نتایج تحقیقات ناسا نشان میدهد که افزایش سطح دریاها، کشورهای جزیرهای اقیانوس آرام را غیرقابل سکونت میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اقیانوس آرام با پهنههای وسیع و جذاب خود، مجموعهای از کشورهای جزیرهای کوچک مانند تووالو، کیریباتی و فیجی را در در خود جای داده است که اکنون این کشورها بیش از هر نقطهای در جهان با خطر غرق شدن مواجه هستند.
به تازگی ناسا هشدار داده است که این جزایر در 30 سال آینده با افزایش سطح دریا به میزان 20.32 سانتیمتر (8 اینچ) مواجه خواهند شد و نکته نگرانکننده این است که این افزایش، حتی اگر میزان انتشار گازهای گلخانهای در سالهای آینده تغییر کند، بازهم اجتنابناپذیر و غیرقابل بازگشت است.
ناسا هشدار میدهد که این جزایر که محل زندگی میلیونها نفر هستند، بهسرعت تحت تأثیر موج بیامان تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی قرار میگیرند.
بر اساس نتایج این تحقیق تا سال 2050، احتمال وقوع سیلابهای ناشی از جزر و مد با شدت بسیار بالا را به شدت این 3 کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد و روزهای سیلابی پرشماری را تجربه خواهند کرد.
برای مثال، مناطقی از تووالو که هماکنون کمتر از پنج روز سیلابی در سال را تجربه میکنند، ممکن است تا دهه 2050 با میانگین 25 روز سیلاب در سال مواجه شوند. همچنین مناطقی از کیریباتی که در حال حاضر کمتر از پنج روز در سال سیلاب دارند، ممکن است تا آن زمان با میانگین 65 روز سیلاب در سال روبهرو شوند.
نادیا وینوگرادوا شیفر؛ مدیر برنامههای فیزیک اقیانوس ناسا در بخش علوم زمین، گفت: سطح دریا همچنان برای قرنها افزایش خواهد یافت و باعث وقوع سیلابهای مکررتر میشود. ابزار جدید ناسا برای پیشبینی سیل، به شما نشان میدهد که افزایش احتمالی فرکانس و شدت سیلابها در دهههای آینده برای جوامع ساحلی کشورهای جزیرهای اقیانوس آرام شدید خواهد بود.
انتهای پیام/