رئیس سازمان هواشناسی گفت: از لحاظ پیشبینیها آنچه که نقشهها نشان میدهد در فصل پاییز امسال شرایط بارندگی خوب نیست و وضعیت خشکسالی در کشور حاکم خواهد بود.
سحر تاجبخش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با اشاره به اینکه دادههای هواشناسی در حوزههای گوناگون تخصصی و عمومی کاربری دارد، اظهار کرد: شرایط جوی کشور طی سالهای اخیر به سمت شرایط خشکسالی رفته است و به غیر از برخی ماهها و فصلهای سال گذشته،کشور از لحاظ بارشهای باران در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
شرایط پایدار جوی در کشور حاکم نیست
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شرایط تغییر اقلیم مزید بر علت در عرصه خشکسالی و کاهش بارندگی شده است، گفت: تغییر اقلیم سبب شده پدیدههای حدی در کشور افزایش یابد، بنابراین هم روند خشکسالیها و پدیدههای حدی مانند بارشهای سیلآسا، طوفانیهای گردوغبار و موارد دیگر در مناطق مختلف کشور افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در مجموع شرایط پایدار جوی در کشور حاکم نیست، ضمن اینکه در برخی از مناطق کشور زیرساختها ناپایدار است و این مهم مزید بر علت برای افزایش خسارت و تلفات شده است.
در فصل پاییز شرایط بارندگی خوب نیست
رئیس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: از لحاظ پیشبینیها آنچه که نقشهها نشان میدهد در فصل پاییز امسال شرایط بارندگی خوب نیست و وضعیت خشکسالی در کشور حاکم خواهد بود اما احیاناً اگر بارشهای سیلابی بهصورت موردی محقق شود محتمل است و در برنامه بلندمدت دیده نمیشوند.
.
ضرورت صرفهجویی در مصرف آب در بخشهای شرب، کشاورزی، صنعت
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر صرفهجویی در مصرف آب در بخشهای شرب، کشاورزی، صنعت و دیگر حوزهها گفت: توسعه شبکه دیدهبانی یکی از مأموریتهای سازمان هواشناسی است تا وضعیت بهتری از رفتار جو در کشور داشته باشد.
شرایط توسعه شبکههای دیدهبانی هواشناسی کشور مطلوب نیست
وی ادامه داد: در مقایسهای که مجلس شورای اسلامی هم انجام داده متأسفانه شرایط توسعه شبکههای دیدبانی هواشناسی کشور نسبت به دیگر کشورهای منطقه مطلوب نیست و برای رسیدن به وضعیت مطلوب نسبت به کشورهای منطقه مانند ترکیه برسیم، باید توسعه با شدت بیشتری ادامه داده شود که نیازمند جهش قابل توجه در اعتبارات سازمان هواشناسی است که نسبت به تجهیز انواع ایستگاههای هواشناسی اقدام شود.
تاجبخش با بیان اینکه بیش از 3 هزار و 500 انواع ایستگاه هواشناسی اعم از بارانسنجی، سینوپتیک و غیره در کشور فعال است، گفت: فقط برای ایستگاه بارانسنجی حداقل نیاز به 5 هزار ایستگاه است.
انتهای پیام/190/