در تعطیلات بازی های ملی و به نوعی استراحت خبری لیگ برتر، مصاحبه های خواندنی از پیشکسوتان سرخابی در روزنامه خبرورزشی منتشر شده است.
روزنامه خبرورزشی منتشر شد و برای تهیه آن میتوانید هم به صورت آنلاین (با کلیک بر روی این لینک) و هم با مراجعه به کیوسکهای روزنامه فروشی اقدام کنید. سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در شماره ۷۸۲۲ این روزنامه میخوانید؛
جمشید شاه محمدی: حق با علی پروین است، کره شمالی نیمه دوم ما را لوله کرده بود!
امیر قلعه نویی رفیق ماست اما نباید از انتقادات ناراحت شود/ نه! این بهترین نسل تاریخ فوتبال ایران نیست
با جمشید شاه محمدی مهاجم اسبق تیم ملی و پرسپولیس گفت و گویی داشتیم که در زیر می خوانید؛
صحبت های اخیر علی پروین را خوانده اید؟
بله، اتفاقا حق با علی آقا پروین است. تیم ملی در نیمه اول ۳ گل به کره شمالی زد اما نیمه دوم این کره شمالی بود که تیم ما را لوله کرد! کره شمالی ۲ گل به ما زد و تازه شانس آوردیم که ۳ یا ۴ گل دیگر نخوردیم. آنچه دیدیم نمایش بسیار ضعیفی بود که صدای همه فوتبالدوستان را در آورد.
به نظر شما این نسل فعلی تیم ملی، بهترین نسل فوتبالی ایران نیست؟
نه که نیست! پس تیمی که با حشمت خان مهاجرانی قهرمان آسیا شد و به جام جهانی آرژانتین رفت چه باید بگوید؟ در آن تیم علی پروین، خدابیامرز ناصرحجازی، نصرالله عبداللهی، آندرانیک اسکندریان، ابراهیم قاسمپور، حسن نظری، محمد صادقی و حسن روشن و ... توپ می زدند. همین طور تیم ایران در جام ملت های ۱۹۸۴ آسیا که واقعا نسل سوخته بود با ستاره هایی مثل ناصرمحمدخانی، بهروز سلطانی، محمد پنجعلی، شاهرخ و شاهین بیانی، حمید درخشان، عبدالعلی چنگیز و حمید علیدوستی و ... یا تیم ایران در بازی های آسیایی پکن که احمدرضا عابدزاده، رضا حسن زاده، جواد زرین چه، مجتبی محرمی، مرحوم سیروس قایقران، مجید نامجو مطلق، سیدمهدی ابطحی، فرشاد پیوس، صمد مرفاوی و... را داشت. نسل ۹۸ که پس از انقلاب برای اولین بار ایران را با علی دایی، خداداد عزیزی، کریم باقری، رضا شاهرودی، افشین پیروانی، محمد خاکپور، مهدی پاشازاده، مرحوم مهرداد میناوند، مهدی مهدوی کیا، حمید استیلی، علیرضا منصوریان و... به جام جهانی برد و شادی خیابانی به راه انداخت. نسل فعلی به نظرم حافظه ضعیفی دارد یا تاریخ فوتبال کشورمان را مطالعه نکرده است وگرنه حرف از بهترین بودن نمی زد.
حالا با همه این تفاسیر نتیجه بازی با قرقیزستان را چگونه پیش بینی می کنید؟
الان که ما نباید نگران بازی با قرقیزستان باشیم. امارات نزول کرده ۳ گل به این تیم زد و ما هم حداقل باید با اختلاف ۲ یا ۳ گل این حریف ناشناخته را ببریم. ببینید امیر قلعه نویی رفیق ماست و آدم بامعرفتی است اما نباید از انتقادات ناراحت شود.
...
محمدرضا مهدوی: درویش باید آستین ها را مثل زمستان سال گذشته بالا بزند!/ خرید زمستانی برای پرسپولیس از نان شب واجب تر است
تیم ملی با اختلاف ۲ گل قرقیزستان را می برد، این خط و این هم نشان!
مدافع سابق تیم پرسپولیس معتقد است که در دیدار حذفی، این تیم باید دروازه حریف کم نام و نشان تر را زود باز کند تا دچار مشکل نشود. روز پنج شنبه هفته جاری، تیم پرسپولیس در مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی، میزبان تیم مس سونگون است.
خیلی ها گاریدو و شاگردانش را در این دیدار از پیش برنده می دانند و برخی از هواداران پرسپولیس نیز نگران تکرار اتفاق بازی چند سال پیش قشقایی هستند. محمدرضا مهدوی مدافع سابق تیم پرسپولیس اما نظر دیگری داشته و می گوید:
به اعتقاد من پرسپولیس آن قدر اسم بزرگی است که نباید به این مسائل فکر کند. بله، من هم می گویم جام حذفی جام شگفتی هاست و تیم های کم نام و نشان تر با انگیزه فراوان وارد این مسابقات می شوند تا شگفتی سازی کرده و اسم خود را بر سرزبان ها بیندازند. مربیان و بازیکنان این تیم ها هم برای بازی مقابل تیم های بزرگ مثل پرسپولیس انگیزه های فراوانی دارند اما من معتقدم گاریدو و شاگردانش در این دیدار به برتری خواهند رسید.
او ادامه می دهد: به اعتقاد من کلید موفقیت در بازی حذفی مقابل مس سونگون زدن گل زودهنگام است. تیم حریف به طور قطع و یقین با یک فوتبال بسته می آید که بازی را به تساوی، وقت های اضافی یا ضربات پنالتی بکشاند که این امر طبیعی است. چاره چیست؟ به نظر من پرسپولیس باید در ۲۰ دقیقه ابتدایی بازی دروازه مس سونگون را باز کند چون هر چه از زمان بازی بگذرد، گل زدن به این تیم سخت تر خواهد شد. وقتی پرسپولیس گل اول را بزند، قطعا گل های بعدی را نیز خواهد زد و راحت تر کار می کند ضمن آن که تیم مس سونگون هم جلو می کشد تا جبران کند و فضای خوبی به هافبک ها و مهاجمان تیم پرسپولیس می دهد.
مهدوی درباره شرایط فعلی پرسپولیس نیز خاطرنشان می کند: شما فصل گذشته را خوب به خاطر دارید. در واقع همه فوتبالدوستان به یاد می آورند که استقلال قهرمان نیم فصل شد اما رضا درویش به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس هوشمندی به خرج داد. تازه پرسپولیس، یحیی گل محمدی را هم از دست داده و تصور می شد دچار مشکل شود اما در نهایت با درایت مدیرعامل باشگاه به عنوان قهرمانی رسید. پرسپولیس دقیقا در زمستان خریدهایی انجام داد که نقاط ضعف را ترمیم و تبدیل به نقطه قوت کردند. عبدالکریم حسن دفاع چپ پرسپولیس را تقویت کرد، عیسی آل کثیر چند گل حساس و حیاتی زد و اوستون اورونوف هم ستاره پرسپولیس و نیم فصل دوم لیگ برتر لقب گرفت.
مدافع سابق پرسپولیس همچنین ادامه می دهد: بنابراین رضا درویش باید آستین ها را بالا زده و در نیم فصل دوم چند خرید مناسب مثل زمستان سال گذشته داشته باشد. خریدهای زمستانی برای پرسپولیس از نان شب هم واجب تر است و به نظر می رسد این تیم باید تقویت شود. این تیم در تمامی خطوط منهای دروازه نیاز به خرید جدید دارد، البته اگر می خواهد از عنوان قهرمانی خود دفاع کند.
...
دو دلیل محمد انصاری برای پاسخ منفی به رضا درویش!
محمد انصاری مدافع سابق تیم پرسپولیس، به دو دلیل خاص، پیشنهاد رضا درویش را رد کرد.
در خبرها نوشته بودیم؛ پس از قطعی شدن تغییرات در آکادمی باشگاه پرسپولیس و جدایی محسن خلیلی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس چند پیشکسوت باشگاه پرسپولیس را برای جانشینی خلیلی در نظر داشت. یکی از آنها محمد انصاری مدافع سابق پرسپولیس بود که مدت کوتاهی است فوتبال را کنار گذاشته است.
انصاری برای گرفتن پست مدیریت آکادمی پرسپولیس چندبار با درویش مذاکره کرد ولی در نهایت بعد از مشورت با نزدیکانش از قبول این مسئولیت پشیمان شد. انصاری در پاسخ به پیشنهاد پرسپولیس اعلام کرد فعلا نمیتواند این مسئولیت را قبول کند و درویش هم بادامکی را به عنوان مدیر آکادمی پرسپولیس انتخاب کرد تا به صورت موقت کارها را پیش ببرد.
پیگیری های خبرورزشی نشان از آن دارد که محمد انصاری به دو دلیل پیشنهاد مدیریت آکادمی باشگاه پرسپولیس را رد کرده و به رضا درویش پاسخ منفی داده است.
دلیل اول اداره و مدیریت مدرسه فوتبال شهید هادی است؛ آکادمی فوتبال هادی، اولین آکادمی فوتبال فرهنگی کشور، با مدیریت محمد انصاری بازیکن سابق پرسپولیس و تیم ملی ایران یکی از مجهزترین آکادمیهای فوتبال در تهران است
...
منصور رشیدی: هیچکس به فکر استقلال نیست؛ هرگز تیم مان را اینقدر مظلوم ندیده بودم
استقلال را از وزارتورزش گرفتند تا نفس راحتی بکشند
منصور رشیدی پیشکسوت دروازهبانی و از اعضای سابق باشگاه استقلال در گفتگو با خبر ورزشی، درباره اوضاع استقلال و شرایط مدیریتی همچنین بازی پیش روی این تیم در لیگ نخبگان آسیا مقابل پاختاکور صحبتهایی انجام داد که آن را در ادامه میخوانید:
وضعیت استقلال با حضور سرمربی تازه وارد و برد آخر این تیم مقابل مس رفسنجان را چطور میبینید؟
واقعاً دوست ندارم در چنین شرایطی درباره اوضاع تیم استقلال حرف بزنم. وضعیت تیم ما هرگز در طول تاریخ تا این اندازه افتضاح نبود و ما نمیدانیم چرا مسئولان ورزش مملکت هیچ فکری به حال این تیم با ابهت و قدیمی نمیکنند. به نظر میرسد از وقتی که استقلال را از وزارت ورزش جدا کردند آقایان در حال نفس کشیدن هستند و دیگر کاری به کار این تیم ندارند در صورتی که این باشگاه و این تیم از ابتدا شرایط دیگری داشته و نباید به این شکل آن را رها میکردند.
اما این باشگاه در بازار بورس به شرکت پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد. این را که قبول دارید؟
خیر قبول ندارم! من هیچ وقت باور نمیکنم که همه این اتفاقات بدون دخل و تصرف آقایان انجام شده باشد. چرا در طول سالهای گذشته که سازمان خصوصیسازی میخواست این باشگاه را به افراد پولدار و شخصیت های حقیقی واگذار کند هرگز این اتفاق نیفتاد و در نهایت این اتفاق زمانی رخ داد که وزارت ورزش و دولت شرایطی تشکیل دادند تا این باشگاه یکباره به شرکتی واگذار شود که خیلیها میدانند چندان هم خصوصی نیست. اصلا کجا مزایده برگزار شد؟ ما ایران نبودیم؟ وقتی چنین شرایطی برای باشگاه استقلال به وجود میآورند مشخص است که میخواستند فقط این باشگاه را از سرشان باز کنند. الان هم با اوضاع مدیریتی سالهای اخیر شرایط استقلال را به جایی رساندند که تیم تا رده چهاردهم جدول پایین رفت و حالا باید از پیروزی مقابل مس رفسنجان خوشحال باشیم و جشن بگیریم. واقعا در این شرایط درباره استقلال حرفی برای گفتن باقی نمیماند.
اما به هر حال این تیم متعلق به هواداران است و میدانید که آنها تا چه اندازه نسبت به نتایج استقلال حساس هستند. در این شرایط و در آستانه ورود دوباره تیم به لیگ نخبگان آسیا اوضاع را چطور ارزیابی میکنید؟
باز هم جای شکرش باقیست که کادر فنی قبلی از تیم رفت. متاسفانه آقای نکونام هم به نوعی درباره استقلال کم کاری کرد و آنچنان که باید و شاید در فصل نقل و انتقالات بازیکنان خوب را به این تیم نیاورد. نمیدانم چرا این همه بلا باید یکجا سر تیم استقلال بیاید. اگر بخواهیم به این شرایط بپردازیم باید حالا حالاها حرف بزنیم و درباره استقلال کتاب بنویسیم. من دیگر خسته شدم اینقدر در این باره حرف زدم و به مدیران و مسئولان ورزش مملکت انتقاد کردم. خدا را شاهد میگیرم که از این شرایط اصلاً راضی نیستم و هر بار با دوستان پیشکسوت دور هم جمع میشویم در این باره حرفی غیر از استقلال و وضعیت بدی که در این مدت دچارش شده نداریم که با هم بزنیم.
...
پرونده جوانگرایی را ببندید
سرمقاله: قلعهنویی حق دارد به عنوان سرمربی تیم ملی سلیقه خودش را در ترکیب اصلی اعمال کند اما واقعیت آن است که دیگر از جوانگرایی در تیم ملی خبری نیست. یک زمانی پرویز دهداری ۱۲ بازیکن جوان مثل عابدزاده، زرینچه، نامجومطلق، مرفاوی و... را آورد. یک دورهای مایلیکهن به جوانهایی مثل مهدویکیا، مجیدی، یزدانی و... بازی داد که فقط ۱۸ سال سن داشتند اما حالا اکثر مربیان قید جوانگرایی آن هم به صورت کلی را میزنند. یحیی و جواد هم در پرسپولیس و استقلال جوانگرایی نکردند و شاید اگر مربی تیم ملی میشدند هم این کار را نمیکردند.
به طور کلی مربیان ما تا مجبور نشوند جوانگرایی نمیکنند و تحت هر شرایطی «نتیجه» به هر چیزی که فکرش را بکنید اولویت دارد. در اروپا اما اینطوری نیست و تیم ملی اسپانیا یا بارسلونا از ۶، ۷ بازیکن جوان به طور همزمان استفاده میکنند و اتفاقاً نتیجه هم میگیرند. ما در لیگ برتر جوانگرایی خاصی نمیبینیم که در تیم ملی یقه امیر را بگیریم اما نکته اینجاست که او فرصت جوانگرایی را داشت و میتوانست حداقل از ۳، ۴ جوان بهره ببرد.
قلعهنویی اما در کنفرانس مطبوعاتی گفته ما زرنگتر از آن هستیم که گول عدهای را بخوریم! اگر جوانگرایی میکردیم و نتیجه نمیگرفتیم منتقدان چه بلایی سرمان میآوردند؟ همین طرز تفکر نشان میدهد که مربیان ما در تیم ملی و باشگاهها ترس از جوانگرایی دارند و به خاطر کسب نتیجه (که البته شاید حق هم داشته باشند) ترجیح میدهند که جوانها را بازی ندهند یا خیلی کم بازی بدهند. جوانی هم که در مقدماتی جام جهانی و مقابل امثال کرهشمالی و قرقیزستان بازی نکند طبعاً در خود جام جهانی که اتمسفر سنگینی دارد، شهامت لازم را برای بازی کردن به خصوص در ترکیب اصلی نخواهد داشت. ما هم بهتر است دست از مقایسه امثال قلعهنویی و گلمحمدی و نکونام با دلافوئنته و فلیک برداریم!