رئیس جمهور در ادامه دیدارهای خود در سفر به نیویورک با روسای جمهوری تاجیکستان، فنلاند و سوئیس دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای سفر به نیویورک، شامگاه دوشنبه در محل اقامت خود، در دیدار «امامعلی رحمان» رئیسجمهوری تاجیکستان، روابط دو کشور را ممتاز و متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی توصیف و تصریح کرد: ما خواهان توسعه و گسترش تعاملات و ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی با تاجیکستان هستیم.
بنابر روایت ایسنا، رئیسجمهور در ادامه مسئله افغانستان را موضوع مشترک دو کشور دانست و بر ضرورت همگرایی و همکاری بیشتر تهران - دوشنبه برای کمک به این کشور در مسیر غلبه بر مشکلات و مسائل پیش رو تاکید کرد.
«امامعلی رحمان» رئیسجمهور تاجیکستان نیز در این دیدار با تجلیل از مواضع پزشکیان در راستای ایجاد وحدت و همبستگی میان کشورهای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به رغم فشارها و تحریمهای ظالمانه به پیشرفتهای چشمگیری دست یافته است و ما خواستار استفاده از تجربیات ایران و همچنین تقویت و تعمیق روابط در همه زمینهها هستیم.
رئیسجمهور تاجیکستان همچنین به قدمت تاریخی و باستانی فرهنگ و تمدن ایران اشاره کرد و اظهار کرد: ما خود را بخشی از این تمدن بزرگ و غنی میدانیم و برخلاف بدخواهان، پیشرفت و موفقیت ایران را پیشرفت و موفقیت خود میدانیم.
پزشکیان: کشتار در غزه و لبنان باید هر چه زودتر خاتمه یابد
پزشکیان همچنین صبح دیروز دوشنبه در هتل محل اقامت خود، در دیدار آقای «الکساندر اشتوب» رئیس جمهور فنلاند، رویکرد جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را تنشزدایی، تعامل سازنده با کشورهای دنیا و ایجاد صلح و ثبات و امنیت عنوان و تصریح کرد: ما بر ضرورت تعامل و گفتگو به جای جنگ و درگیری در میان کشورهای جهان برای رسیدن به دیدگاه مشترک و همچنین چندجانبهگرایی در حل مسائل تاکید داریم.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نقش سازمان ملل متحد در ایجاد همگرایی میان کشورها برای ایجاد صلح و جلوگیری از جنگ و اشغالگری در جهان گفت: معتقدیم صلح و امنیت جهانی محقق نخواهد شد مگر اینکه همه کشورهای به میثاقنامههای بینالمللی پایبند بمانند و فارغ از قطببندیهای نظام بینالملل در صورت تعدی و تجاوز کشوری به کشور دیگری همه با هم در مقابل آن بایستند.
پزشکیان عمل به قوانین و مقررات بینالمللی و پرهیز از رفتارهای دوگانه را راهکار حل و فصل بسیاری از مسائل و مشکلات جهان امروز عنوان کرد و با انتقاد از حمایت آمریکا و کشورهای غربی از جنایتگری رژیم صهیونیستی در منطقه اظهار داشت: کشتار بیش از ۴۰ هزار انسان بیگناه در غزه و حمله به لبنان آن هم در سایه سکوت مجامع بینالمللی و حمایتهای آمریکا و اروپا از این رژیم یک فاجعه است که باید هر چه زودتر خاتمه یابد.
«الکساندر اشتوب» رئیس جمهور فنلاند نیز در این دیدار با تاکید بر علاقمندی کشورش برای تقویت روابط با ایران، انتخاب پزشکیان به عنوان رئیس جمهور ملت ایران را فرصت مغتنمی برای رفع برخی مشکلات میان ایران و برخی کشورهای اروپایی دانست.
رئیس جمهور فنلاند گفت: ما معتقدیم ایران درباره آنچه در توافق هستهای رخ داد هیچ نقش و تقصیری نداشت و امیدواریم با استمرار گفتگوها و تعاملات شاهد رفع مشکلات و اختلافات ایران و اروپا باشیم.
الکساندر اشتوب ضمن قدردانی از نقش ثباتآفرین جمهوری اسلامی ایران در منطقه تصریح کرد: ما حمایت مالی و تسلیحاتی از اسرائیل را مرود و اشتباه میدانیم و معتقدیم جهان نسبت به جنایات اسرائیل بر علیه مردم غزه در حال بیدار شدن است، اگر چه به نفع برخی کشورها نخواهد بود که این جنگ خاتمه یابد.
پزشکیان: دولت چهاردهم به دنبال ایجاد ثبات، امنیت و آرامش در منطقه است
وی همچنین، در هتل محل اقامت خود، در دیدار «ویولا آمهرد» رئیس جمهور سوئیس، ضمن ابراز خرسندی از روابط و تعاملات خوب دو کشور، کمکهای دارویی سوئیس به کشورمان در شرایط تحریمی، نقش فعال این کشور در حفاظت از منافع ایران و همچنین از سرگیری روابط با عربستان را نشانه عمق روابط میان دو کشور عنوان و بر اهمیت گسترش تعاملات فیمابین در همه زمینهها تاکید کرد.
رئیس جمهور در ادامه با تبیین رویکرد دولت در سیاست داخلی و خارجی بر مبنای وفاق ملی و گسترش تعامل با همه کشورهای دنیا بر اساس احترام متقابل، به اقدامات کمنظیر صورت گرفته در زمینه مشارکتدهی همه اقوام و مذاهب در اداره امور کشور و همچنین استفاده از ظرفیت بانوان در دولت اشاره کرد و گفت: ما همچنین در سیاست خارجی به دنبال ایجاد ثبات، امنیت و آرامش در منطقه هستیم، اما رژیم صهیونیستی برای جنگافروزی و ایجاد نا امنی تلاش میکند.
پزشکیان در ادامه با ابراز تأسف عمیق از آنچه که در غزه و بر علیه مردم مظلوم این منطقه در حال وقوع است، تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سکوت محافل و مجامع بینالمللی مدعی حقوق بشر در قبال این جنایات، برای وجدانهای بیدار قابل تحمل نیست و ضروری است هر چه سریعتر این اقدامات متوقف شود.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در جنگ غزه در یک سو همه قدرتهای بزرگ با حمایت مالی، تسلیحاتی و رسانهای پشت سر رژیم صهیونیستی هستند و در سوی دیگر میدان انسانهایی تحت ستم و محاصره در سرزمین شام هستند و طبعا در این جنگ نابرابر طرف زورگو مشخص است و باید وادار به توقف جنگ و خشونت و جنایت شود، افزود: اینکه به جای محکومیت رژیم صهیونیستی و تلاش برای وادار کردن این رژیم به توقف جنایات، مردم فلسطین به تروریسم متهم میشوند، یعنی قانون جنگل در دنیای ما حکفرماست و ضرورت اصلاح این روند را ضروری میسازد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه مخالفت کلامی کشورهای اروپایی با جنگ در غزه به رغم حمایت آنها از رژیم صهیونیستی برای مردم دنیا باورپذیر نیست، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر تلاشی برای خاتمه دادن به این جنگ و نسلکشی در غزه حمایت خواهد کرد.
«ویولا آمهرد» رئیس جمهور سوئیس نیز در این دیدار ضمن تبریک مجدد انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رییس جمهور ملت ایران، بر علاقمندی کشورش برای توسعه همه جانبه روابط با ایران تاکید کرد و گفت: ما همچنین خواهان ادامه نقشآفرینی در حمایت از منافع ایران به ویژه در رابطه با آمریکا هستیم.
رئیس جمهور سوئیس ضمن ابراز نگرانی از شرایط بغرنج منطقه ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، بر مواضع مشترک دو کشور مبنی بر توقف فوری حملات بر علیه مردم این منطقه تاکید کرد و افزود: سوئیس اخیرا از سوی سازمان ملل برای برگزاری نشستی در ارتباط با کنوانسیون ژنو ماموریت یافته و امیدواریم برگزاری این نشست برای دستیابی به آتشبس در غزه موثر واقع شود.
وی همچنین از رویکرد دولت دکتر پزشکیان به ویژه در استفاده از ظرفیت بانوان در بخشهای مختلف مدیریتی تقدیر کرد.
۲۷۲۱۸