وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به توسعه دائمی زیرساختهای ناتو در آسیا و اقیانوس آرام توسط آمریکا و اعمال بیش از 21 هزار تحریم ضدروسی از سوی غرب، افزود: هدف واشنگتن و متحدانش از این اقدامات، آشکار افزایش فشار بر پکن، پیونگیانگ و مسکو است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، امروز، دوشنبه، در سخنرانی در سمپوزیوم بینالمللی علمی «آفرینش آینده»، اعلام کرد که ناتو قصد دارد «نبردهای دفاعی» را نه تنها در منطقه یورو-آتلانتیک، بلکه در منطقه آسیا-اقیانوسیه و در هزاران مایل دورتر از مرزهای خود به راه اندازد.
لاوروف گفت: «غرب و بهویژه انگلوساکسونها همیشه به دنبال چیزهای بیشتر هستند. جنگی که علیه روسیه در اروپا به راه انداختهاند برایشان کافی نیست. اگر اعلامیه ناتو را بخوانیم، درمییابیم که این اتحاد دفاعی قصد دارد برای حفاظت از سرزمینهای اعضای خود، این نبردهای دفاعی را در منطقه دریای چین جنوبی و تنگه تایوان، در هزاران مایل دورتر از سواحل خود انجام دهد.»
وی تأکید کرد که برای همه ناظران دارای عقل سلیمی مشخص است که این سیاست ناتو به ناکجا آباد خواهد انجامید. با این حال، آمریکا بهطور سیستماتیک در حال توسعه زیرساختهای ناتو در اقیانوس آرام است. لاوروف افزود که واشنگتن بهطور آشکار هدف این اقدامات را افزایش فشار بر پکن، پیونگیانگ و مسکو قرار داده است.
لاوروف همچنین گفت، بطور همزمان، ساختار امنیتی و همکاری منطقهای جنوب شرق آسیا که طی دههها بر پایه برابری، در نظر گرفتن منافع متقابل و اجماع شکل گرفته بود، در حال تضعیف شدن است. در عین حال، وی به روندهایی اشاره کرد که طی آن، آمریکا و متحدانش به جای سازوکارهای باز ایجاد شده پیرامون آسهآن، اتحادهای کوچکتر مانند AUKUS، QUAD و گروههای مختلف «چهارگانه» و «سهگانه» با مشارکت ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند را ایجاد میکنند. وی افزود: «آنها حتی تلاش میکنند برخی از اعضای آسهآن را وارد این اتحادها کنند تا این انجمن را از هم بپاشند و رقیبی برای پیکربندیهای طرفدار غرب ایجاد کنند.»
غرب با اعمال 21 هزار تحریم، جنگ ترکیبی علیه روسیه به راه انداخته است
سرگئی لاوروف در ادامه سخنرانی خود اعلام کرد که غرب با اعمال بیش از 21 هزار تحریم علیه روسیه، روح جنگ سرد را احیا کرده و نه تنها به کشورهای در حال توسعه، بلکه به خود نیز آسیب میرساند. وی یادآور شد: پس از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین، واشنگتن و شرکای آن در قالب یک جنگ ترکیبی بیش از 21 هزار تحریم در زمینههای اقتصاد، مالی، تجارت، سرمایهگذاری، رسانه، فرهنگ، ورزش و دیگر حوزهها را علیه مسکو اعمال کردهاند.
لاوروف ادامه داد: «از این سیاستهای نواستعماری غرب، بیش از همه کشورهای در حال توسعه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین آسیب میبینند. در عین حال، جنبه دیگر این مبارزه تهاجمی با مخالفان این است که غرب عملاً شاخهای را میبرد که خود روی آن نشسته است و سیستم جهانی تقسیم کار که از اوایل دهه 1990 تبلیغ کرده را نابود میکند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به اینکه در غرب اصولی مانند رقابت عادلانه، مصونیت مالکیت، فرض بیگناهی و بسیاری اصول دیگر را ناگهان فراموش کردهاند، تاکید کرد: دلار، که مدتها بهعنوان دارایی مشترک بشریت معرفی شده بود، به ابزاری برای سرکوب و تنبیه رقبای ژئوپلیتیکی و کشورهایی تبدیل شده که حاضر به اجرای دستورات نیستند. لاوروف افزود: «در واقع، برای دلار حکم پایان بهعنوان ارز ذخیره جهانی و وسیله تسویهحسابهای بینالمللی صادر شده است. نتیجه آن است که آمریکا و متحدانش خود سیستم جهانیسازی را که سالها تبلیغ و به جهان معرفی میکردند، از هم میپاشند.»
به گفته وی، پلتفرمهای جایگزین پرداخت و سیستمهای جدید تسویهحساب بینبانکی علیه دلار نیستند، بلکه خود آمریکا دلار را از چرخه خارج میکند، زیرا کشورهای بیشتری از احتمال مجازات شدن توسط واشنگتن یا تصمیمات نامشخص مقامات آمریکایی نگران هستند.
وزیر خارجه روسیه یادآور شد: «غرب به رهبری آمریکا از تهدید، باجگیری و حتی زور استفاده میکند. این فشار نظامی به اشکال مختلف ظاهر میشود. و از سال 2022 آشکارا هدف شکست استراتژیک روسیه اعلام شده است.»
آلمان بطور تحقیرآمیزی با انفجار "نورد استریم" کنار آمد
سرگئی لاوروف همچنین ابراز تاسف کرد که دولت آلمان با انفجار خطوط لوله "نورد استریم" که به منافع اصلی اقتصاد و مردم آلمان آسیب میرساند، بهطور شرمآوری کنار آمده است. علاوه بر این، وی افزود: « برلین زمانی که واشنگتن از برنامههای خود برای استقرار موشکهای زمینپایه میانبرد در خاک آلمان خبر داد، «به فرمان آنها عمل کرد» و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، این تصمیم را فقط «خوب» توصیف کرد.
وزیر خارجه روسیه در پایان گفت: «پیشنهادهای بیپروایی برای حملات سیستمهای دوربرد غرب به عمق خاک روسیه مطرح میشود. من نیازی به بیان بیمعنایی ایده جنگیدن تا پیروزی بر روسیه نمیبینم، اما حداقل این اقدامات شانس بازیگران احتمالی چنین جنگی برای داشتن نقشی در آینده جهان چند قطبی را بهشدت کاهش میدهد.»
انتهای پیام/