دادگاههای صلح تا مهرماه در کل کشور راهاندازی میشود و در این دادگاهها ۲۲ عنوان حقوقی قابلیت بررسی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، از قدیم اختلافهایی بر سر مالکیت زمین وجود داشته است و ماجراهای همیشگی مالک و مستأجر به خاطر این موضوع بوده است.
در فرهنگ ایرانی _ اسلامی بسیاری با ریش سفیدی و میانجیگری بزرگترها در این موضوع به صلح و دوستی میرسند. این فرهنگ قدیمی و ریشه دار، امروزه تبدیل به قانون دادگاههای صلح شده است.
عدلیه از اردیبهشت ۱۴۰۳ دادگاههای صلح را در ۱۰ استان کشور افتتاح کرده است و بر اساس اعلام قوه قضائیه تا مهر ماه دادگاههای صلح در کل کشور راه اندازی میشود.
دادگاههای صلح دارای شورای حل اختلاف هستند که پرونده از همان اول در اختیار آنها قرار داده میشود، و اگر سازش انجام شد که دعوا تمام است ولی اگر به توافق نرسیدند قاضی دادگاه، برای پرونده حکم صادر میکند، البته در این مسیر یک دو راهی وجود دارد که طرفین دعوا میتوانند پرونده را یا از مسیر صلح و سازش پیش ببرند یا از طریق دادگاه و قاضی که آن هم به انتخاب خودشان است.
هم پروندههای کیفری و هم پروندههای حقوقی میتوانند در این دادگاه مطرح شوند، این دادگاه صلاحیت بررسی پرندههای مختلف دارای ۲۲ عنوان حقوقی را دارد که بدون کیفر خواست بررسی پروندههای کیفری انجام میشود، در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی دادگاه فعال است.
و نکته مهم این است که وقتی قانون و فرهنگ باهم دیگر برادرند زمان، هزینه و تعداد پروندههای قضائی کم میشود.