محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: این روند قابل تداوم نیست که ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین را با یارانه های فوق العاده زیادی بدهیم.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیس جمهور در گفتوگویی، اظهار کرد: در ۱۰۰ روزی که از عمر دولت میگذرد، اولین اقدام دولت سازماندهی و انتخاب افراد و همکاران دولت بود. یکی از کارهای مهم دولت، اخذ رای اعتماد همه کابینه بود.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: از وعدههای این دولت، وفاق بود؛ اینکه یک گروه و یک تفکر خاص بهتنهایی نمیتواند مملکت را اداره کند و با همین نگاه کابینه شامل طیفهای مختلف فکری معرفی شدند. هنوز هم این سازماندهی در ردههای پایینی و میانی وجود دارد.
قائمپناه گفت: اکثریت استانداران منصوب شدهاند و تکلیف بقیه استانداران هم با تلاش وزیر کشور، تا یکی دو هفته آینده معین خواهد شد.
معاون رئیسجمهور اظهار کرد: در برخی از سفرهای استانی اصرار بر مصوبات زیاد بود. در دورهای ۵۳ درصد مصوبات دولت فاقد تامین منابع مالی بوده است که هنوز درگیر مشکلات آن هستیم. در اکثر سفرهای استانی استقبالی از سوی مردم شکل میگرفت که ساعتها انتظار رئیسجمهور را میکشیدند و ما این رویکرد را مناسب نمیبینیم چراکه باید شأن مردم حفظ شود. ما از مردم دعوت نمیکنیم برای دیدن رئیسجمهوری آسیب ببینند یا کارخانهها، مدارس و ادارات تعطیل شوند. در عوض برنامهریزی میکنیم اقشار مختلف مردم در سفرهای استانی در جای مشخص با حفظ کرامت، با رئیسجمهوری، رودررو به گفتوگو بنشینند.
حذف تشریفات و هزینههای اضافه در سفرهای استانی و اختصاص آن به اقشار آسیبپذیر
وی ادامه داد: سفرهای استانی تنها برای گفتن و سخنرانی نیست، برای شنیدن حرفهای مردم نیز هست. میخواهیم نظرسنجی کنیم تا مردم مشکلات استانی را بیان کنند. بنابراین استقبال از فرودگاه و تجمعات در استادیوم را نداریم. هزینههایی که در این زمینه از جمله بنر و نظایرش تحمیل میشد احصا میشود و به اقشار آسیبپذیر و زنان بیسرپرست تعلق میگیرد.
۷۰ هزار پروژه نیمهکاره در کشور داریم
معاون اجرایی رئیسجمهوری با بیان اینکه ۷۰ هزار پروژه نیمهکاره در کشور داریم، گفت: همه اینها ناشی از سفرهای استانی بوده است. در سفرهای استانی پروژه جدید شروع نمیکنیم. در سفرهای استانی با سازمان برنامه و بودجه هماهنگ کردیم و منابع پروژهها با نگاه عدالتمحور تخصیص مییابد و برای تسریع تکمیل ممکن است ۱۰۰ تا ۱۱۰ درصد نیز منابع اختصاص یابد.
قائمپناه افزود: اولین سفر ما به استان سیستان و بلوچستان است. شعار دکتر پزشکیان وفاق ملی بود و رویکرد دیگر ایشان گسترش عدالت است. بر این مبنا استان زیبا و پهناور سیستان و بلوچستان میتواند مظهر وفاق ایران باشد. بنابراین پنجشنبه سفر یکروزه به زاهدان خواهیم داشت. به شمال و جنوب استان نیز خواهیم رفت.
وی ادامه داد: اولین ویژگی این استان طبیعت آن است که برخی بحرانها از جمله سیل و خشکسالی را به همراه داشته است. از طرفی دیگر تفاوت مذهبی و قومی وجود دارد. تبادل قاچاق و سوخت و نفود عوامل بیگانه در این استان زیاد است. بنابراین دولت برای حل مشکلات این استان باید اهتمام داشته باشد.
از مردم سیستان و بلوچستان درباره مشکلات استان نظرسنجی کردیم
قائمپناه اظهار کرد: اولین استاندار بلوچ برای سیستان بلوچستان انتخاب شد. امروز با نمایندگان استان سیستان و بلوچستان جلسه داشتیم و از انتخاب استاندار تشکر کردند. از مردم سیستان و بلوچستان نیز نظرسنجی کردیم که در استان چه مشکلاتی وجود دارد. بخشی مشکلات اقتصادی، بخشی مشکلات معیشتی و فقر و برخی مشکلات اجتماعی و عدم آرامش و فیلترینگ را مطرح کردند.
قیمت بنزین از قیمت آب خوردن ارزانتر است
معاون اجرایی رئیسجمهوری در ادامه به موضوع بنزین هم اشاره کرد و گفت: قیمت بنزین از قیمت آب خوردن ارزانتر است. آیا میتوانیم این روند را ادامه دهیم؟ ۴ میلیارد دلار واردات بنزین داریم، با قیمت بالا میخریم و به قیمت ارزان میفروشیم. این یارانهای که سالانه برای بنزین پرداخت میشود صرف کسانی میشود که مصرف بیشتری دارند.
وی افزود: بنزین در افغانستان ۹۰ سنت (حدود ۶۰ هزار تومان) است اما در ایران ۱۵۰۰ تومان است و این موضوع به قاچاق بنزین منجر میشود و ادامه این مسیر منطقی نیست.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: مصرف ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین با این یارانه بالا قابل تداوم نیست.
معاون اجرایی رئیسجمهور همچنین درباره حل مشکل ناترازیهای انرژی نیز گفت: ناترازیهای انرژی در بخش سوخت، گاز و برق در کوتاهمدت یا تا سال آینده رفع خواهد شد.
وی افزود: رئیسجمهور قول و قراری با مردم دارد و قرار نیست فقط وقتی که میخواهیم رای بگیریم به شهرستانها برویم. قرار نیست رئیسجمهور و اعضای دولت در اتاقهای دربسته برنامهریزی و اقدام کند.
معاون اجرایی رئیسجمهور تصریح کرد: به اقتضای شرایط باید به نقاط مختلف کشور سفر کرد و برای تحقق برنامهها و اجرای وعدهها باید به استانها رفت تا برنامهریزی کرد تا اجرای اهداف را در عرصه میدان محقق کنیم.
دستاوردهای سفرهای خارجی رئیسجمهوری
معاون اجرایی رئیسجمهور درباره دستاوردهای سفرهای خارجی رئیسجمهوری نیز گفت: سفر رئیسجمهور به نیویورک دستاوردهای زیادی داشت که با روسای کشورهای مختلف صحبت و مذاکره کردند. همچنین سفر موفقیتآمیزی به عراق انجام شد که تفاهمات و اقدامات خوبی به همراه داشت.
وی افزود: سفر به قطر و روسیه و شرکت در اجلاس بریکس موفقیتآمیز بود که ضمن تبیین رویکرد دولت، اقدامات صهیونیستهای جنایتکار نکوهش و مخالفت ایران با حملات ناجوانمردانه رژیم غاصب اعلام شد.
حلوفصل مشکل بدهیهای دولت به گندمکاران، پرستاران و معلمان
معاون اجرایی رئیسجمهور درباره مشکل بدهیهای دولت نیز گفت: ناترازیهای مختلفی داریم و رئیسجمهور در حال تدبیر موضوع هستند که انشاالله تا سال آینده مشکلات در این زمینه نیز حل شود.
وی افزود: منابع مصوب مطابق طلب گندمکاران و پرستاران و معلمان نبود؛ با تدبیر ریاستجمهور و کمک مقام معظم رهبری و مدیریت سازمان برنامه و بودجه حلوفصل شد.
قائمپناه همچنین به برنامه دولت برای تکمیل کریدورهای راهآهن اشاره کرد و گفت: این موضوع توسط رئیسجمهور در حال پیگیری است و بهدنبال جذب سرمایههای خارجی هستیم. امیدواریم تا چند سال آینده کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب را کامل کنیم و از این موقعیت ژئوپلتیک کشور به شکل مناسبی بهرهبرداری کنیم.
معاون اجرایی رئیسجمهوری ادامه داد: ناترازیهای مختلفی داریم و رئیسجمهور در حال تدبیر موضوع هستند که انشاالله تا سال آینده مشکلات در این زمینه نیز حل شود.
وی با بیان اینکه بهدنبال حل مشکل تورم بهصورت ریشهای و بلندمدت هستیم، افزود: تورم ریشه مزمنی در کشور دارد و به عوامل مختلفی وابسته است. دولت تلاش میکند نرخ رشد تورم آهستهتر شود. برای این امر نیاز به برنامهریزی بلندمدت داریم و به دنبال حل مشکل تورم به صورت ریشهای و بلندمدت هستیم.
۲۷۲۷