اقتصادنیوز: بازار سرمایه بعد از ماهها انتظار سرانجام شاهد کم شدن یکی از ابهامات از سر خود بود و امروز با پیروزی ترامپ در انتخابات دست کم این وضعیت تعیین تکلیف شد.
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، با مشخص شدن نتیجه انتخابات که البته پیش از آن نیز شانس ترامپ بیشتر به نظر میرسید، حالا بازارها در حال نشان دادن واکنشهای هیجانی خود به این وضعیت هستند. طلا و دلار مجددا افزیشی شدند و بورس ریخت. اما تحلیلگران همانطور که پیش از ایتن نیز تاکید میکردند سرنوست بازار سرمایه را ادامه بیشتر متاثر از عوامل بنیادینی مانند نرخ بهره و کسری بودجه و قیمت دلار و همچنین فاصله دلار نیما با بازار ازاد است.
همانطور که انتظار میرفت با انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا بورس ایران ریخت و تمامی شاخصها امروز منفی شدند. شاخص کل بورس که در ساعات پایانی معاملات توانست بخشی از ریزش خود را جبران کند و در نهایت با افت 0.35 درصدی در محدوده 2میلیون و 17 هزار و 873 واحد به کار خود پایان داد. شاخص هموزن نیز با افت 0.49 درصدی در محدوده 656 هزار و 492 واحد به کار خود پایان داد. شاخص کل و هموزن فرابورس نیز با افتهای 0.38 و 0.44 درصدی به ترتیب در کانالهای 20 هزار و 774 واحد و 114 هزار و 349 واحد ایستادند.
در روزی که کلیت 66 درصدی نمادها قرمزپوش بودند و 164 نماد قفل صف فروش ماندند. 245 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از معاملات خرد خارج شد و به این ترتیب خروج پول 7 روزه شد. همچنین صندوقهای درآمد ثابت نیز با تعیین تکلیف انتخابات آمریکا در حال از دست دادن نقدینگی هستند.
در طرف مقابل صندوقهای طلا در آغاز معاملات با حداکثر استقبال مواجه بودند اما در ادامه معاملات و تا این لحظه با وجود اینکه هنوز مثبت هستند از اقبال کمتری برخوردارند. از نکات قابل توجه و عجیب بازار اما مثبت بودن صندوقهای اهرمی است. هر چند اهرمیها نیز مانند طلاییها در ادامه معاملات کمی افت کردند اما همچنان ورود پول دارند.
ارزش کل معاملات امروز بازار 16 هزار و 455 میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 4هزار و 673 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و حق تقدم بود. امروز 28 درصد از کل ارزش معاملات مربوط به معاملات خرد بود.
اتابک کار خودرو را تمام کرد
اما خودرو که به عرضه مجدد در بورس کالا بسیار نزدیک شده بود از آن بازماند. محمد اتابک وزیر صمت با اعلام این خبر گفت: «هیچکجای دنیا، عرضه خودرو در بورس اتفاق نمیافتد. عرضه خودرو باید به صورت رقابتی و از طریق بازار انجام شود، نه از طریق بورس؛ از این رو شورای رقابت در این زمینه نظر درستی داشته و خودرو باید در شرایط رقابتی به مردم عرضه شود.»
با این تفاسیر خودرو که احتمال میرفت با عرضه خود در بورس کالا بتواند بخشی از زیان انباشته خود را جبران کند و بتواند وضعیت کلی تابلوی معاملات را نیز بهبود ببخشد از آن بازماند و دولت پزشکیان یک گام در حذف قیمتگذاری دستوری عقب نشست.