22 آبان 1403
17

مشاور رئیس جمهور روسیه با اشاره به تدابیر حفاظتی بیشتر این کشور در منطقه بالتیک، ابراز عقیده کرد که ایالات متحده قصد دارد با اعزام نیروی دریایی خود به خلیج فارس و تشدید وخامت اوضاع در منطقه، بازار انرژی خود را  تقویت کند.

اشاره مشاور پوتین به منافع آمریکا در تشدید تنش در خلیج فارس
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، نیکولای پاتروشیف، مشاور رئیس جمهور روسیه در مسائل امنیتی و رئیس کالج دریایی روسیه، معتقد است که دولت ایالات متحده آمریکا با کمک اعزام نیروهای نظامی دریایی خود به خلیج فارس به دنبال افزایش تنش در این منطقه است تا شرایط را برای توزیع مجدد بازار انرژی در جهان فراهم کنند.

به گفته این مقام روس، وخیم‌تر شدن مجدد اوضاع در خاورمیانه و سایر مناطق مهم استراتژیک با همدستی رهبری آمریکا در حال ظهور است. 

پاتروشیف در مصاحبه با روزنامه کامرسانت گفت: «حضور نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس و اقدامات آن به اصطلاح برای تضمین امنیت دریانوردی در منطقه از جمله با حمله به مواضع نیروهای انصارالله یمن، تنها پرده‌ای است که پشت آن طرح‌های آمریکا برای تشدید وخامت اوضاع در منطقه پنهان شده است.»

وی تاکید کرد که طرف آمریکایی با اقدامات خود، همچنین در تلاش است تا چین و هند را که علاقه مند به تامین انرژی خود از منطقه هستند تحت فشار بیشتری قرار دهد و در عین حال شرایط مناسب خود را برای توزیع مجدد بازار انرژی ایجاد کند.

در  عین حال مشاور دستیار رئیس جمهور جنگ نفتکش‌ها در خلیج فارس در دهه 1980 را یادآور شده و افزود: «پس از آن بود که صنعت بیمه جهانی تقریباً سقوط کرد و یک بحران جهانی انرژی آغاز شد. برای جلوگیری از آن، دولت ریگان مجبور شد مبالغ هنگفتی را خرج کند. به سختی می‌توان گفت که آیا آمریکای کنونی که با یک بدهی ملی نجومی مواجه است، با بحران جدید کنار خواهد آمد یا خیر.

روسیه اقدامات حفاظتی بیشتری در بالتیک انجام خواهد داد

نیکولای پاتروشیف، در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد که پس از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو و همچنین در پس زمینه انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم (جریان جنوبی)، مهمترین وظیفه نظامی-سیاسی فدراسیون روسیه دفاع از منافع خود در منطقه بالتیک است و اقدامات جدیدی در حال انجام است.

مشاور رئیس جمهور روسیه توضیح داد: «در حال حاضر، تضمین امنیت در بالتیک مهمترین وظیفه نظامی-سیاسی روسیه است. از زمان الحاق سوئد و فنلاند به ناتو و همچنین در پس زمینه کارشکنی در انتقال گاز از خطوط لوله نورد استریم، مسکو اقدامات بیشتری را برای حفاظت از تمامیت ارضی و منافع اقتصادی کشور در نظر گرفته و انجام داده است. به گفته وی، آمریکا و متحدانش در اروپا به دنبال نظامی کردن منطقه دریای بالتیک هستند و این یک استراتژی مرسوم برای کشورهای غربی است تا از آب گل آلود برای خود ماهی بگیرند.

بزرگترین مانور ناتو در دریای بالتیک با هدف بازدارندگی روسیه
ماموریت جنگنده‌های ناتو برای رهگیری بر فراز دریای بالتیک
آلمان یگان ضد ترور در دریای بالتیک مستقر می‌کند

انتهای پیام/

منبع:

https://hirna.ir