در اولین گزارش کمیسیون حمایت از کودکان پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان از بی میلی بسیاری کلیساهای کاتولیک جهان درباره طرح شفاف سازی نسبت به مسئله کودک آزاری در این کلیساها خبر داده شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "اس ار اف" سوئیس در گزارشی نوشت: کمیسیون حمایت از کودکان پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان در اولین گزارش سالانه خود خواستار شفافیت بیشتر در زمینه کودک آزاری در کلیساها شده است و این انتقاد را وارد کرده که تقریباً هیچ اطلاعاتی از بسیاری از کلیساهای جهان در این باره دریافت نکرده است.
واتیکان برای اولین بار گزارش سالانه ای در مورد حمایت از کودکان زیر سن قانونی منتشر کرده است. چندی پیش "پاپ فرانسیس" ، رهبر کاتولیک های جهان شخصا دستور مبارزه با آزار جنسی کودکان و جوانان توسط کشیش ها را به طور مؤثرتری در کلیساها صادر کرد.
واتیکان مشتاقانه منتظر انتشار این گزارش بود، اما در این گزارش هیچ ارقامی جهانی در مورد پرونده های ثبت شده یا از قربانیان یا محاکمههایی که برای رسیدگی به این امر برگزار شده، وجود ندارد. کلیساهای کاتولیک رم در بسیاری از کشورها هنوز اطلاعات کمی در مورد این موضوع ارائه می دهند یا اصلاً اطلاعاتی ندارند.
در این میان شان اومالی، کاردینال ایالات متحده آمریکا ریاست کمیسیون پاپ برای حمایت از خردسالان را بر عهده دارد. وی با ارائه اولین گزارش سالانه گفت که مبارزه با سوء استفاده و آزار کودکان اغلب پیشرفت کندی دارد. به گفته وی "بسیاری خواهان مداخله سریعتر و قاطع تر هستند."
اما شکاف های قابل توجهی در گزارش سالانه وجود دارد. به عنوان مثال در مکزیک، کشوری که در کنار برزیل، بیشترین کاتولیک ها در آن زندگی می کنند تنها 20 درصد از پرسشنامه های توزیع شده در آنجا در مورد حمایت از کودکان حتی پاسخ داده شده است و 80 درصد سر جای خود ماندند.
ماد دیبوئر Maud De Boer-Buquicchio یکی از اعضای کمیسیون حمایت از کودکان در این باره گفت: از آنجایی که کلیساهای ملی به این مسئله بی علاقگی نشان می دهند هنوز هیچ داده جهانی در مورد چنین سوء استفاده هایی در کلیسای کاتولیک رم وجود ندارد.
کمیسیونی که ده سال پیش توسط پاپ فرانسیس ایجاد شد، می خواهد این شکاف داده ها را برطرف کند. این کمیسیون اکنون میخواهد هر سال 15 تا 20 کلیسای منطقهای را در مورد حمایت از کودکان زیر سن قانونی بررسی کند.
برای گزارش اول، کشورهایی عمداً انتخاب شدند که دانش آن ها در مورد این موضوع محدود بود. بدیهی است که کلیسای کاتولیک رم میخواهد بر کلیساهای منطقه ای که تاکنون برای محافظت از کودکان و جوانان کم کاری انجام داده اند، فشار وارد کند.
خوان کارلوس کروز که خود در کودکی قربانی تجاوز جنسی شد و اکنون عضو کمیسیون پاپ است در این باره گفت: اولین گزارش سالانه گام مهمی است که او را پر از امید می کند. اما در این باره که آیا همه آن را اینطور می بینند، تردید وجود دارد. به گفته وی به ویژه در اروپا و آمریکای شمالی، میلیون ها نفر کلیسای کاتولیک روم را به ویژه به دلیل رسوایی های سوء استفاده ترک کرده اند.
در این میان ایتالیا نزدیک ترین کشور به واتیکان، هنوز کمیسیونی را برای روشن کردن این گونه سوء استفاده ها تشکیل نداده است. این بدان معنی است که ایتالیا احتمالاً یکی از کشورهایی است که کمیسیون باید در یکی از گزارش های بعدی خود آن را بررسی کند.
انتهای پیام/