08 آبان 1403
12

دولت بایدن محدودیت‌های سرمایه‌گذاری افراد و شرکت‌های آمریکایی در فناوری‌های پیشرفته چین، شامل نیمه‌رساناها، محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی (AI) را نهایی کرد.

آمریکا محدودیت‌ سرمایه‌گذاری در فناوری‌های چینی را نهایی کرد
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خزانه‌داری آمریکا در رابطه با اعمال محدودیت‌‌های سرمایه گذاری در فناوری های حساس چین اعلام کرد: محدودیت‌های سرمایه گذاری شرکت ها و افراد آمریکایی در صنایع حساس چین با هدف جلوگیری از استفاده سرمایه و تخصص آمریکا برای توسعه فناوری‌های حساس توسط چین که ممکن است به برتری نظامی این کشور کمک کند، اعمال شده‌اند.

این قوانین جدید پس از بیش از یک سال بررسی، سرمایه‌گذاری در برخی بخش‌های حساس را ممنوع می‌کند و برای دیگر موارد نیز نیاز به اعلام به دولت آمریکا دارد. پل روزن، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور امنیت سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: آمریکا نمی‌خواهد فناوری و مزایای غیرملموس، همراه با این سرمایه‌ها در جهت توسعه توانمندی‌های نظامی و اطلاعاتی کشورهای مورد توجه استفاده شود.

این چارچوب جدید از 2 ژانویه سال آینده میلادی اجرایی خواهد شد و با طرح اولیه که در ژوئن 2023 و بر اساس فرمان اجرایی بایدن ارائه‌شده، همخوانی دارد. این قوانین سرمایه‌گذاری در حوزه‌های هوش مصنوعی، چیپ‌های کامپیوتری و محاسبات کوانتومی در چین(شامل سرزمین اصلی، هنگ کنگ و ماکائو) را تحت نظارت و محدودیت‌های بیشتری قرار می‌دهند. هدف از این مقررات، جلوگیری از توسعه توانمندی‌های نظامی، اطلاعاتی و نظارتی چین با کمک فناوری‌های پیشرفته آمریکایی است.

یک مقام ارشد دولت آمریکا تاکید کرد که این مقررات، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های چینی که روی فناوری‌های پیشرفته نیمه‌رسانا متمرکز هستند، ممنوع می‌کند؛ اما در مورد شرکت‌هایی که تنها در تولید چیپ‌های معمولی فعالیت دارند، تنها نیاز به اطلاع‌رسانی پیش از سرمایه گذاری می‌باشد. این محدودیت‌های سرمایه‌گذاری مکمل محدودیت‌های صادراتی فعلی آمریکا برای چین در حوزه نیمه‌رساناهای پیشرفته است.

وزارت خزانه‌داری در نسخه نهایی این طرح در مورد سرمایه‌گذاری در حوزه AI، قوانین به توان پردازشی و همچنین کاربرد مورد انتظار فناوری وابسته است. سرمایه‌گذاری در شرکت‌های چینی که در حوزه‌های نظامی هوش مصنوعی فعالیت دارند، ممنوع بوده و در سایر موارد نیاز به اعلام به دولت دارد. برخی سرمایه‌گذاری‌ها مانند اوراق بهادار عمومی و سرمایه‌گذاری‌های محدود معاف هستند.

در واکنش به این اقدام واشنگتن، پکن هنوز موضع جدیدی اتخاذ نکرده است. با این حال، لی جیاچائو، رئیس اجرایی هنگ کنگ، در نشست خبری صبح امروز، این اقدام را نشانه‌ای از تلاش سیاستمداران آمریکایی برای پیگیری منافع سیاسی خود و تخریب تجارت و سرمایه‌گذاری‌های عادی، بازار آزاد و نظم اقتصادی توصیف کرد.

لی جیاچائو معتقد است که این محدودیت‌ها به زنجیره تأمین جهانی و منافع تجاری خود آمریکا آسیب خواهد زد. وی اشاره کرد: طی ده سال گذشته، آمریکا از طریق مازاد تجاری با هنگ کنگ مبلغ 472 میلیارد دلار کسب کرده است. وی تأکید کرد که سیاستمداران آمریکایی برای منافع سیاسی، در حال ضرر زدن به منافع کشور، مردم و شرکت‌های خود هستند و نتایج آن را خواهند دید.

وی همچنین مجدداً تاکید کرد: دولت هنگ کنگ از منافع خود و شرکت‌های هنگ کنگی دفاع خواهد کرد و برای حمایت از منافع ملی با سرزمین اصلی چین همکاری خواهد داشت.

بر اساس گزارش مرکز امنیت و فناوری‌های نوظهور واشنگتن، از سال 2015 تا 2021، حدود 17 درصد سرمایه‌گذاری‌های جهانی در شرکت‌های AI چین از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفته که 90 درصد این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه‌های پرریسک انجام شده است.

هشدار پکن درباره مذاکره اروپا با شرکت‌های خودرویی چین

 

انتهای پیام/

منبع:

https://hirna.ir