23 آبان 1403
14

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: حوادث اخیر لبنان در انفجار پیجرها و حوادثی از این نظیر که در حوزه‌های صنعت شاهد خرابکاری‌ عامدانه صنعتی در خیلی از حوزه‌ها هستیم، ضروت محصولات بومی را در کشور دو چندان می‌کند و نشان می‌دهد که حداقل در حوزه‌های امنیت و دفاع به هیچ وجه نمی‌شود به فناوری خارجی اتکا کرد چون بخش قابل توجهی از این فناوری‌ها قابلیت پنهان کاری تهدید و قابلیتهایی که منجربه خرابکاری شود دارد و ما هم در صنعت دفاعی و صنایع مهم کشور و حوزه‌های امنیتی این را دیده‌ایم.

سردار جلالی: انفجار پیجرها نشان داد نمی‌توان به فناوری خارجی اتکا کرد /در حوزه‌های صنعت شاهد خرابکاری‌ عامدانه هستیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع بومی پدافند غیرعامل تهران، اظهار داشت: در حوزه پدافند غیرعامل بیشتر به نقش فناوری‌ها در حوزه امنیت و دفاع تمرکز داریم. جایی که این فناوری برای کشور امنیت افزا و تولید کننده قابلیت دفاعی باشد.

بنابر روایت تسنیم، وی افزود: از آنجاییکه موضوعات پدافند غیرعامل، فناوری محور و دانش پایه است و تهدیدات می‌تواند از جنس فناوری باشد بنابراین پدافند غیرعامل هم تلاش زیادی می‌کند که دفاعش مبتنی بر دانش و فناوری باشد، به تعبیری اینجا پدافند غیرعامل به عنوان پیشران شرکت‌های فناور و دانش‌پایه و همچنین مراکز دانشگاهی و پژوهشگاهی است تا با هدایت و پیگیری و حمایت از این شرکتهای فناور و دانش بنیان هم نقش پیشران علمی را داشته باشد و هم کمک کند به واسطه تولید این محصولات برای کشور امنیت و دفاع تولید شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: حوادث اخیر لبنان در انفجار پیجرها و حوادثی از این نظیر که در حوزه‌های صنعت شاهد خرابکاری‌ عامدانه صنعتی در خیلی از حوزه‌ها هستیم، ضروت محصولات بومی را در کشور دو چندان می‌کند و نشان می‌دهد که حداقل در حوزه‌های امنیت و دفاع به هیچ وجه نمی‌شود به فناوری خارجی اتکا کرد چون بخش قابل توجهی از این فناوری‌ها قابلیت پنهان کاری تهدید و قابلیتهایی که منجربه خرابکاری شود دارد و ما هم در صنعت دفاعی و صنایع مهم کشور و حوزه‌های امنیتی این را دیده‌ایم.

سردار جلالی تصریح کرد: حادثه اخیر انفجار پیجرها اثبات کرد که این فناوری‌ها قابلیت نهان کاری و پنهان کاری برای اقدام را دارند بنابراین یک مسیر اجباری پیش روی ما قرار می‌دهد و آن هم اینکه با حمایت از شرکتهای دانش بنیان و جوانان و اتکا به نیروی انسانی داخلی بتوانیم محصولات را خودمان بازطراحی و برابر نیاز خودمان بسازیم.

وی افزود: اگر مسیر زندگی شهید طهرانی مقدم را نگاه کنیم وقتی ابتدای جنگ، در تهران موشک‌های عراق می‌خورد، توانستیم فقط آموزش اپراتوری موشک را از چند کشور فرا بگیریم و موشک‌های سوخت مایع که بسیار پر خطر بود را بگیریم و از اپراتوری آن هم در حد ضعیف شروع کردیم تا رسیدیم به طراحی الگوهای مدرن موشک که بعضا نمونه ندارد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: این نشان می‌دهد مسیر شهید طهرانی مقدم و ادامه آن مسیر، مسیر درست و دقیقی هست و ما هم می‌توانیم با استفاده از همین مسیر شهید طهرانی مقدم محصولات خودمان و دنبال کنیم.

سردار جلالی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: از سال گذشته پیگیری کردیم تا مصوبات پدافند غیرعامل اجرا شود و از سال گذشته تا کنون مورد خاصی برای اعمال قانون پیدا نکردیم و با تذکر و پیگیری مساله حل شده است.

وی خاطرنشان کرد: رسالت ما این است که دستگاه‌های اجرایی ما حتما از محصولات داخلی استفاده کنند و مطمئنا محصولات داخلی بر خارجی‌ها برتری دارد. پاسخگویی شرکت‌های داخلی، قابلیت اصلاح آنها و اعتمادی که نسبت به شرکت داخلی در برابر پیچیدگی‌های تهدید وجود دارد از مزیت‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان و داخلی بر خلاف شرکت‌های خارجی از آن برخوردار هستند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: قابلیت پیگیری، اصلاح، به روز رسانی، تعمیر، پاسخگویی و قابلیت‌های زیادی برای محصولات داخلی وجود دارد که بسیار مهم هست.

سردار جلالی همچنین گفت: امروز در حوزه امنیت، قابلیت اعتماد یک ضریب بسیار بالایی است که صرفاً در محصول داخلی می‌شود از آن استفاده کرد. قانون هم تکلیف کرده که محصولات تولید شده داخل استفاده شود ما هم تلاش می‌کنیم که از همه ظرفیت‌های قانونی هم در حمایت و هم در پیگیری و هم در حمایت از استفاده آنها استفاده کنیم.

2727


https://hirna.ir