08 آبان 1403
18

جلسه بررسی پیش‌نویس آیین‌نامه نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های حرفه‌ای فعالان صنایع‌دستی با موضوع بند الف ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور برگزار شد.

پیش‌نویس آیین‌نامه نحوه فعالیت تشکل‌ فعالان صنایع‌دستی بررسی شد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، جلسه بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های حرفه‌ای فعالان صنایع‌دستی با موضوع بند الف ماده ۸۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور برگزار شد.

این نشست با حضور جمعی از فعالان صنایع‌دستی و با حضور مدیران‌کل معاونت صنایع‌دستی در وزارت میراث‌فرهنگی تشکیل شد و به موضوعات مختلف مرتبط مانند آئین‌نامه‌های اجرایی، نقاط ضعف و قوت آن پرداخته شد.

در بخشی از این نشست، لزوم تشکیل کمیته‌های تخصصی نیز یادآور و نسبت به آن تاکید شد.

در این نشست نمایندگان اتاق اصناف کشور، نماینده هنرمندان صنایع‌دستی اداره کل امور حقوقی وزارت میراث‌فرهنگی سازمان بسیج اصناف کشور، کارگروه تخصصی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مدیران کل دفاتر ستادی معاونت صنایع‌دستی مدیران کل دفاتر ستادی معاونت صنایع‌دستی و نماینده تشکل‌های مردم نهاد صنایع‌دستی حضور داشتند.

پیش‌نویس آیین‌نامه نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های حرفه‌ای فعالان صنایع‌دستی بررسی شد

بند الف ماده ۸۳ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:

به‌منظور توسعه گردشگری داخلی و افزایش جذب گردشگران خارجی، حفظ میراث‌فرهنگی کشور و همچنین توسعه و ترویج صنایع دستی اقدامات زیر انجام می‌شود.

در بند الف این قانون این‌گونه شرح داده شده است که تمامی تأسیسات و فعالیت‌های گردشگری و حوزه صنایع‌دستی از هر نظر دارای معافیت‌های مالیاتی قبلی و قوانین و مقررات بخش صنعت خود بوده و از شمول قوانین نظام صنفی مستثنی هستند. به‌منظور یکسان‌سازی، یکپارچگی و انسجام‌بخشی تشکل‌های حرفه‌ای صنعت گردشگری و صنایع‌دستی، آئین‌نامه اجرایی این بند مشتمل بر نحوه تشکیل، اداره، فعالیت، آموزش و توانمندسازی اعضای تشکل‌های مذکور و امور غیرحاکمیتی قابل واگذاری به آنها، توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر اساس قوانین و مقررات ظرف سه‌ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون تهیه شده و به‌تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

در بخش دیگر، یارانه و تسهیلات مالی در چهارچوب بودجه سنواتی و معافیت‌های مالیاتی و عوارضی به تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی در چهارچوب قوانین مربوط و با رعایت ماده (۲۷) این قانون اختصاص می‌یابد.

در بخش سوم قانون نیز گفته شده است که زیرساخت‌های مورد نیاز مناطق گردشگری از قبیل راه‌، خدمات رفاهی و اقامتی، با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری، واگذاری تسهیلات ارزان‌قیمت و سایر اقدامات حمایتی در قالب بودجه سنواتی ایجاد می‌شود.

بخش چهارم این ماده قانونی گفته شده که تمام اشخاص فعال در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی نسبت به اخذ مجوز لازم با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند دولت اقدام می‌کنند.

و آخر نیز در بخش پنجم این ماده قانونی ذکر شده است که، فرش دستبافت و صنایع وابسته به آن نیز مشمول حکم این بند است و انجام امور مربوط به آن کماکان بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

منبع:

https://hirna.ir