فعال سیاسی اصولگرا میگوید: اگر قبل از انتخابات موردی به عنوان خطمشی اقتصادی توسط بخشی از تشکیلات گروهی که در حوزه اقتصاد متمرکز هستند منتشر شده بود، پزشکیان نمیتوانست جلیلی زیرسوال ببرد. اما درنهایت او را زیرسوال برد، خدشه وارد کرد و جلیلی هم نتوانست ادعا کند و از طرف ناظران صرفاً یک ادعا محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دولت سایه سعید جلیلی که در دولت رئیسی آرام بود و گاه و بیگاه خبری از آن منتشر می شد، در دولت پزشکیان فعال است و محل رفت و آمد منتقدان دولت و البته دولتمردان دولت سیزدهم شده است.
جلیلی همچنان اصرار بر فعالیت این تشکیلات دارد و حتی رأی ریخته به سبد خود در ایام انتخابات را نیز پشتوانه دولت سایه می داند، با اینکه اصولگرایان براین اعتقادند این رأی بخاطر اجماع اصولگرایان بوده است نه رأی شخص سعید جلیلی.
عباس سلیمی نمین عدم فعالیت حزبی و تشکیلاتی را پاشنه آشیل تحرکات جلیلی میدانند و میگوید اتفاقاً اودر مناظرات از همین ناحیه ضربه خورد.
ضرورت تقویت تشکیلات سیاسی در کشور
عباس سلیمی نمین، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره ضرورت سازماندهی رأی اصولگرایان خصوصا رأی ریخته شده به سبد کاندیدای این جریان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، گفت: من معتقدم که ضرورت تقویت تشکیلات سیاسی در کشور بیش از هر زمان خودنمایی میکند، ما طیفهای سیاسی داریم، این طیفهای سیاسی کفایت نمیکند و حتما طیفهای سیاسی باید مرکب از احزاب مختلف باشند نه گرایشهای مختلف.
وی گفت: در حال حاضر طیفهای سیاسی مرکب از گرایشهای مختلف سیاسی هستند که این کفایت نمیکند، در واقع نمیتوانند انگونه که شایسته است هم نیرو تربیت و هم ارزیابی کنند و هم تولید اندیشه و فکر کنند، لذا کفایت نمیکند. آنچه مسلم است این است که ما باید جایگاه احزاب را در کشور تقویت کنیم، اشکال ندارد طیف داشته باشیم، همانطور که الان هم داریم منتها طیفها مرکب از احزاب مختلف باشند یعنی احزاب مختلف یک طیف را تشکیل دهند.
اصولگرایان بیش از هر زمان دیگری نیاز به کار تشکیلاتی دارند
سلیمی نمین گفت: امروز ما در طیفهای مطرح سیاسی احزاب را هم داریم اما بسیار منسجم و رسمی فعالیت نمیکنند. اگرچه پزشکیان اعلام کرد که اصلاحطلب است اما اینکه چه حزبی از او حمایت میکند، در رقابتهای انتخاباتی کاملاً محسوس نبود، بنابراین شما نمیتوانستید بگویید پزشکیان به لحاظ فکری و اندیشه ای چه جریان فکری را نمایندگی میکند، این کار به لحاظ شناخت دشوار بود به لحاظ برنامه هم مشکل بود، یعنی نمیتوانستیم ارزیابی دقیقی داشته باشیم، لذا فکر میکنم امروز بیش از هر زمان دیگری با توجه به اینکه اصولگرایان آرای چشمگیری در این انتخابات داشتند علیالقاعده این پایگاه رأی باید سازماندهی شود.
این چهره سیاسی اصولگرا با تاکید براینکه در مقام سازماندهی شاید این رقم تفکیک شود اما در عین حال نیاز مبرم به این داریم که تشکیلاتی به وجود بیاید، خاطرنشان کرد: یعنی فرد محور نباشد بلکه تشکیلات محور باشد.در تشکیلات محوری طبیعتاً ما هم نیرو تربیت خواهیم کرد یعنی افراد شایستهای را تربیت خواهیم کرد و هم تولید فکر شایستهای خواهیم داشت یعنی وقتی یک جریان هم نیرو تربیت کند و هم تولید فکر داشته باشد، طبیعتاً رقابت انتخاباتی بسیار سازنده خواهد بود و خود جریانهای سیاسی هم رشد چشمگیری خواهند داشت. بنابراین بنده کاملاً با این قضیه همراه هستم که جریان اصولگرا باید بحث تشکیلات ثابت را مدنظر قرار دهد و در این مسیر حرکت کند.
جلیلی اعضای تشکیلاتش را مشخص کند
سلیمی نمین درباره مواضع سعید جلیلی و بی علاقگی او به مشی حزبی و تاسیس حزب برای دنبال کردن اکت های سیاسی، گفت: قطعاً لازم نیست که اصولگرایان فقط در قالب یک حزب ظاهر شوند، بله گفتمانهای مختلف در اصولگرایان وجود دارد، بنابراین احزاب مختلف هم میتوانند تشکیل شوند. یعنی هر حزبی گفتمان خودش را داشته باشد، این ها با هم در تعارض نیست، در واقع داشتن یک گفتمان با حزبی بودن در تعارض نیست، هر حزبی علی القاعده یک گفتمانی دارد و باهم تقابلی ندارند و جریان اصولگرایی میتواند از چندین حزب تشکیل شود، یعنی طیف اصولگرایان مانند جبهه عمل کند، طبیعتاً چندین حزب در کنار هم قرار میگیرند و تشکیل جبهه میدهند، الان اصولگرایان هم یک طیف هستند، طیفی که در آن جریانهای مختلف و گفتمانهای مختلف وجود دارد، منتها در حال حاضر برخی از این جریانهای مختلف در قالب حزب فعالیت میکنند و برخی دیگر در قالب حزب عمل نمیکنند.
این تحلیلگر سیاسی گفت: به نظر بنده هم طیف اصلاحطلب و هم طیف اصولگرا باید به سمت کار تشکیلاتی کاملا شفاف حرکت کنند تا در دوران انتخابات ما راحتتر بتوانیم رشد سیاسی در انظار ملت بسازیم، اینکه در رقابتهای انتخاباتی گفته میشد در این زمینهها کار شده و واقعا هم ظاهراً کار شده بود اما آنچه کار شده بود اگر در قالب تولیدات یک حزب چاپ میشد و قبل از انتخابات عرضه میشد و از جانب سایر احزاب و گروهها و حتی سایر جریانهای اصولگرا مورد چالش قرار میگرفت، طبیعتاً هم رشدی به لحاظ تشکیلاتی میداشتیم و هم رشدی به لحاظ فکری. بنابراین اگر از جانب جلیلی گفته شده که این یک گفتمان است، همین گفتمان میتواند تشکیلات خود را کاملاً رسمی کند، به ثبت برساند، اعضای مشخص باشد، نیروهای اصلی این گفتمان چه کسانی هستند و تولیدات آنها در عمق بخشی انتخابات موثر است.
تخریب قالیباف و پزشکیان در ایام انتخابات فاجعه آمیز بود
وی تاکید کرد: انتخابات این دوره و دورههای گذشته ما را بیشتر به این ضرورت نزدیک میکند که باید از تشکیلات برخوردار باشیم، این فقدان تشکیلات بسیار زیانآور است. وقتی تشکیلات وجود داشته باشد، نمیتوانند با یک برچسب اینکه برای مثال این جریان طالبانی است، پیادهروها دیوار خواهد کشید و مواردی از این قبیل، تخریب کنند. در این انتخابات با حجم تخریب بسیار فاجعهآمیز مواجه بودیم نه فاجعهآمیز علیه یک جریان بلکه علیه مصالح یک کشور چراکه افرادی نظیر قالیباف و پزشکیان ظرفیت، توانمندی و سرمایه ملی برای کشور محسوب میشوند، لذا این نوع فاجعهآمیز تخریب شدن بسیار زیانآور است. در چنین شرایطی وقتی این تشکیلات وجود داشته باشد و نظرات و اندیشه خود را منتشر کرده باشد، نمیتوانند چنین برچسبی به او بزنند که برای مثال این در عرصه سیاست خارجی و فرهنگی به این ترتیب عمل خواهد کرد، در صورتی که اگر کاملاً دیدگاهها و اندیشههای آنها منتشر شده باشد، با این نوع برچسبها قابل تخریب نخواهد بود.
سلیمی نمین در پاسخ به این سوال که چنین روحیه همکاری مثلا در افرادی مثل جلیلی وجود دارد که در قالب حزب همکاری کند؟، گفت: مهم نیست که ایشان روحیه داشته باشد یا نداشته باشد، اگر تشکیلات به وجود بیاید او هم فردی داخل تشکیلات خواهد بود. امروز باید به این رسیده باشیم و به نظرم خود جلیلی هم به این مسئله رسیده، وقتی پزشکیان به او می گفت که شما هم برنامه ندارید، جلیلی اعلام میکرد که فلان شخصیت و فلان شخصیت ساعتها در حوزه اقتصاد کار کردند. اگر قبل از انتخابات موردی به عنوان خطمشی اقتصادی توسط بخشی از تشکیلات گروهی که در حوزه اقتصاد متمرکز هستند منتشر شده بود، پزشکیان نمیتوانست جلیلی زیرسوال ببرد. اما درنهایت او را زیرسوال برد، خدشه وارد کرد و جلیلی هم نتوانست ادعا کند و از طرف ناظران صرفاً یک ادعا محسوب میشود، اما اگر مشی اقتصادی منتشر شده باشد و در جامعه مورد نقد قرار گرفته باشد سایر جریانهای اصولگرا و طیف اصلاحطلب در مقام نقد خط مشی اقتصادی برآمده باشد، نمیشود با برچسب و خدشهای تولیدات را زیرسوال برد.
وی گفت: بنابراین حتی اگر روحیه کار جمعی نداشته باشد، طبیعتاً باید بپذیرد که کار جمعی موجب گسترش دیدگاههای او خواهد بود مگر برای او شخص خودش و دیدگاهش مهم باشد. او باید بگوید همه کسانی که چنین دیدگاهی دارند، در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاست و ... چنین دیدگاهی دارند و براساس انتشار این اندیشه فکر را گسترش دهد. این یک ضرورت است، اگر جلیلی تأمل کند و مسئلهاش رشد جامعه باشد باید این نکته را درنظر بگیرد که جامعه در نتیجه کار جمعی رشد پیدا میکند و از طریق فردی دشوار است، من نمیگویم ناممکن است اما کار بسیار سختی است که با کار فردی جامعه را در عرصههای مختلف جلو ببریم. بنابراین من فکر میکنم که اگر جلیلی هم در این قضیه تأمل کند، به این جمعبندی خواهد رسید که کار جمعی مهم است، یعنی جلیلی و همه جریانهای سیاسی که در کشور مطرح هستند باید به سمت کار تشکیلاتی بروند که کار تشکیلاتی بتواند به بسط اندیشه و فکر کمک کند.
همه آنچه در نهایت در سبد رأی جلیلی قرار گرفت ، متعلق به جریان خودش نبود
در ادامه از سلیمی نمین پرسیدیم« باهنر بر این باور است که سقف رأی جلیلی همان ۹ میلیون است و آن ۱۴ میلیون از سبد اصولگرایان به سد رأی جلیلی ریخته شده، نظر شما در این مورد به چه صورت است؟»، و این چهره سیاسی پاسخ داد: طبیعی است که قطعا دیگران هم در این رأی سهم دارند اما برآوردها شاید خیلی دقیق نباشد اما طبیعی است که همه آنچه در نهایت در سبد رأی جلیلی قرار گرفت ، متعلق به جریان خودش نبود بلکه سایر جریانهای اصولگرا هم به جلیلی رأی دادند چراکه برابر پزشکیان موضع داشتند.
سلیمی در پاسخ به این سوال که آیا رأی سلبی به جلیلی دادند، گفت: خیر، نمیتوان سلبی گفت بلکه برخی از مردم بین جلیلی و پزشکیان، جلیلی را ترجیح دادند، البته قالیباف رسماً اعلام کرد که به جلیلی رأی میدهد و از همه کسانی که به او رأی داده بودند، دعوت کرد به جلیلی رأی بدهند. در این شرایط طبیعی است آرایی که از این طریق در سبد رأی جلیلی قرار میگیرد، رأی او نباشد. آنچه اهمیت دارد این است که باید کار تشکیلاتی در کشور تقویت شود و به این صورت نباشد که جریانها از منافع کار تشکیلاتی بهره بگیرند اما تشکیلاتشان بهرهای به جامعه ندهد، یعنی مسئولیت پذیر نباشد و وظایف حزبی را دنبال نکند.
۲۷۲۱۱