30 آبان 1403
7

یک مقام آمریکایی اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با تامین و ارسال مین‌های ضد نفر برای اوکراین در جنگ با روسیه موافقت کرده است.

موافقت بایدن با ارسال مین‌های ضدنفر برای اوکراین
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک مقام آمریکایی در گفتگو با رویترز اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با تامین و ارسال مین های ضد نفر برای اوکراین در جنگ با روسیه موافقت کرده است.

این مقام افزود: ایالات متحده انتظار دارد اوکراین از این مین ها در قلمرو خود استفاده کند گرچه متعهد شده تا از آنها در مناطق پرتراکم جمعیتی غیرنظامیان خود استفاده نکند. با این حال، کارشناسان کنترل تسلیحات درباره خطر این مین‌ها برای غیرنظامیان هشدار داده‌اند.

روزنامه واشنگتن پست نخستین بار این خبر را منتشر کرده بود. طبق اطلاعات این روزنامه، «هنگامی که این مین‌ها همراه با سایر مهماتی که پیش‌تر به اوکراین ارسال شده‌اند استفاده شوند، انتظار می‌رود که به دفاع مؤثرتر کمک کنند

به نوشته این روزنامه، بایدن با مجوز ارسال این مین‌ها به اوکراین، برخلاف سیاست پیشین خود عمل کرده است. در سال 2022، او عملاً تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در مورد مین‌ها را لغو و ممنوعیت استفاده از آن‌ها را مجدداً اعمال کرد.

این در حالی است که تاکنون دفتر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، وزارت دفاع اوکراین، وزارت دفاع روسیه و کرملین، به این خبر واکنشی نشان نداده اند.

این مقام که خواست نامش فاش نشود، تصریح کرد ایالات متحده مین های ضد نفر را برای اوکراین در جنگ این کشور با روسیه تامین می کند اما هدف از تامین این تجهیزات، کند کردن روند پیشروی نیروهای زمینی روسیه است.

وی خاطرنشان کرد مین های آمریکایی متفاوت از مین های روسی هستند و پس از یک دوره از پیش تعیین شده، بی اثر می شوند. آنها برای منفجر شدن نیاز به باتری دارند و پس از تمام شدن باتری منفجر نمی شود.

این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته تایید کرد که کشورش قصد دارد از موشک‌های ATACMS آمریکایی در عملیات نظامی خود استفاده کند. زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مته فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک گفت: «اوکراین توانایی‌های دوربرد دارد، پهپادهای دوربرد ساخت خود را در اختیار دارد، همچنین ما تعداد زیادی موشک‌های نپتون داریم. و اکنون موشک‌های ATACMS نیز داریم که از همه این‌ها در عملیات نظامی استفاده خواهیم کرد

پیش از این آژانس خبری بلومبرگ گزارش داد که مجوز جو بایدن، به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد به‌منظور حمله به عمق خاک روسیه، نتوانست باعث اتحاد متحدان غربی کی‌یف علیه مسکو شود. براساس این گزارش، در ناتو انتظار نمی‌رود که این تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا بر توازن قوا تأثیر بگذارد. بلومبرگ تأکید کرد که غرب از ضعف نیروهای اوکراینی در مقابل «فشار شدید ارتش دارای نیروی نظامی گسترده و مجهزتر روسیه» آگاه است.

روزنامه بریتانیایی "تایمز" نیز گزارش داد که نیروهای مسلح اوکراین حدود 50 موشک دوربرد ATACMS آمریکایی در اختیار دارند. این روزنامه نوشت: «اگرچه پنتاگون هیچ عددی ارائه نکرده است، اما گمان می‌رود که دولت کی‌یف در حال حاضر حدود 50 موشک در اختیار داشته باشد

در همین رابطه وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه تسلیحات هسته‌ای این کشور قبل از هر چیز وسیله‌ای برای بازدارندگی و جلوگیری از وقوع جنگ هسته‌ای است، گفت: مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی توسط اوکراین نشان‌ دهنده تمایل غرب به تشدید درگیری است.

لاوروف تأکید کرد که روسیه از وقوع جنگ هسته‌ای جلوگیری می‌کند و به این موضوع اشاره کرد که در دوران شوروی، پیشنهاداتی در این زمینه به ایالات متحده ارائه شده بود. به گفته وی، میخائیل گورباچف، رئیس‌جمهور پیشین اتحاد جماهیر شوروی، و رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، اعلام کرده بودند که «در جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای وجود ندارد و چنین جنگی هرگز نباید رخ دهد

همچنین وزارت امور خارجه ایالات متحده مجوز قراردادی به ارزش 100 میلیون دلار را برای نگهداری تجهیزات آمریکایی که توسط نیروهای مسلح اوکراین استفاده می‌شود، صادر کرد.

در این سند توضیح داده شده که دولت اوکراین درخواست خرید تجهیزات و خدمات تعمیر و نگهداری برای وسایل نقلیه نظامی را به آمریکا ارائه داده است.

پیش‌تر، در تاریخ 14 نوامبر، سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، اعلام کرده بود که ایالات متحده قصد دارد تمام تسلیحاتی را که رئیس‌جمهور جو بایدن وعده داده است، پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری وی به اوکراین تحویل دهد.

تحولات اوکراین| هدف بایدن از مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد

انتهای پیام/   

منبع:

https://hirna.ir