21 آبان 1403
8

معاون شهرسازی تهران با اشاره به شفافیت در کمیسیون ماده ۵ گفت: بیان می‌شود این کمسیون تاریکخانه است، ولی این چه تاریک‌خانه‌ای است که رئیس شورا در تمام جلسات آن حضور دارد؟

تاریک‌خانه‌ای که رئیس شورا در تمام جلسات آن حضور دارد!

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا صارمی در دویست و هفتاد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی اصلاح فرآیندهای دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با بیان اینکه کسی مخالف شفافیت نیست و اینکه می‌گویند پرونده‌ها دستی می‌آید درست نیست، اظهار کرد: تمام فرایند دبیرخانه کمیسیون شفاف است و تنها بخشی که رأی سبز از بابت شفافیت گرفت، همین دبیرخانه بود.

وی با بیان اینکه آئین نامه مالی و معاملاتی شهرداری تهران تنها آئین نامه مصوب مجلس است، یادآور شد: شهر تهران را نمی‌توان با شهرهای دیگر مقایسه کرد و اقدامات و امکانات آن کاملاً متفاوت با سایر شهرهاست.

صارمی با اعلام اینکه در هیچیک از قوانین اشاره نشده که هدف از طرح‌های شهری منافع عمومی و خصوصی است، تصریح کرد: هدف طرح تفصیلی و جامع تعیین شده و هیچ حرفی از منافع عمومی و خصوصی زده نشده و این موضوع اصلاً وجود خارجی ندارد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران همچنین خاطرنشان کرد: در قانون به بررسی و تأیید طرح تفصیلی توسط شورا اشاره شده نه تصویب این طرح‌ها. در قانون به این اشاره شده که طرح تفصیلی تنها در شورا بررسی می‌شود و تصویب آن برعهده کمیسیون ماده ۵ است.

وی با بیان اینکه برای اینکه طرح‌های موضعی و موضوعی به شورا بیاید، تکلیفی در قانون وجود ندارد، گفت: قانون گذار اعلام کرده که باید طرح به مجلس شورای اسلامی برود و در قانون برنامه هفتم در این خصوص اقدام نشده است.

صارمی با بیان اینکه تمام مصوبات ما از یک سال و نیم گذشته در سامانه ثبت شده است، اظهار کرد: این چه تاریک خانه‌ای است که رئیس شورا در تمام جلسات آن حضور دارد؟ بدانیم چه مواردی را مطرح می‌کنیم. ما تمام نظرات مخالف و موافق را در سامانه قرار می‌دهیم و همه چیز مشخص است. تصمیم گیری ها سلیقه‌ای نیست و همه موارد به صورت نظام مند تهیه شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اعلام اینکه اگر منفعت عمومی خدشه دار می‌شود باید سهم آن به شهر برسد، یادآور شد: تمام بند ۲ طرح منوط به قانونی است که در مجلس ارائه نشده است. مگر می‌شود در بازاری که قیمت آن در صبح و بعدازظهر با هم متفاوت است، منافع عمومی را در نظر گرفت؟ بند دو این طرح کل مردم را به گروگان می‌گیرد.

وی با اعلام اینکه ما به جز بافت فرسوده هیچ مصوبه بدون پارکینگی نداریم، خاطرنشان کرد: پس از تصویب این طرح، خط کش‌هایی در نظر گرفته می‌شود که هیچ‌یک از آنها قابل اندازه گیری نیست.

صارمی با بیان اینکه ۴۰ درصد از جمعیت شهری در ۹ شهر هستند، گفت: مشکل آمایش سرزمین را که نباید شهرداری تهران حل کند.

صارمی همچنین تصریح کرد: در برنامه هفتم حق انتقال توسعه برای میراث فرهنگی مورد بحث قرار گرفت. در برنامه آمده که احکام کارگروه توسط شهردار صادر شود در حالی که نمی‌تواند این حکم را صادر کند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران تأکید کرد: در مجموع ما با کلیت طرح مخالفیم.

منبع:

https://hirna.ir