24 آبان 1403
20

اقتصادنیوز: بازار طلا و ارز امروز شاهد شیب نزولی قیمت طلای آبشده، سکه امامی و دلار نسبت به روز گذشته است؛ روندی که ناشی از تغییر شاخص‌ها در بازارهای جهانی است.

قیمت طلا سقوط کرد؛ سکه تغییر کانال داد/ عقبگرد قیمت دلار در روز رکوردزنی بیت کوین؛ سیگنال سیاسی به بازار ارز رسید

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و ارز آخرین روز کاری هفته را با عقب‌نشینی قیمت‌ها آغاز و سپری کرد و در پی آن قیمت سکه یک کانال پایین آمد و قیمت دلار و طلای آبشده نیز به مرزهای حمایت رسید.

نوسان منفی قیمت دلار و طلای جهانی که از معاملات پشت خطی آغاز شده بود و امروز نیز تداوم پیدا کرد، مهم‌ترین عامل عقبگرد قیمت‌ها در بازارهای مالی امروز بود.

قیمت دلار نیز در بازار تهران و هرات در مقایسه با روز گذشته شیب نزولی را در پیش گرفتند. دلار تهران که معاملات را با گپ منفی نسبت به روز گذشته آغاز کرده بود، در ادامه معاملات با نوسان مثبت نسبت به نرخ بازگشایی کمی پیشروی کرد. قیمت این اسکناس در بازار هرات نیز با گپ مثبت معاملات را استارت زد و در نهایت نسبت به روز چهارشنبه در محدوده حمایتی قرار گرفت.

درهم امارات نیز معاملات امروز را در 18 هزار و 660 تومان آغاز کرد و در ادامه روز نوسان کمی را به ثبت رساند و در نهایت با 18 هزار و 700 تومان به کار خود پایان داد.

پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران فنی نشان می‌دهد، 18 هزار و 700 تومان مرز حمایت درهم امارات است و اگر این اسکناس در معاملات پشت خطی تثبیت روزانه پایین مرز یاد شده بدهد، حرکت در مسیر نزولی با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. مرز حمایت بعدی درهم امارات 18 هزار و 600 تومان است.

همچنین اگر درهم امارات در روزهای آینده تغییر فاز دهد، مرز 18 هزار و 850 تومان نیز به عنوان اولین مقاومت جدی درهم در نظر گرفته می‌شود و عبور از این سطح می‌تواند تمایل بازار را برای افزایش بیشتر قیمت نشان دهد و احتمال رشد به سمت مقاومت بعدی را تقویت کند. عبور قیمت درهم از مرز یاد شده، به فتح مرز مقاومت بعدی که 19 هزار تومان است، منجر خواهد شد.

بازار رسمی هم امروز مسیری متفاوت از بازار غیررسمی را در پیش گرفت و در حالی معاملات را پشت سر گذاشت که قیمت دلار بالا رفت و یورو عقب نشست. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار با افزایش نسبت به روز گذشته، 51 هزار و 691 تومان نرخ گذاری شد و حواله دلار (دلار نیما) نیز با افزایش به 50 هزار و 283 تومان معامله شد. قیمت یورو مبادله‌ای ولی با گپ منفی به 54 هزار و 612 تومان رسید و قیمت یورو حواله نیز با کاهش به 53 هزار و 124 تومان رسید. قیمت درهم امارات هم در مرکز مبادله 14 هزار و 75 تومان و حواله درهم 13 هزار و 691 تومان اعلام شد.

بازار رمزرارزها نیز امروز شاهد تداوم رکوردزنی بیت کوین نسبت به روز گذشته است. این رمزارز که شامگاه چهارشنبه توانست از سقف تاریخی 90 هزار دلار عبور کند، در ادامه معاملات امروز 91 هزار و 412 دلار قیمت خورده است. تحلیلگران بازار رمزارزها معتقدند نهنگ ها طی هفته اخیر به بازار بیت کوین هجوم آورده و بیش از هزار بیت کوین خریده اند؛ موضوعی که نقش مهمی بر نوسانات ارزش این رمزارز داشته است.

بازار طلا و سکه هم امروز از گزند کاهش قیمت طلای جهانی در امان نماند و سرانجام در مسیر نزولی حرکت کرد. کاهش قیمت طلای جهانی از شامگاه چهارشنبه با سرعت بیشتری دنبال شده و ارزش هر اونس طلا در لحظه تدوین این گزارش به 2552 دلار رسیده است.

پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از تحلیلگران بازارهای مالی نشان می‌دهد، محدوده حمایت طلای جهانی که انتظار بازگشت قیمت از آن بسیار محتمل است، در 2520 دلار تا 2540 دلار قرار دارد و اگر در ادامه معاملات قیمت طلا با نوسان مثبت بالای محدوده یاد شده قرار بگیرد، احتمال بازگشت به مسیر صعودی قوت خواهد گرفت.

به عقیده این گروه، اولین مرز مقاومت طلای جهانی در 2580 دلار قرار دارد و در صورت تثبت قیمت بالای مرز یاد شده، قیمت به سمت مرز بعدی خود که 2600 دلار است، حرکت خواهد کرد.

تحلیلگران «تغییر نظرات درباره کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو» و «سیاست های دولت ترامپ» را به عنوان دو عامل اصلی موثر بر کاهش قیمت طلای جهانی می دانند؛ چرا که افزایش ارزش شاخص دلار در بازارهای فارکس طلای جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

با این حال، قیمت طلای آبشده نیز معاملات امروز را در 18 میلیون و 540 هزار تومان آغاز کرد و در نیمه اول معاملات کمی عقب نشست و 18 میلیون و 518 هزار تومان قیمت خورد. قیمت طلای آبشده در نیمه دوم معاملات کمی بالا رفت و در نهایت با 18 میلیون و 555 هزار تومان به کار خود پایان داد تا نسبت به روز گذشته کاهش نسبی را تجربه کرده باشد.

تکنیکالیست ها معتقدند محدوده حمایت طلای آبشده در 18 میلیون و 400 هزار تومان قرار دارد و در صورت تثبیت پایین این محدوده، مرز حمایت بعدی برای این فلز گرانبها، 18 میلیون و 100 هزار تومان است. همچنین اولین سطح مقاومتی مهم طلای آبشده 19 میلیون و 120 هزار تومان خواهد بود که عبور از آن، مسیر را برای حرکت به سمت مقاومت بعدی یعنی 19 میلیون و 300 هزار تومان هموار می‌کند. حباب طلای آبشده نیز بیش از دو درصد برآورد شده است.

سکه امامی نیز معاملات امروز را در محدوده 50 میلیون و 400 هزار تومان آغاز کرد. اما در نیمه اول معاملات با از دست دادن کانال یاد شده، 49 میلیون و 750 هزار تومان قیمت خورد. سکه امامی در ادامه روز نیز در همین کانال باقی ماند و در نهایت 49 میلیون و 900 هزار تومان معامله شد. حباب سکه نیز امروز به 22 درصد رسیده است.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معامله گران فنی، سکه امامی در محدوده 49 میلیون و 500 هزار تومان از حمایت قوی برخوردار است و اگر روند نزولی فعلی در روزهای آتی ادامه پیدا کند و قیمت پایین این محدوده نوسان دهد، مسیر کاهشی با شدت بیشتری دنبال خواهد شد.

همچنین مرز مقاومت سکه امامی را می توان محدوده 50 میلیون تومان در نظر گرفت که برای بازگشت به مسیر صعودی نیازمند تثبیت روزانه بالای مرز یاد شده است.

تحلیلگران معتقدند علت افزایش حباب طلا و سکه در جریان معاملات امروز، کاهش قیمت کمتر نسبت به افت کاهش ارز دلار و طلای جهانی به عنوان دو مولفه اصلی اثرگذار بر نوسانات قیمت‌هاست.

در نهایت، امروز سه خبر هم در کانون توجه معامله‌گران قرار گرفت که می تواند نوسانات بازار را در روزهای اخیر دستخوش تغییر کند. ادعای رویترز درباره تلاش اروپا برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام، اولین خبری بود که امروز مورد توجه قرار گرفت. این خبرگزاری به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که قدرت‌های اروپایی در حال رایزنی هستند تا شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست هفته آینده خود قطعنامه جدیدی علیه ایران به دلیل «عدم همکاری با این نهاد» صادر کند. رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در واکنش به تلاش اروپا برای صدور قطعنامه علیه ایران، اعلام کرد هر اقدامی با واکنش متقابل رو به رو خواهد شد.

این در حالیست که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران حضور دارد و در نشست خبری خود با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز از تلاش برای دستیابی به راه‌حل خبر داد.  

اظهارات عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره ارز چند نرخی نیز دیگر موضوعی بود که امروز مورد توجه قرار گرفت. همتی در این باره گفت: «ارز چند نرخی عامل رانت و فساد است و مخالفت این مسئله هستیم. وقتی نرخ ارزش واقعی نباشد، صادرات به‌تدریج متوقف می‌شود.»


https://hirna.ir