پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در گزارشی به صفحهی نخست شمارهی ۷۹ روزنامهی سلام در سیزدهمین روز از شهریور سال ۱۳۷۰ که به قیمت ۱۰ ریال منتشر شده بود، پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تیتر اول روزنامهی سلام در شماره ۱۳ شهریور ۱۳۷۰ به آخرین اخبار از رخدادهای اتحاد جماهیر شوروی در مسیر مضمحلشدن اختصاص یافته و اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت همکاری و مساعدت با جمهوریهای تازه تأسیس این کشور.
بنابرآنچه پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی روایت میکند، اما سخنان حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی در دیدار با خانوادههای شهدای شهرستانهای خمین، جیرفت و اقشار مختلف امت حزبالله از سراسر کشور در حسینیهی جماران یکی دیگر از خبرهای این صفحهی سلام امروز است که اهم سخنان ایشان دربارهی مسائل روز کشور به شرح زیر است:
در این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی طی سخنانی با تأکید بر تعیین ملاکها و شاخصهای فرهنگی، خطاب به مسئولین دستگاههای فرهنگی کشور اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب بخاطر جو انقلابی حاکم بر ایران، زنان و مردانی که تا آن روز حاضر به هماهنگی و همگامی با ارزشهای انقلاب نشده بودند یا بخاطر تغییراتی که در ضمیرشان صورت گرفته بود و یا بخاطر حفظ ظواهر به ناچار خود را با انقلاب سازگار نشان دادند، اما با شروع جنگ تحمیلی فضای جهادی و بسیجی حاکم بر کشور موجب شد تا به غیر از همان دستههای خاص، در تمامی زمینه ها مردم انقلابیتر شدند.
حجت الاسلام حاج احمد خمینی خطاب به مسئولین دستگاههای فرهنگی گفت که این مسئولین موظفند محدودههای فرهنگ اسلام و انقلاب را به صراحت مشخص کنند و اینکه مبارزه با فرهنگ تهاجمی و ضد اسلامی و پدیدههایی که منجر به ضداسلامیشدن جو فرهنگی حاکم بر کشور میشود از مسائل مهم نظام و انقلاب ماست چرا که در عرصهی فرهنگی، دشمنان انقلاب و نظام همیشه با تبلیغات فریبنده موفق شدهاند اهداف خود را عملی کنند و آنان هرگز از شلاق و زور بهرهای نبردهاند. ما شلاق داشتهایم و با ابزارهای تبلیغی که در اختیار داشتهایم کار اصولی فرهنگی نکردهایم و از این حیث متأسفانه از دشمنان انقلاب و نظام عقب هستیم.
در ادامه حجت الاسلام احمد خمینی افزود: امروز اگر کسی بیاید از مسئولین ما کتابی تقاضا کند که جواب اشکالات و شبهات داده شود، ما باز کتابهای شهید مطهری را به او خواهیم داد. مثلاً در مورد زنان ما فوراً به او میگوییم کتاب نظام حقوق زن در اسلام و همین طور سایر کتابهای ایشان. اما ما در طول ۱۳ سال بعد از پیروزی انقلاب چه کردهایم؟ کدام اثر و کتاب بهدرد بخور و مشکلگشا را نوشته ایم و یا دادهایم که بنویسند؟ ممکن است کتابهایی نوشته باشند اما در مقابل سیل تهاجمات فرهنگی بسیار اندک است.
حجت الاسلام سید احمد خمینی در بخش دیگری از سخنان خود، دوری مسئولین از مردم را ریشهی تجملگرایی و تفکر اشرافی دانست و گفت: ضد انقلاب با کمک استکبار دست به ترور روحانیون بزرگوار زد و با ذکر مثالهایی از ترورهای اول انقلاب، ادامه داد به ناچار روحانیون مسئول به محافظ پناه بردند وحفاظت خود را به آنها سپردند و نطفهی جدایی از مردم بسته شد. دیگر محافظین اجازه نمیدادند شخصیتهای روحانی میان مردم بروند و مسئولین روحانی به راحتی نمیتوانستند حرف دل مردم را بشنوند و از طرف دیگر پاسدار و حفاظت داشتن خود ژستی شد و تشریفات خلقوخوی خلقیبودن روحانیان مبارز را تغییر داد. دیگر روحانیون مسئول مانند مردم جنوب شهر در صف اتوبوس نمیایستند، منازلشان با منازل پابرهنهها همخوانی ندارد، خورد و خوراک آنها مثل مردم نیست. مسافرتها، وضع زن و بچه به کلی تغییر کرده است و بالاخره تجمل جای درویشی را گرفت. فریاد امام و رهبر انقلاب بلند شد بعضیها ظاهر قضیه را کمی تغییر میدهند تا آب از آسیاب بیفتد؛ خیال میکنند تشریفات فقط ماشین بنز است که در آن مینشینند، در حالیکه تشریفات تنها این نیست، تشریفات در تفکر ما رسوخ کرده است. هر قدم انحرافی بعد از چندی قبح خودش را از دست میدهد و در این موقع است که بقول امام مردم با خود میگویند نکند پشت کتاب چیزهایی نوشته شده است که ما نمیدانیم! وی در ادامه افزود، اینکه روحانی وقتی حرف از مستضعف میزند میگویند شعار میدهی به علت این است که خود عمل نمیکند و الا اگر خود عمل میکرد و شعار بیمحتوا نمیداد اگر چه ممکن بود که به حرف او گوش ندهند.
بنظر من یکی از علل مهم دلسردی حزبالله عزیز در مقابل مفاسد اجتماعی همین است. دیروز سختیهای مبارزه با مردم تقسیم میشد و مردم گرم در مبارزهی بیامان میشدند ولی امروز امتیازهای حکومت با مردم تقسیم نمیشوند، لذا امت حزبالله حساسیت و دلگرمی قبل را ندارد.
حجت الاسلام سید احمد خمینی در پایانسخنانش افزود: باید کاملاً توجه داشت که برای رسیدن به رفاه اقتصادی، شکست سیاسی و اعتقادی نخوریم که در مقایسه با آن رفاه در سایر زمینهها ضرر بیشتری عایدمان میشود. خواستم بگویم همه چیز را به گردن آمریکا انداختن و همهی ضعفها را به پای فاکتورهای خارجی نوشتن و در زیر چتر این شعارها از عیوب خود غافل بودن سادهلوحانه است و امروز همهی ما موظفیم سیاستهای اقتصادی دولت را پشتیبانی کنیم و دفاع از دولت وظیفهی شرعی همه است.
۲۹۲۱۹