01 آذر 1403
10

در حالی که تندروها گمان می کردند امروز گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره انتصاب ظریف در دولت در دستور کار مجلس قرار بگیرد، این اتفاق نیفتاد.

خشم بی‌پایان تندروها از ظریف؛ از لابی و گعده علیه معاون پزشکیان تا ارسال پیامک‌های مشکوک برای نمایندگان

فرشته صائمی؛ جلسه روز چهارشنبه صحن علی مجلس با دستور کار ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور شروع می شود، دستوری برخلاف انتظار تندروها.

چنانچه اولین تذکر با روشن شدن میکروفن حمید رسایی خطاب به هیئت رئیسه کلید می خورد و می گوید طبق آئین نامه باید گزارش کمیسیون امنیت درباره استنکاف رئیس جمهور از اجرای قانون مشاغل حساس قرائت شود، قالیباف این ادعای رسایی را بی پاسخ نمی گذارد و به او می گوید رئیس مجلس اختیار دارد که ترتیب برنامه هفتگی را اعلام کند.

بعد از بگومگوی نه چندان جدی رسایی و قالیباف،علی خضریان و امیرحسین ثابتی از جا بلند شدند و با ایزدخواه گعده می کنند، آقاتهرانی هم مشغول صحبت با رسایی است. چشم که می چرخانم نه خبری از  نبویان است نه ذوالنور و پژمانفر.

حدود ساعت ۹:۳۰ است که قالیباف از در سمت چپ هیئت رئیسه صحن را ترک می کند و آقاتهرانی هم پشت سر او می رود.

حدود ۲ ساعت از شروع صحن علنی مجلس می گذرد، علی نیکزاد به جای قالیباف نشسته، میکروفن دومین چهره تندروی مجلس باز می شود، محمد علی نقدعلی هم بابت قرائت نشدن گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره انتصاب ظریف در دولت گله مند است، هنوز اولین جمله نقدعلی تمام نشده که متفکرآزاد به او گفت تذکر طبق دستور جلسه مطرح شود.

ساعت ۱۰:۳۰ است، آقاتهرانی به صحن برگشته و با ژستی جدی با رسایی گفتگو می کند اما چندان طولانی نیست. حالا نوبت ثابتی است که پیش رسایی برود، با هم گفتگویی می کنند و بلافاصله ثابتی راهی هیئت رئیسه می شود.

به صندلی های سمت راست صحن نگاه می کنم، خبری نیست، اکثر صندلی ها خالی هستند و متکی کیف خود را برداشته و مسیر خروج از صحن را طی می کند. اما به نظر می رسد در صندلی ها میانی خبرهایی است، دوربین عکاسان بر روی علیرضا سلیمی است که در حال قدم زدن میان صندلی ها و خوش و بش با همکارانش است. 

خشم ناتمام تندروها از ظریف؛ از لابی و گعده علیه معاون پزشکیان تا ارسال پیامک های مشکوک برای نمایندگان

ولی فضای صندلی های سمت چپ متفاوت است، رسایی از در هیئت رئیسه خارج می شود و پشت سر او هم آقاتهرانی می رود. نیکزاد اسامی ناطقان را می خواند، اسم مرتضی محمودی هم شنیده می شود همان نماینده ای که گفتگوهای پیش از نطق او با امیرحسین ثابتی توجه خبرنگاران را جلب کرده بود.

همنشینی با ثابتی بر روی محمودی هم اثر گذاشته، نطقی تندی می خواند خواستار شفافیت اسامی رای دهندگان به لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس است و از به کارگیری ظریف تا براندازان در دولت می گوید. غیر از سلیمی و کوچکی نژاد کسی به صحبت های او توجه نمی کند، اکثر نمایندگان گعده تشکیل داده و یا مشغول رایزنی هستند.

نطق ها به پایان رسیده و احمد نادری تذکرات نمایندگان به وزرا، از جمله نوری قزلجه، علی آبادی، اتابک و ستار هاشمی را می خواند و اعلام می کند میکروفن نمایندگانی که تذکر خارج از دستور دارند، از این لحظه به ترتیب باز می شود.

در میان تذکرات، حرف های مجتبی زارعی توجه خبرنگاران را جلب کرد. او از پیامک های رشته ای که علیه ظریف و برخی نمایندگان از جمله رئیس مجلس به نمایندگان ارسال می شود، خبر می دهد و می گوید ظریف هر چه که باشد، خائن نیست. او میان خائن بودن و فلسفه به کارگیری افراد در مشاغل تفاوت قائل می شود و این نکته را مطرح می کند که هر چند انتصاب ظریف غیرقانونی است اما او خائن نیست .

علت رفت و آمد رسایی به هیئت رئیسه مشخص شد

نیکزاد در پاسخ به زارعی این نکته را به او یادآور می شود که ای کاش در مورد اینکه برخی می گویند رئیس مجلس خائن است هم توضیح می دادید.

رسایی به هیئت رئیسه رفته اما با نیکزاد صحبت نمی کند، بعد از گفتگو با نادری سلانه سلانه به سمت صندلیش می رود.  نمایندگان تذکرها را می دهند، رسایی دوباره به هیئت رئیسه می رود، با نادری صحبت می کند اما باز هم ناامید بر می گردد.

خشم ناتمام تندروها از ظریف؛ از لابی و گعده علیه معاون پزشکیان تا ارسال پیامک های مشکوک برای نمایندگان

مجتبی رحماندوست هم از جمله تذکردهندگان است، هر چند تذکر تند و تیزی دارد اما صدای آرامی دارد و لحنش در تندروی به گردپای تندروهای حاضر در مجلس نمی رسد، تندروهایی مانند....

میکروفن ثابتی برای تذکر دادن باز می شود، با بی‌انصاف خواندن خودروسازان شروع می کند، به هئیت رئیسه تذکر و هشدار می دهد که مراقب برخوردهای گزینشی باشند و در انتها هم از «آن ماجرا» می گوید و تاکید می کند که نمی فهمد چه اتفاقی افتاد که جلسه علنی روز سه شنبه مجلس لغو شد و مجلس نتوانست به آن ماجرا بپردازد.

نیکزاد به این ادعاهای ثابتی واکنش نشان داد و صحبت های عباس گودرزی، سخنگوی هیئت رئیسه را برای او تکرار کرد که بنابر درخواست کمیسیون تلفیق جلسه روز سه شنبه به صورت غیرعلنی برگزار شده است.

جلسه روز چهارشنبه مجلس با نطق پایانی نیکزاد درباره زمان جلسه بعد، رأس ساعت ۱۱ و ۵۶ دقیقه به پایان رسید.

۲۷۲۱۱


https://hirna.ir