نتایج یک تحقیق نشان میدهد که علیرغم افزایش کیفیت هوا در اکثر کشورهای اروپایی، شاهد تشدید آلودگی هوا در شهرهای آسیایی و آفریقایی هستیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روند تشدید آلودگی هوا جهانی از زمان انقلاب صنعتی اروپا شروع شد و از دهه 1960 شدت بیشتری به خود گرفت. امروزه این معضل که در سراسر جهان به عنوان "قاتل نامرئی" شناخته میشود، باعث مرگ زودرس میلیونها نفر در سال شده و خسارات جبرانناپذیری را به کشورها تحمیل میکند.
به تازگی گروهی از دانشمندان دانشگاههای لیدز، ادینبورگ، دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، و دفتر هواشناسی بریتانیا با استفاده از تصاویر خطوط کیفیت هوا در پایتختهای مختلف جهان، وضعیت آلایندگی هوا را بررسی کرده که نتایج این بررسیها نشان از بهبود چشمگیر کیفیت هوا در اروپا و کاهش هشداردهنده کیفیت آن در برخی مناطق آفریقا و آسیای مرکزی دارد.
دانشمندان میگویند، در حالی که اروپا به پیشرفتهای قابلتوجهی در کاهش سطح ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون دست یافته است، افزایش نگرانکنندهای در آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای آسیای مرکزی و آفریقا، از جمله دهلی، اسلامآباد و نایروبی مشاهده شده است.
به نقل از earth، بر این اساس لندن، برلین و بروکس پیشتاز افزایش کیفیت هوا و شهرهای دو کشور هند و پاکستان آلودهترین شهرها هستند که غلظت ذرات کمتر از 2.5 میکرون در آنها افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/