده از این اطلاعات و مدل‌سازی‌های کامپیوتری، کارشناسان توانستند پیش‌بینی‌هایی در مورد کاهش حجم یخچال‌ها در آینده انجام دهند.

محققان این تحقیق می‌گویند: با مدل‌سازی تکامل یخچال‌ها در طول قرن بیست و یکم در سناریوهای مختلف اقلیمی، تفاوت‌های چشمگیری در نتایج بسته به سطح انتشار گازها مشاهده کردیم. در صورت انتشار کم کربن، یخچال‌ها ممکن است تا 25 تا 29 درصد از حجم خود را تا سال 2100 از دست بدهند. در سناریوی انتشار بالا، این رقم می‌تواند به 46 تا 54 درصد برسد.

یخچال‌های آلپ اروپا از آسیب‌پذیرترین یخچال‌ها هستند. پیش‌بینی می‌شود این یخچال‌ها در سناریوهای انتشار بالا بیش از 75 درصد از حجم خود را از دست بدهند. با این حال، مناطق قطبی مانند کانادا در قطب شمال، ایسلند ممکن است بخش بیشتری از حجم یخچال‌های خود را تا پایان قرن حفظ کنند، هرچند هنوز با از دست دادن قابل توجهی مواجه خواهند بود.

انتهای پیام/

منبع:

https://hirna.ir