24 آبان 1403
4

وزیر امور خارجه روسیه نسبت به توانایی دونالد ترامپ برای تغییر رویکرد ایالات متحده نسبت به بحران اوکراین ابراز تردید کرده و گفت: پیشنهاد توقف درگیری نظامی بر اساس خطوط تماس، همان توافقات مینسک در بسته‌بندی جدید و حتی چیزی به مراتب بدتر از آن است.

تردید لاوروف درباره توانایی ترامپ در تغییر سیاست آمریکا
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نخواهد توانست رویکرد اصولی واشنگتن نسبت به وضعیت اوکراین را تغییر دهد، زیرا واضح است که کاخ سفید مایل است همه چیز را تحت کنترل خود داشته باشد.

لاوروف این موضوع را شب گذشته در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی «راسیا-1» بیان کرده و افزود: «واشنگتن رویکرد اصولی خود را نسبت به امور اوکراین و حتی اروپا تغییر نخواهد داد؛ چرا که واشنگتن همیشه در تلاش است همه آنچه را که در قلمرو ناتو و حتی خود این سازمان رخ می‌دهد، تحت کنترل خود نگه دارد. حتی اتحادیه اروپا اکنون در زمینه نظامی-سیاسی همان چیزی است که ناتو هست.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه تأکید کرد که نمی‌تواند پیش‌بینی کند آمریکا چگونه نقش نظارتی خود را در شرایط جدید اعمال خواهد کرد، اما برای او تردیدی وجود ندارد که آنها می‌خواهند روند امور را تحت کنترل خود نگه دارند. به گفته وی، هیچ‌کدام از «معماران غربی حل و فصل اوکراین» بر لزوم بازگرداندن حقوق قانونی روس‌زبانان در اوکراین تأکید نکرده‌اند.

دیدگاه لاوروف درباره پیشنهاد آتش‌بس در اوکراین بر اساس خطوط تماس

سرگئی لاوروف در بخش دیگری از این مصاحبه، پیشنهادهای مربوط به توقف درگیری نظامی در اوکراین بر اساس خطوط تماس جبهه نبرد را به عنوان «توافقات مینسک در قالبی جدید» و حتی بدتر از آن توصیف کرد. وی افزود که در حال حاضر بسیاری از افراد به‌طور واقع‌بینانه‌تری به وضعیت اوکراین نگاه می‌کنند و ضمن اشاره به تلفات جبران‌ناپذیر، پیشنهاد می‌دهند که این درگیری‌ها هرچه سریعتر متوقف شود.

 وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «با این حال، حتی کسانی که سعی دارند خود را به‌عنوان افرادی با رویکرد کاملاً متفاوت و خواهان پایان دادن به جنگ معرفی کنند، همچنان پیشنهاد می‌دهند که «بیایید در خطوط تماس به مدت 10 سال آتش‌بس اعلام کنیم و بعداً شرایط را بررسی کنیم.» این همان توافقات مینسک در بسته‌بندی جدید و حتی چیزی به مراتب بدتر از آن است.»

پیش از این، شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گزارش داده بود که ترامپ به زودی یک فرستاده ویژه در امور اوکراین منصوب خواهد کرد که مذاکراتی را با روسیه برای پایان دادن به درگیری کنونی آغاز کند. این شبکه به نقل از یک مقام آگاه یادآور شد که نامزد معتبری برای این سمت به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و فعالیت او بدون دریافت حقوق خواهد بود.  طبق این گزارش، این اقدام مشابه وضعیتی است که برای "کورت ولکر" در نظر گرفته شد، که از سال 2017 تا 2019 به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای مذاکرات با اوکراین به صورت داوطلبانه فعالیت می‌کرد.

تحولات اوکراین| لاوروف: تهدید غرب علیه روسیه بی‌فایده است
تحولات اوکراین| سناریوهای ممکن برای پایان مناقشه

ناامیدی کشورهای بریکس از دکترین آمریکا به دلیل تحریم‌ها علیه روسیه

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه‌، یادآور شد که کشورهای عضو بریکس (BRICS) به این نتیجه رسیده‌اند که کل دکترین آمریکا درباره جهانی‌سازی، احترام به مالکیت، رقابت عادلانه و فرض بی‌گناهی، زمانی که مقامات واشنگتن تصمیم به «تنبیه» روسیه گرفتند، به یکباره فرو ریخت. 

سرگئی لاوروف افزود: «بدون مخالفت با نهادهای موجود مانند صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی و بدون درخواست برای تعطیلی آنها،البته با هدف اصلاح عادلانه این ساختارها، کشورهای جنوب جهانی و شرق، که اکثریت جهانی را تشکیل می‌دهند، در حال ایجاد سازوکارهای موازی به منظور تسهیل مبادلات، بیمه و زنجیره‌های لجستیکی هستند تا از وابستگی به شرایط تحمیل شده توسط گروه کوچکی از کشورهای غربی خلاص شوند.»

لاوروف به پیشنهاد روسیه در آخرین نشست سران بریکس در کازان برای ایجاد بورس غلات اختصاصی این اتحادیه اشاره کرد و گفت که این اقدام به منظور تجارت آزادانه و محافظت در برابر دیکته‌ها و خسارات احتمالی ناشی از کنترل‌کنندگان ساختارهای سنتی اقتصاد جهانی انجام می‌شود. وزیر خارجه افزود: «در منطقه اوراسیا اتحادهای منطقه‌ای همچون سازمان همکاری شانگهای (SCO)، اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) و آسه‌آن و ارتباطات میان آن‌ها، در آفریقا اتحادیه آفریقا و در آمریکای لاتین گروه سلاک (CELAC) وجود دارد. در سطح جهانی، بریکس به عنوان یک ساختار انعطاف‌پذیر و فاقد بوروکراسی شناخته می‌شود که می‌تواند تمامی این فرآیندهای منطقه‌ای را هماهنگ کرده و باعث تقویت روابط کشورها شود.»

لاوروف همچنین به ایجاد گروه کشورهای شریک در بریکس اشاره کرد که بیش از 30 کشور تمایل به پیوستن به آن را دارند. وی تأکید کرد: «این یک روند جدی است که امکان آن را فراهم می‌کند در این سطح و در نشست‌های این اتحادیه، مسائل هماهنگی کار اکثریت جهانی در تمامی حوزه‌ها مانند اقتصاد، سیاست، امور مالی و امور بشردوستانه مورد بحث قرار گیرد.»

پیشتر، در اوایل نوامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرده بود که ارزهای ملی در تجارت خارجی روسیه غالب شده‌اند. او تأکید کرد که قدرت ایالات متحده امروزه تنها بر دلار استوار است، اما مقامات آمریکایی با دست خود ارزش آن را تضعیف کرده و کشورها را به سمت عدم وابستگی به آن سوق دادند.

ارزیابی نتایج اجلاس بریکس در دیدار لاوروف و سفرای کشورها
دورنمای تبدیل بریکس به سازمانی بین‌المللی و افزایش نفوذ آن

انتهای پیام/ 

منبع:

https://hirna.ir