وزارت خارجه چین به فروش تسلیحات 228 میلیون دلاری آمریکا به تایوان واکنش نشان داده و اعلام کرد به زودی پاسخ متقابل خواهد داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری ظهر امروز چهارشنبه این وزارتخانه نسبت به اعلامیه وزارت دفاع آمریکا مبنی بر تأیید فروش تسلیحات به تایوان به ارزش 228 میلیون دلار، شامل تعمیرات و بازگرداندن هواپیماهای جنگی و تجهیزات هواپیماهای جنگی واکنش نشان داد.
لین جیان اظهار داشت: ایالات متحده با فروش تسلیحات به منطقه تایوان چین، به شدت اصل "چین واحد" و سه بیانیه مشترک چین و ایالات متحده، به ویژه بیانیه "17 اوت" را نقض کرده است. این اقدام، به طور جدی به حاکمیت و منافع امنیتی چین، روابط چین و آمریکا و صلح و ثبات در تنگه تایوان آسیب زده و سیگنال اشتباهی به نیروهای جداییطلب "استقلال تایوان" ارسال میکند.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد فروش احتمالی قطعات یدکی نظامی خارجی به تایوان به ارزش حدود 228 میلیون دلار را تایید کرده است. آمریکا برخلاف نبود روابط رسمی و دیپلماتیک با تایوان، همواره اصلی ترین حامی این جزیره باقی مانده است و پیشتر نیز برای کمک به تایپه برای مقابله با چین، کمک های نظامی دیگری را ارسال کرده است.
وی تصریح کرد: چین به شدت این اقدام را محکوم و با آن مخالفت میکند و قبلا هم به ایالات متحده اعتراض جدی خود را اعلام کرده است.ما اقدامات متقابلی را در پیش خواهیم گرفت و اعلام میکنیم که 9 شرکت صنایع دفاعی آمریکایی مرابط با این اقدام را تحریم میکنیم.
لین جیان ادامه داد: آمریکا با ادامه تجهیز نظامی تایوان، از دولت تایوان تحت رهبری لای چینگده و حزب پیشروِ دموکرات، که به طور سرسختانه سیاست "استقلال تایوان" را دنبال میکنند و اصل "چین واحد" را به چالش میکشند، حمایت میکند. این مسئله بار دیگر ثابت میکند که بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات در تنگه تایوان و بزرگترین عامل مختلکننده وضعیت موجود، فعالیتهای تجزیهطلبانه احزاب طرفدار "استقلال تایوان" و حمایتهای بیرونی به رهبری آمریکا است.
وی تأکید کرد: تلاشهای حزب پیشروِ دموکراتبرای رسیدن به استقلال از طریق جنگ و تلاشهای آمریکا برای حمایت از استقلال تایوان از طریق اعطای تسلیحات در نهایت به شکست منجر خواهد شد و آنها عواقب آن را خواهند دید.
لین جیان بار دیگر با تکرار مواضع همیشگی پکن بیان داشت: مسئله تایوان، هسته اصلی منافع ملی چین و اولین خط قرمز در روابط چین و آمریکا است. هیچکس نباید اراده قاطع چین در مخالفت با "استقلال تایوان" و دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود را دستکم بگیرد.
وی در آخر تاکید کرد: چین از آمریکا میخواهد که به طور جدی به اصل "چین واحد" و سه بیانیه مشترک چین و ایالات متحده پایبند باشد، فوراً به روند تسلیح تایوان پایان دهد، از حمایت از "استقلال تایوان" دست بردارد، و از مختل کردن صلح و ثبات در تنگه تایوان خودداری کند. چین اقداماتی قاطع و قوی انجام خواهد داد تا از حاکمیت، امنیت و تمامیت ارضی خود بهطور محکم دفاع کند.
پکن پیشتر نیز برخی از شرکتهای نظامی بزرگ آمریکا مانند لاکهید مارتین و ریتیان را تحریم کرده بود، اما این شرکت ها به خودی خود به دلیل ماهیت نظامی فعالیتهایشان، مراودات اقتصادی بسیار محدودی با چین دارند. این شرکتها تمرکز اصلیشان بر تأمین نیازهای نظامی داخلی ایالات متحده و صادرات به کشورهای همپیمان است. به همین دلیل، به نظر میرسد که تحریمهای چین معمولاً تأثیر اقتصادی مستقیمی بر این شرکتها ندارند.
انتهای پیام/