هر حادثهای در اغلب موارد ناشی از تقصیر یا قصور است. گاه ناشی از تقصیر و قصور افرادی که مستقیم درگیر موضوع هستند و مقررات یا ضوابط ایمنی را رعایت نمیکنند و یا ناشی از قصور و تقصیر سیاستگذاران است که دستورالعملهای مناسبی را برای ایمنی تدوین و ابلاغ نمیکنند.
به گزارش خبرآنلاین، روزنامه هم میهن نوشت:
ماجرای تاسفبار معدن طبس که به کشته شدن دهها نفر از کارگران زحمتکش و هموطن منجر شد، یک بار دیگر ثابت کرد که مسئولین کشور حتی اگر در حوزه کاری خود بادانش و خیرخواه و بابرنامه هم باشند، باید در حوزه ارتباطات رسانهای، حداقلی از تواناییها را داشته باشند.
آقای دکتر میدری وزیر رفاه که در خیرخواهی و کارشناسی او و مجموعه تحت امر ایشان شکی نداریم و با حضور سریع و بهموقع در محل حادثه این تعهد خود را نشان داد، در آنجا گفت: «طبق بررسیهای ما در معدن طبس تخلفی صورت نگرفته و این رویداد واقعاً یک حادثه بوده است، ۶۰۰۰معدن فعال در کشور داریم و ۲/۵ درصد حوادث ناشی از کار در معادن رخ میدهد.»
دلیل روانی این گزاره از رویکرد سیاسی نادرست نسبت به مفهوم وفاق متأثر است که گمان میکنند اگر با قاطعیت بگویند با هر گونه تخلف احتمالی برخورد خواهد شد، چنین سخنی علیه دولت قبل تلقی خواهد شد و دوست ندارند که وارد این فاز شوند. ولی اشتباه آنجاست که چنین وفاقی هیچ نسبتی با نادیده گرفتن احتمالی حق و حقوق داغدیدگان ندارد. اتفاقاً دولت پیش هم از مشکلات مطلع بوده است و دقیقاً سه سال پیش دستوراتی داده بودند و اگر انجام نشده باشد، بحث دیگری است. قرار نیست لاپوشانی شود.
گرچه وزارت کار در اطلاعیه شماره دو بخشی از این نکات را بهخوبی متذکر شده است؛ ولی همه مسئولین کشور باید دقت کنند که عیار دانش ارتباطی آنان در گفتوگوهای عادی و متعارف سنجیده نمیشود، بلکه در مواقع بحرانی است که آنان میتوانند آب بر آتش احساسات بریزند یا برعکس آن را شعلهور کنند. دراینباره، اصلاح مطلب از جانب شخص آقای وزیر ضرورت دارد.
ولی هر حادثهای در اغلب موارد ناشی از تقصیر یا قصور است. گاه ناشی از تقصیر و قصور افرادی که مستقیم درگیر موضوع هستند و مقررات یا ضوابط ایمنی را رعایت نمیکنند و یا ناشی از قصور و تقصیر سیاستگذاران است که دستورالعملهای مناسبی را برای ایمنی تدوین و ابلاغ نمیکنند. حادثه اخیر، زلزله نبوده که کسی نتواند پیشبینی کند.