09 آبان 1403
12

 دبیر جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی گفت: اسناد وقفی انیس‌الدوله، سردیس ۷۰ پادشاه و نمایشگاه یافته های تمدن عیلام در جریان برگزاری جشنواره‌ای در شیراز نمایش داده می‌شود. 

از انتشار اسناد وقفی انیس‌الدوله تا نمایش سردیس ۷۰ پادشاه

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا تابش دبیر برگزاری سومین جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی در نشست جشنواره چند رسانه‌ای که امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد گفت: نیاز به بازآفرینی هویت جمعی در کشورمان احساس می‌شود. میراث فرهنگی نقطه مشترکی برای همگان است. در این شرایط، جشنواره چند رسانه‌ای را که امروز به سومین دور رسیده برگزار می‌کنیم. جشنواره میراث یک فرصت برای کشورمان هست.

وی با بیان اینکه جشنواره چند رسانه‌ای از ۱۵ تا ۱۸ آبان در شهر شیراز برگزار می‌شود گفت: امسال شاهد رشد بهتری نسبت به سال گذشته بوده‌ایم. در فراخوانی که امسال داده شد سه هزار و ۵۸۹ اثر دریافت کردیم بدون احتساب آثاری که برای جایزه شیراز دریافت شد. بعد از پایان فراخوان و ثبت نام، دبیر جشنواره به همراه مدیران بخش‌ها کار ارزیابی و انتخاب آثار را شروع می‌کنند. در این راه ۷۵ داور ما را همراهی کردند.

وی افزود: امسال ما شاهد رشد بهتری از سال گذشته بودیم. من از هیئت انتخاب خواهش کردم که تا امروز با نگاهی تحلیلی و آسیب‌شناسانه پیشنهادات خودشان را ارائه کنند. در فراخوان امسال مجموعاً ۴۴۹۸ اثر به دبیرخانه رسید که بدون احتساب آثار جایزه شیراز، ۳۶۳۰ اثر از سراسر کشور دریافت کردیم. آثار بخش جایزه شیراز هم آثار خوبی بود. به تدریج پس از اتمام فراخوان به همراه مدیران بخش‌ها و مشاوران دبیر کار انتخاب آثار را شروع کردیم. راه‌یافتگان به جشنواره با احتساب جایزه شیراز ۱۴۹۷ اثر و بدون جایزه شیراز ۶۲۹ اثر بود. در این دوره ۷۵ داور داشتیم که از جمله شخصیت‌های شناخته‌شده عرصه فرهنگ و هنر و میراث‌فرهنگی هستند.

تابش افزود: فیلم مشترک ایران و تاجیکستان را به نام ملودی خواهیم داشت‌. همچنین یکی از فیلم‌های کلاسیک را با همکاری فیلمخانه ایران که مرمت شده را به نمایش خواهیم گذاشت.

وی گفت: یک فیلم تولید مشترک ایران و ایتالیا به نام سنگ‌ها و آجرها هم در بخش بین‌الملل به نمایش در می‌آید.

تابش بیان داشت: در بخش عکس بین الملل شاهد آثار عکاسانی از ارمنستان آمریکا اسپانیا چین و روسیه هستیم. وجه مردمی جشنواره همیشه در شورای سیاست گذاری مورد تاکید بوده است یکی از جلوه‌های مردمی بودن جشنواره تدارکی است که برای میراث بانان آینده دیده‌ایم. آنها هنرشان را در بافت عرضه می‌کنند.

وی افزود: از کانون درخواست کردیم تا یک دستگاه تماشاخانه سیار خود را به استان فارس اعزام کند. ۱۴ آبان این تماشاخانه به استان فارس اعزام می‌شود و در مسیر خود برنامه‌هایی برای کودکان و نوجوانان دارد.

وی با بیان اینکه از ۱۲ تا ۱۸ آبان تمام اماکن تاریخی و موزه‌های شیراز برای گردشگران رایگان است، گفت: پویشی را راه‌اندازی کردیم و به تمام دانشگاه‌ها و مدارس اعلام شده است که این هفته را مغتنم بدانند و با دانش‌آموزان و دانشجویان وارد اماکن تاریخی شوند و روایت خودشان را از آثار فرهنگی بنویسند که این آثار هم داوری می‌شود.

وی گفت: رویداد دیگری برای میراث دیجیتال طراحی کردیم همچنین همزمان با روز افتتاح جشنواره؛ رویداد سکوی امید را با ارائه ایده‌های افراد مستعد در حوزه میراث فرهنگی برگزار می‌کنیم‌. هدفمان جذب سرمایه برای کار این افراد است. امیدواریم در بخش‌های فناورانه شاهد شبکه سازی باشیم که صاحبان ایده را به سرمایه گذاری متصل کنیم.

وی در ادامه به آمار شرکت‌کنندگان این دوره پرداخت و بیان کرد: بخش «سینما» شامل ۶ بخش بود و ۳۲۸ اثر به دست ما رسید که پس از ارزیابی ۸۲ اثر واجد داوری دانسته شدند. در بخش «هنرهای نمایشی» که شامل چهار بخش بود، ۱۶۸ اثر دریافت کردیم و ۴۵ اثر پذیرفته شدند. در بخش «ایده و تجربه» که شامل دو بخش است، ۷۸ اثر ارسال شد و ۲۱ اثر واجد داوری شناخته شدند. در بخش «رادیو» که چهار بخش دارد، ۱۶۴ اثر رسید و ۸۲ اثر انتخاب شدند. در بخش «موسیقی و شعر» با سه بخش ۴۷۷ اثر به دست ما رسید و ۱۴۲ اثر پذیرفته شدند. در بخش «عکس» ۱۵۷۰ قطعه عکس ارسال و ۴۵ عکس مورد داوری قرار خواهند گرفت. در بخش «میراث دیجیتال» ۶۱ اثر به دستمان رسید که ۳۹ اثر برای داوری انتخاب شدند. در بخش تلویزیون ۲۹۲ اثر رسید و ۹۶ اثر پذیرفته شدند و در بخش «میراث‌بانان آینده» ۱۳۰ اثر دریافت کردیم که ۷۷ اثر داوری خواهند شد.

وی ادامه داد: طبق تفاهم‌نامه ای که اردیبهشت امضا کردیم نیمی از بودجه جشنواره را باید استانداری و نیمی از آن را هم وزارت میراث فرهنگی با همکاری پشتیبان تأمین کنند.

دبیر جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در ادامه درباره برنامه‌هایی که قرار است در شیراز اجرا شود، گفت: برنامه‌های میدانی ما امسال در شهر شیراز بسیار گسترده است‌. شش نمایشگاه موزه‌ای داریم؛ از جمله نمایشگاه آثار زندیه، سکه‌های ضرب شده شیراز، اسناد وقفی انیس‌الدوله، نمایش سردیس ۷۰ پادشاه و نمایشگاه یافته‌های تمدن عیلام و همچنین ۴۰ اثر منحصربفرد در این نمایشگاه ارائه می‌شود. در موزه شاه‌چراغ نیز نمایشگاه جلوه‌هایی از هنر دوران اسلامی برگزار خواهد شد و یکی از اتفاقات خوب همین نمایشگاه رونمایی از سکه‌ای است که به مناسبت ورود امام رضا (ع) ضرب شده است.

وی اظهار کرد: از بهار امسال در شیراز برخی از نقایص و زیرساخت‌های شیراز مرمت شده است، از جمله تالار حافظ و ترمینال ورودی فرودگاه شیراز. همچنین شهرداری شیراز اعلام کرده است که در این جشنواره اقداماتی را برای فضاهای عمومی شهری از جمله تبلیغات و زیباسازی شهری انجام خواهند داد. امسال برنامه‌های ما تنوع بسیاری دارد و در چهار روز در پهنه فرهنگی شهر شیراز شاهد اتفاقات زیادی خواهیم بود.

وی بیان داشت: در حافظیه شیراز برنامه‌های میدانی و دیدار با هنرمندان خواهیم داشت که ویژگی این بخش این است که برخی از گونه‌های نمایشی ثبت‌ملی شده‌اند جی جی بی جی را خواهیم داشت.

تابش افزود: در بافت تاریخی زندیه بخش تئاتر عمارت را خواهیم داشت که ۱۲ اثر در این بخش به نمایش درمی‌آیند. در پردیس هنر شهر آفتاب نمایش فیلم داریم که فیلم‌هایی درباره میراث‌فرهنگی و فیلم‌های مرتبط با شیراز نمایش داده می‌شود. همچنین یک اکران مخصوص دانش‌آموزان خواهیم داشت. همچنین برخی آثار با حضور عوامل فیلم نقد و بررسی می‌شود. امسال برای اولین بار نمایش فیلم تئاترها را نیز خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در محل گذر حافظیه نمایشگاه صنایع‌دستی و عشایر برگزار می‌شود و در بازار هنر شیراز نمایشگاه آثار فاخر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را داریم. عکس‌های بخش مسابقه ملی جشنواره در گالری سرو تالار حافظ نمایش داده می‌شود و همچنین نمایشگاه عکس ویژه‌ای از ۵۲ کاروانسرای ثبت‌ملی شده داریم. رویداد بزرگ فوتو ماراتن را نیز با حضور عکاسان بزرگ برگزار می‌کنیم. همچنین ویدئومپینگ عکس‌های برگزیده جشنواره را داریم که هر شب روی دیوار ارگ کریم‌خان نمایش داده می‌شود.

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در ادامه خبر داد: امسال در ایام جشنواره در پلتفرم هاشور فیلم‌های جشنواره به صورت آنلاین پخش می‌شود.

منبع:

https://hirna.ir