بر اساس گزارش WWF ، جمعیت حیات وحش طی 50 سال 73 درصد کاهش یافته است! به عنوان مثال 60 درصد از دلفینهای صورتی آمازون به دلیل آلودگی و تهدیدات دیگر مانند معدنکاری و ناآرامیهای داخلی نابود شدهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بر اساس آمارهای جدید WWF (سازمان بینالمللی غیرانتفاعی محیطزیستی) جمعیت حیات وحش طی 50 سال 73 درصد کاهش یافته است.
این گزارش نشان میدهد که دلیل عمده این کاهش جمعیت از دست رفتن زیستگاهها بوده است و فعالیتهای انسانی منجر به "کاهش فاجعهبار تنوع زیستی" شده است.
تانیا استیل؛ رئیس WWF انگلستان اعلام کرد که از دست رفتن گونههای مهم حیات وحش بسیاری از اکوسیستمها را در آستانه فروپاشی قرار داده و بسیاری از زیستگاهها، از آمازون گرفته تا صخرههای مرجانی در لبه نقاط بحرانی بسیار خطرناک قرار دارند.
این گزارش که بر اساس سرشماری بیش از 5000 شمارش جمعیت پرندگان، پستانداران، دوزیستان، خزندگان و ماهیها طی پنج دهه گردآوری شده است، نشان میدهد که در بسیاری از موارد کاهش گونهها که ناشی از فعالیتهای انسانی است. به عنوان مثال 60 درصد از دلفینهای صورتی آمازون به دلیل آلودگی و تهدیدات دیگر مانند معدنکاری و ناآرامیهای داخلی نابود شدهاند.
با این حال، گزارش نمونههایی از موفقیتهای حفاظتی را نیز به تصویر کشیده است؛ برای مثال، یک جمعیت فرعی از گوریلهای کوهی در کوههای ویروگا در شرق آفریقا بین سالهای 2010 تا 2016 زندگی میکنند، بهطور متوسط سالانه 3 درصد افزایش یافته است.
این گزارش نشان داد که تخریب و از دست رفتن زیستگاهها بزرگترین تهدید برای حیات وحش است و پس از آن بهرهبرداری بیش از حد، گونههای مهاجم، بیماریها، تغییرات اقلیمی و آلودگی قرار دارند.
این تحقیق همچنین هشدار میدهد که از دست رفتن طبیعت و تغییرات اقلیمی بهسرعت جهان را به سمت نقاط غیرقابل بازگشت، از جمله احتمال «فروپاشی» جنگلهای آمازون که دیگر نمیتوانند کربن گرمازای سیاره را جذب کرده و اثرات تغییرات اقلیمی را کاهش دهند، پیش میبرد.
انتهای پیام/