وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس نمونه و هیئت امنایی در اختیار خود ماست و باید در پذیرش دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد همکاری کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در مراسم رویداد فرهنگی طرح مدارس همدل که به همت کمیته امداد برگزار شده بود گفت: کمیته امداد یکی از بهترین نهادها است که از ابتدا مشغول خدمات رسانی به مردم است. جای تقدیر است که نوع نگاه و رویکردهای کمیته امداد امروز به سمت تعلیم و تربیت تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: کاری که الان انجام شده شاید خیلی دیده نشود اما کار بزرگی است. سرمایه گذاریهایی که در این بخشها روی بچههای تحت پوشش کمیته امداد انجام میشود ارزشمند و ارزش آفرین است که کشور را بهره مند میکند و دانش آموزان را در عرصههای مختلف فرهنگی علمی به موفقیت میرساند.
کاظمی در ادامه گفت: افتخار آموزش و پرورش این است که در این کار و هر نوع کاری که در آن بتوان به خدمت رسانی به محرومین اقدام کرد، آمادگی دارد. میتوانیم کارویژه های مختلف برای خدمت رسانی و توسعه انفاق در آموزش پرورش تعریف کنیم و کارهای بزرگی انجام دهیم.
وی با اشاره به ۷۰ هزار دانشآموز تحت پوشش طرح مدارس همدل در سراسر کشور ثبت نام شدهاند گفت: اگر خود دولت میخواست این تعداد را پوشش دهد خیلی سنگین میشد.
وی با اشاره به اینکه جایگاهی که خدا برای انفاق قائل شده برای هیچ چیزی قائل نشده است اظهار کرد: در کنار زکات و انفاق خدا همیشه نماز را ذکر کرده، اما نماز یه تکلیف واجب است. انفاق یه امر اختیاری است که فرد باید پا روی نفس بگذارد و دل ببرد و مسیر الهی را طی کند. امام رضا میفرمایند که اگر کسی نماز بخواند ولی زکات ندهد نمازش هم قبول نیست. باید تلاش کنیم که ارکان اساسی در قرآن در زندگی ما ساری و جاری باشد.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: هیچ انفاقی بالاتر از تعلیم و تربیت نیست. این بالاترین انفاق است که موجب زنده شدن انسان و هدایت اوست. این بهترین نوع رویکرد در کنار همه کارهای خیر است.
وی افزود: نکته بعدی بحث ایتام است که در آموزش و پرورش به آن کمتر توجه کرده ایم که خداوند هم در قرآن هم ذکر کرده است. ما یا باید منفق باشیم یا منفقساز. توجه به ایتام در آیات و روایات خیلی مورد توجه بوده است.
کاظمی با اشاره به وظیفه مهم و حیاتی آموزش و پرورش در این حوزه گفت: اولین وظیفه فرهنگ انفاق است که در همین راستا است و باید این ارزش و فضیلت قرآنی را در بین خانوادهها بسط و نشر بدهیم و موقعیتهای انفاق را برای دانش آموز و معلمان فراهم کنیم. باید این نگاه ایثار و از خود گذشتگی را نشر بدهیم. لذا باید هر روز این موقعیتهای تربیتی را در کلاسهای تربیتی ایجاد شود و معلمان باید اسوههای انفاق و مسئولیت پذیری باشند و مدیران ما هم باید در این امر سرآمد باشند.
وی ادامه داد: ۷۰۰۰ مدرسه غیر دولتی در این کار مشارکت کرده اند و این باید قانون شود که هر مدرسه غیر دولتی که تأسیس میشود باید از محل مسئولیت اجتماعی این کار را انجام دهد. این انتظار میرود که حداقل ۱۵۰۰۰ مدرسه از ۲۰۰۰۰ مدرسه غیر دولتی در سال آینده در این طرح ورود کند. اگر با اجبار نشد حداقل در قالب یک نامه یا دستور العمل به این کار توصیه شود.
کاظمی همچنین با اشاره به استفاده از همه ظرفیتهای مدارس هیئت امنایی گفت: در این مدارس محدودیت نداریم اینها که دست خود ماست. مدارس هیئت امنایی و نمونه که در اختیار خود ماست. درست نیست که از دانشآموز تحت پوشش کمیته امداد پول گرفته شود، بلکه کمک هم باید بشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه ایتام باید کار ویژه خاص تعریف شود. در طرح اکرام ایتام میتوانیم مجموعه معلمین و دانش آموزان کشور را با این طرح آشنا کنیم و اینها را حلقه وصل با خانوادهها و انجمن اولیا قرار دهیم. مردم برخی نمیدانند اگر آشنا شوند حتماً کمک میکنند. مردم ما پای نظام و انقلاب هستند و برای پیشرفت آن مشارکت خواهند کرد.