19 آبان 1403
6

اقتصادنیوز: بازدهی هفتگی بازارها نشان می‌دهد قیمت طلای جهانی بیشترین کاهش را به ثبت رساند و با ریزش بیش از 4 درصدی از سقف دور شد.

دلار پربازده‌ترین دارایی هفته/ حباب ربع سکه رکورد زد+ نمودار
  عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و ارز هفته جاری را در سایه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ سپری کرد؛ رویدادی سیاسی که در پی آن قیمت‌ها نوسان محسوسی را به ثبت رساندند. اما به گفته معامله‌گران قمار بازار ارز جواب داد و با انتخاب ترامپ به عنوان چهل و هشتمین رئیس جمهور آمریکا، نوسانات بازار داوم چندانی نیاورد؛ چرا که بازار پیش از این ریسک سیاسی انتخابات این چهره در انتخابات را پیش خور کرده بود. همچنین حضور بازارساز و تزریق دلار و درهم نیز عامل دیگری بود که مانع نوسان مثبت قیمت‌ها شد.

پس از پیروزی ترامپ در روز چهارشنبه بازار سکه و طلا از سمت طلای جهانی سیگنال کاهش گرفت. قیمت طلای جهانی بعد از تعیین تکلیف انتخابات آمریکا با ریزش بیش از 100 دلاری تا 2650 دلار پایین آمد و از سقف دور شد. ریزش قیمت این فلز گرانبها بر قیمت طلا و سکه در بازار ایران نیز اثرگذار بود و در پی آن طلای آبشده کانال 20 میلیون تومان را از دست داد و سکه امامی نیز به کانال 51 میلیون افتاد.

براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، در بازدهی هفتگی بازارها قیمت طلای جهانی بیشترین کاهش را به ثبت رساند و با ریزش بیش از 4 درصدی از سقف دور شد. قیمت طلا و سکه هم هفته‌ را با بازدهی منفی به پایان رساندند و بیش از دو درصد کاهش داشتند.

بازدهی بازارها

بازار ارز هم شاهد بازدهی مثبت همه اقلام بود و قیمت دلار تهران با رشد بیش از 1.4 درصدی، بیشترین بازدهی را به نام خود ثبت کرد. قیمت درهم و دلار هرات هم در همین حدود نوسان دادند. بازار ارز در هفته‌ای که با محوریت ترامپ سپری شد، دو بار کانال جدید را تست کرد اما نتوانست در آن تثبیت دهد.

با این حال، قیمت ربع سکه نیز در این هفته بیشترین کاهش را به نام خود ثبت کرد و تا محدوده 16 میلیون و 350 هزار تومان پایین آمد. براساس بررسی اقتصادنیوز، علاوه بر تاثیر فاندامنتالی ریزش طلای جهانی، خبر حراج ربع سکه 1403 در روز شنبه نیز بر عقبگرد قیمت ربع سکه اثرگذار بود. قیمت ربع سکه با نزولی که داشت در کاهش حباب رکورد جدیدی را به ثبت رساند که به سطح بی‌سابقه 50 درصد رسید.

در نهایت معامله گران معتقدند نقدینگی در حال حاضر به سمت بازار رمزارزها رفته است و بسیاری بر نوسانات تتر و سایر رمزارزها متمرکز شده‌اند و بازارهای کلاسیک محل توجه نیستند. گروهی دیگر نیز معتقدند نوسان قیمت تتر می‌تواند به دلار تهران فشار آورده و مسیر حرکت این اسکناس را تغییر دهد.


https://hirna.ir