22 آبان 1403
9

فاطمه مهاجرانی در نشست خبری خود از مجاز شدن واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی به قیمت غیریارانه‌ای خبر داد.

خبرهای مهم سخنگوی دولت درباره واردات بنزین سوپر، قطع برق، مذاکره با آمریکا، اعتراضات پرستاران، مهاجران غیرقانونی، نرخ تو

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری خود در نهاد ریاست جمهوری، ضمن تسلیت شهادت پنج نفر از مرزبانان کشورمان در شهرستان سراوان، گفت: در هفته جهانی علم و در خدمت علم و توسعه هستیم و ایران همواره مهد علم و صلح بوده است. ما مردمان صلح دوستی هستیم که در جهت صلح و جنگ طلب نبودن، هزینه دادیم و امیدواریم با به‌کارگیری علم، شاهد صلح و توسعه باشیم.

سخنگوی دولت اظهار کرد: در هفته‌های گذشته شاهد انتصاب استانداران از جمله استاندار سیستان و بلوچستان که بلوچ هستند، بودیم که از دیگر دستاوردهای وفاق ملی هست. جا دارد آن را به عنوان قابی از وحدت ملی بشناسیم و تاکید کنیم بر اینکه این جامعه با به رسمیت شناختن همه ظرفیت‌ها، شرایط در حال توسعه بیشتری پیدا می‌کند.

اهم اظهارات سخنگوی دولت را در ادامه می خوانید؛

* {در خصوص واردات بنزین سوپر}: واردات بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی به صورت مجزا و به غیر یارانه‌ای در تاریخ ۲۰/‏۰۸/‏۱۴۰۳  تصویب گردیده است.

* {در مورد ناترازی برق}: موضوع ناترازی برق و دوگانه سوزاندن مازاد با تاکید بر حفظ سلامت مردم است که با اکثریت اعضای دولت قرار شد مازوت سوزی کم شود و طبیعتاً قطع برق را خواهیم داشت. رئیس جمهور شخصاً به دنبال حل ناترازی [برق] هستند و با جلساتی که با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران داشتند تعهدی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق توسط نیروگاه‌های خورشیدی و بادی و اتمی، انشاالله حاصل خواهد شد.

* شورای اقتصاد برای تأمین مالی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در حمایت از طرح‌های تولیدی و پیشران داخلی خواهد بود تا تنگناهای تولید داخلی را بتواند برطرف کند.

* با تشکر از سران قوا از جمله قوه قضائیه و مقننه برای استفاده از سرمایه اجتماعی و استفاده حداکثری از سرمایه‌های هنری، فرهنگی و ورزشی امیدوار هستیم بتوانیم به سرمایه اجتماعی مطلوبی که شایسته ملت بزرگ ایران است برسیم. این کشور را فقط ما باید بسازیم و سازندگان کشور بزرگ ایران ما هستیم و هیچکس قرار نیست به غیر از ما آن را بسازد.

*{ درخصوص آنکه ۲۵۰ تا ۳۰۰ همتی که اعلام شد فراتر از روند جاری تأمین مالی صورت خواهد گرفت}: جهت حمایت از بازار سرمایه مقرر شد انتشار اوراق با نظم بهتری انجام شود و حتماً کمیته هماهنگی انتشار اوراق با حضور سازمان بورس تشکیل شده و نظام نرخ‌های تأمین مالی بازار پول و سرمایه اصلاح شود.

*{ در خصوص تداوم اجرای طرح کالابرگ الکترونیک}: طرح کالابرگ الکترونیکی در اسفند ۱۴۰۱ مطرح شد و شش گام برای آن تعریف شده است که قریب به ۱۴ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار خواهد داد.

* برای اجرای این طرح محدودیت منابع و محدودیت زیرساختی داریم، اما آنچه مهم است اینکه این طرح یک راهبرد است و هدف اصلی، جلوگیری از ایجاد مشکل برای معیشت افراد کم درآمد است.

* طرح کالابرگ پس از فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، الکترونیک اجرا خواهد شد، اما هدف اصلی دولت رسیدگی به وضعیت معیشت اقشار کم درآمد است و از راهبرد مناسب برای رسیدن به این هدف استفاده خواهد شد.

*{ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر ترامپ سیاست فشار حداکثری را دنبال کند، اقدام ایران چه خواهد بود؟}: آزموده را آزمودن خطاست! سیاست فشار حداکثری ترامپ در حالی که همزمان با کرونا بود، در کشور ما شکست خورد و آنچه برای ایران ملاک عمل است عمل ایالات متحده و نه گفتار آن است.

* ترامپ باید متناسب با تجربیات به دست آمده از سیاست‌های شکست خورده قبلی خود، تصمیم بگیرد و اقدام کند، او باید از هر گونه پیمودن مسیر اشتباه که حق مردم ایران را ضایع می‌کند، اجتناب کند.

* {در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به احتمال حضور نماینده رژیم صهیونیستی در اجلاس باکو «کاپ ۲۹» و موضع دولت برای شرکت کردن یا عدم شرکت رئیس‌جمهور در این اجلاس}: کشورها متناسب با منافع خود در اجلاس‌ها شرکت می‌کنند. رئیس جمهور ایران هر ساله در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت دارند. سطح حضور مقامات کشورها در این اجلاس‌ها با توجه به سطح و اهمیت اجلاس و سطح حضور سایر کشورها، انتخاب می‌شود؛ لذا با جمع بندی صورت گرفته، تصمیم بر این شد خانم انصاری رئیس سازمان محیط زیست در این اجلاس شرکت کنند.

*{ در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع کاهش ذخایر مازوت کشور}: طبق اعلام وزیر نفت در پنج ماهه اول هر سال اهتمام برای پرکردن سوخت مایع صورت می‌گیرد. اول شهریور ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته ۴۰ تا ۴۵ کاهش را داشته‌ایم و طبیعی است که با افت ذخیره مواجه شویم. این نکته را فراموش نکنیم که حفظ سلامت شهروندان برای دولت مهم است و مازوت را با آلودگی کمتر در چرخه سوخت قرار می‌دهند.

* {درباره اقدامات دولت برای معیشت پرستاران و کاهش مشکلات آن‌ها}: طبق فرمایش وزیر بهداشت، افزایش اضافه کاری ساعتی پرستاران به صورت میانگین از ۳۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان بوده است و کاهش معوقات را از ۱۳ ماه به پنج ماه داشته‌ایم؛ لذا ارزش نسبی و ضریب ریالی خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه در حال بررسی است و دستورالعمل بازتوزیع نیز در دانشگاه‌ها در حال بررسی است تا پرداخت پرستاران واقعی‌تر شود.

* {در خصوص تمهیدات ویژه که دولت در بودجه ۱۴۰۴ برای بهبود معیشت مردم و کنترل تورم اتخاذ کرده است}: در بودجه ۱۴۰۴ تلاش شده است که از نظم بودجه خوبی برخوردار شود و کلیات آن اول آبان به مجلس شورای اسلامی تقدیم و مورد تصویب هم قرار گرفت که جا دارد از مجلس تشکر کنیم. همچنین به نکاتی در خصوص اقشار آسیب‌پذیر و کم درآمد توجه شده است که از جمله موضوعاتی در خصوص حمایت‌های یارانه‌ای از جمله یارانه کمیته امداد، بهزیستی و دارو بوده است که در این بخش با رشد اعتباری خوبی مواجه شدیم که البته اگر اعداد و ارقام بخواهید باید صبر کنید تا مرحله دوم بودجه تصویب شود و بعد آن را خدمت رسانه‌ها عرض کنیم.

* در درخواست پرداخت‌های مستقیم دولت، افزایش ۲۰ درصدی حقوق به صورت حداقل خواهیم داشت و همینطور افزایش ۲۸ درصدی را با توجه به قانون جوانی جمعیت خواهیم داشت. در خصوص اجرای فاز دوم قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان در لایحه برج ۱۴۰۴ و استمرار آن، ارز ترجیحی در نظر گرفته شده است.

* برای کنترل تورم نیازمند کنترل بودجه‌ای هستیم و باید کمک کنیم که تورم افزایش نیابد. به این معنا که رشد [تولید] صورت بگیرد و رشد با پرداخت مستقیم پول در تضاد است‌، لذا بر اساس مدیریتی که وجود دارد نمی‌توان معیشت مردم را فدای رشد کرد و باید تعادلی میان رشد اقتصادی و معیشت مردم در نظر گرفته شود.

* افزایش دوبرابری سقف معافیت مالیاتی از ۱۲ به ۲۴ میلیون تومان [حقوق] برای کمک به خانواده‌های کم درآمد داشتیم. همین طور سیاست‌هایی که کمک می‌کنند افزایش تولید و افزایش عرضه و خدمات را داشته باشیم و تلاش کنیم در راستای چرخه زندگی مردم اتفاقات مثبتی راه شاهد باشیم.

* بزرگترین نقطه قوت بودجه ۱۴۰۴ تجمیع و یکپارچه سازی بودجه‌هایی است که کمک می‌کند به مدیریت بهتر امور.

* { در پاسخ به سوال  به خبرگزاری خبرآنلاین مبنی بر اینکه انتقاداتی نسبت به حضور پایداری ها و طیف رقیب دولت در دولت افزایش یافته، هر چند که گفته می شود این انتصابات در راستای وفاق ملی است، اما برخی معتقدند این انتصابات به پاشنه آشیل دولت تبدیل خواهد شد و برخی هم می گویند که در آینده نزدیک چالش هایی رو برای آقای پزشکیان ایجاد می‌کند. برنامه رئیس جمهور برای کنترل و نظارت بر این افراد منصوب شده از جناح مخالف چه هست؟}: اصولاً در دیدگاه علمی هیچ تصمیمی صدردصد مثبت یا منفی نیست. اما برای اینکه نکات اشاره شده به حداقل برسد، دولت بر مبنای شایسته‌سالاری انتخاب همکاران خود را در دستور کار قرارداده است. همه افرادی که منصوب می‌شوند از سوی دولت موظف به پیگیری سیاست دولت یعنی سیاست وفاق هستند، لذا توان کارشناسی بر توان سیاسی در این دولت رجحان دارد و انتظار مردم از دولت این است که مسئله‌ها را حل کند و این موضوع در دولت در دستور کار قرار گرفته است.

* {درخصوص بازگشت ترامپ به کاخ سفید و اینکه راهکارهای اقتصادی ما در برابر ترامپ چیست}: انتخاب ترامپ به مردم آمریکا مربوط است اما لازم است که تاریخ را نگاه کنیم. ما در سال‌های گذشته با ۱+ ۵ مذاکره کردیم و در نهایت به توافق هسته‌ای رسیدیم و اتفاقاً آن کسی که از توافق خارج شد آمریکا بود نه ما.

* این آمریکا بود که سیاست فشار حداکثری را بر ما تحمیل کرد و گفتند که ایران چهل سالگی خود را نخواهد دید اما دیدیم که علیرغم همه فشارها ایران سربلند بیرون آمد. ما توافق کردیم و او از برجام خارج شد. ما آن چیزی که مصالح کشور و آرمان‌های انقلاب اسلامی باشد را دنبال می‌کنیم. تمام سناریوها دیده شده است و ما از قبل مبتنی بر سناریوهای مختلف بودجه را تنظیم کرده‌ایم.

* { درباره اظهارات برخی نمایندگان مجلس درباره مخالفت با گرانی بنزین}: خط قرمز دولت آسیب به معیشت خانوار به ویژه خانوارهای کم‌درآمد است و در بودجه ۱۴۰۴ افزایش قیمت بنزین در نظر گرفته نشده است. بودجه بدون افزایش قیمت بنزین تنظیم شده است اما ما در بنزین با ناترازی مواجه هستیم و باید واردات داشته باشیم.

* نکته مهم این است که دولت بارها تاکید کرده که بدون کار کارشناسی و همراهی مردم هیچ کاری را که منجر به آسیب مردم و اقشار کم‌درآمد باشد، انجام نخواهد داد.

* {در خصوص ارز ترجیحی در بودجه سال ۱۴۰۴}: تحلیل‌های کارشناسی نشان می‌دهد دولت از محل صادرات می‌تواند ۱۲ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. بدیهی است که برای اینکه ناترازی ایجاد نشود و تورم‌زا نباشد، دولت مجبور است که با تشکیل کارگروه‌هایی در راستای تورم‌زا نبودن تصمیمات، برنامه‌ریزی کند. این کارگروه‌ها تشکیل شده است که مشخص شود این ۱۲ میلیارد دلار چطور برنامه‌ریزی شود.

* معیشت مردم، خط قرمز دولت است و تلاش دولت این است که از راهکارهای تورم‌زا پرهیز کند. تلاش دولت بر حفظ معیشت و تخصیص ارز به کالاهای اساسی و دارو خواهد بود.

*{ در پاسخ به این سوال که با توجه به این از ابتدای دولت ساماندهی اتباع غیرمجاز مورد تاکید بود آیا اقدام جدیدی در این زمینه در مرزهای شرقی صورت گرفت است و تخمینی از تعداد اتباع غیرمجاز داریم}: ما باید مهاجر را از پناهنده جدا کنیم؛ مهاجر به صورت قانونی با یک ساز و کار مشخص وارد می‌شود در همه دنیا مهاجران غیرقانونی، پناهنده لحاظ می‌شوند. تعدادی از کسانی که در کشور ما هستند مهاجران قانونی هستند و تعدادی پناهنده و مهاجر غیرقانونی هستند. دیوار کشی در مرز شروع شده و در فاز اول ۹۰ کیلومتر هدف‌گذاری شده است که در سال آینده به پایان می‌رسد. کار دوم، شناسایی این افراد است که البته افراد غیرمجاز شناسایی‌شان مشکل است.

* کار سوم، استفاده از تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی است. ما همواره میزبان اتباعی هستیم که به صورت مجاز وارد کشور شده‌اند. عدد اتباع هم باید از وزارت کشور پیگیری شود.

*{ با اشاره مجدد به موضوع تورم}: درباره تورم باید بگویم آن چیزی که احساس می‌شود، با آن چیزی که شیب تورم است؛ دو چیز متفاوت است شیب تورم از اردیبهشت تاکنون کاهش پیدا کرده است. به خصوص اینکه در چند ماه اخیر شیب تورم کاهشی بوده است، اما تورم وجود دارد و به اقشار کم درآمد فشار زیادی وارد می‌کند. دولت برای اقشار آسیب‌پذیر مانند زنان سرپرست خانوار، سالمندان و کودکان و … برنامه‌ریزی کرده است. همسان‌سازی هم در دستور کار است که افراد، زیر خط فقر قرار نگیرند.

* همچنین گسترش بیمه یکی دیگر از موضوعاتی است که به بهبود زندگی افراد کمک می‌کند و پیگیری تقویت بیمه تکمیلی و پزشک خانواده هم به این روند کمک می‌کند تا خدمات درمانی به افراد، بهتر شود. طبق اعلام آقای میدری هر فردی که خانواده معلول دارد سی درصد احتمال فقیر شدن این خانواده بیشتر خواهد بود، لذا هر چقدر جلوی معلولیت‌ها را بگیریم، جلوی فقر بیشتر گرفته خواهد شد.

* {در خصوص حق اعتراض برای افراد و درباره دانشجویان دانشگاه‌های شهید رجایی و فرهنگیان}: با توجه به حساسیتی که شغل معلمی دارد، بدیهی است که هسته گزینش با حساسیت برخورد می‌کند اما با توجه به آنچه که در سال‌های گذشته اتفاق افتاد و مورد اعتراض دانشجویان و معلمان قرار گرفت، کارگروه‌هایی تشکیل شد تا بررسی مجدد صورت بگیرد اما حق اعتراض برای افراد وجود دارد و چنانچه در این بررسی‌ها به نتیجه نرسیدند، می‌توانند اعتراض کنند.

* {درباره اجلاس بریکس}: در خصوص اجلاس بریکس و در سفری که آقای رئیس‌جمهور به کازان روسیه داشتند با سران کشورهای مختلف دیدار داشتند و گفتگوهای دوجانبه یا چندجانبه با کشورها داشتند. بریکس یک ظرفیت بزرگ اقتصادی است و اقتصادهای نوظهور در آن حضور دارند و رویکرد ایران نگاه متوازن و فراگیر است و نگاه ارتباطات ما با کشورها براساس توجه به منافع ملی و اهداف انقلاب اسلامی است و فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص برای قوه مجریه راهگشا است.

* {درباره تجدیدنظر درباره دکترین دفاعی ایران}: موضع رسمی کشور درباره سلاح‌های کشتار جمعی و سلاح اتمی مشخص است. تاریخ به خاطر دارد که هیروشیما و ناکازاکی چطور با بمب اتمی نابود شد، لذا رویکرد رسمی ما منع استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی است و ما با ماهیت صلح‌آمیز هسته‌ای سر و کار داریم و رویکرد ما صلح‌آمیز است، لذا دکترین دفاعی نیز توسط شورای عالی امنیت ملی تعیین می‌شود و رویکرد در آنجا هم مبتنی بر منع استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی است و نگاه ما مبتنی بر صلح در جهان است.

۲۷۲۱۸


https://hirna.ir