09 آبان 1403
6

جلسه بررسی استعفای عبدالکریم حسین زاده از نمایندگی مجلس بهانه ای شد تندروهای نزدیک به جلیلی علیه استعفای او به صف شوند اما در نهایت مجلس با مخالفت آنها همراهی نکرد.

خداحافظی حسین زاده با مجلس با بدرقه ۱۵۶ نماینده /رسایی به ظریف تاخت، کوچک زاده به رسانه ها /ذوالنوری منت رأی به کل کابین

فرشته صائمی؛ استعفای عبدالکریم حسین زاده، نماینده ای که با حکم پزشکیان به معاونت امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب شده بود دستور کار امروز مجلس بود، دستور کاری که برخلاف آنچه گفته شده بود در ابتدای جلسه علنی مورد بررسی قرار نگرفت.

حال و هوای صحن مثل روز گذشته شلوغ و پر سروصدا نیست، ۲۰ دقیقه ای که از شروع کار صحن می گذرد چهره محوری مجلس امروز وارد می شود، «عبدالکریم حسین زاده». او ضمن سلام و احوالپرسی با نمایندگان روی صندلی خود می نشیند.

درخواست عجیب لاهوتی و خنده های قالیباف

شمس الدین حسینی را می بینم که با برگه ای در دست به سمت نمایندگان می رود و از آنها می خواهند امضا کنند، شهباز حسن پور از جمله نمایندگانی است که حسینی پیش او رفته تا امضا بگیرد. از حسن پور درباره جزئیات برگه دست حسینی می پرسم، می گوید در مورد صندوق بین المللی پول است. علی بابایی کارنامی هم که به صورت گذرا نگاهی به آن برگه انداخته می گوید مورد خاصی نبود درباره اصلاح ماده ۱۰۰ بود.

اولین دستور کار مربوط به اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان است که مجلسی ها در این مورد پیشنهادات خود را مطرح می کنند اما پیشنهاد مهرداد لاهوتی فرق داشت، او از قالیباف می خواهد که باهم چشم در چشم شوند، قالیباف می خندد و می گوید گوش می دهم بفرمایید، لاهوتی هم بعد از قدردانی از قالیباف تذکری در مورد اینکه دولت حق اظهارنظر در این مورد ندارد، را مطرح می کند و قالیباف هم پاسخ او را می دهد.

جلسه در جریان است، غضنفرآبادی در حال رایزنی با  نمایندگان است. مجتبی توانگر که در دوران پسانمایندگی معاون پارلمانی وزارت نیر. شده از جمله مهمان های امروز مجلس است،او هم سراغ تاجگردون رفته و در حال گفتگو با هم هستند، اینکه توانگر در جریان بررسی جداول بودجه با رئیس کمیسیون تلفیق گفتگو کند، طبیعی است و تاجگردون روزهای شلوغ و پر مراجعه ای دارد.

حوالی ساعت ۹ است، نبویان وارد مجلس می شود و یک راست به سمت صندلی خود می رود و می نشیند، ۴ ردیف عقب تر از مالک شریعتی.

خداحافظی حسین زاده با مجلس با بدرقه ۱۵۶ نماینده /رسایی به ظریف تاخت، کوچک زاده به رسانه ها /ذوالنوری منت رأی به کل کابینه را گذاشت

متکی به تکاپو افتاد، ذوالنوری عبای خود را جمع کرد، طغیانی سکندری خورد

هم نشینی متکی و پژمانفر از چشم خبرنگاران دور نمی ماند. ذوراالنوری تک به تک با نمایندگان گفتگو می کند، زبان بدن و حرکات دست او گویای این است که در حال اقناع کردن است نمایندگان بر سر موضوعی است، موضوعی که شاید همان استعفای کریم حسین زاده باشد. او حتی با پژمانفر هم وارد گفتگو می شود.

تحرکات متکی برای خبرنگاران سوژه مناسبی شده، او که سرلیست شورای وحدت بود انتظار می رفت بعد از ورود به مجلس تحرکات بیشتری داشته باشد اما کمتر از حد انتظار در صدر اخبار بوده و حالا با گذشت حدود ۶ ماه از شروع به کار مجلس، به نظر می رسد متکی هم به تکاپو افتاده و درباره مسائل مطرح رایزنی های خود را شروع کرده است. او بعد از پژمانفر با علیرضا سلیمی وارد گفتگو می شود.

چشم می چرخانم و صندلی های سمت چپ مجلس را می بیننم، همان ردیف هایی که نبویان، رسایی و مالک شریعتی هستند. نبویان به سراغ خضریان رفته و با هم در حال آمدن به سمت روانبخش هستند. صحبت های متکی و سلیمی به پایان می رسد و در مسیر رفتن به سمت صندلی خود به گعده روانبخش، خضریان و نبویان بی اعتنا نیستند و با آنها خوش و بش می کنند و می روند.

نمایندگان در حال ارائه پیشنهادات در مورد اصلاح قانون نظارت بر نمایندگان و بحث بر روی آن هستند. ناگهان داد و بیداد سلیمی و زنگنه توجه خبرنگاران را به خود جلب می کند که در نهایت زنگنه می رود.

آن سوی مجلس هم انگار خبری است، ذوالنوری عبا را جمع می کند و می نشیند، در همین حین سکندری خوردن مهدی طغیانی که در مسیر رفتن به سمت صندلی دولت است، نظر عکاسان را جذب می کند.

باز هم چشم می چرخانم در هیئت رئیسه قالیباف توسط ثابتی و رسایی احاطه شده است. بحث صحن بر روی پیشنهاد رسایی برای اصصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان است،نمایندگان تذکر می دهند که برای صرفه جویی در وقت مجلس از پیشنهادات شکلی عبور کنند، در همین زمان چند نمایننده با صدای بلند می گویند آقای رسایی از پیشنهاد خود بگذر اما گوش رسایی بدهکار نیست و اصرار دارد حالا پیشنهاد نه اما تذکر خود را بگوید، تذکری که در نهایت از طرف قالیباف رد شد و با توجه به ادله ای که رییس مجلس آورد، رسایی مجبور به معذرت خواهی شد.

ذوالنوری باز هم به صحنه آمده، بی عبا اما پرتلاش برای متقاعد کردن نمایندگان. صحبت های نبویان و تاجگردون هم از چشم خبرنگاران دور نماند و همچنین روبوسی قسیم عثمانی و خضریان.

خداحافظی حسین زاده با مجلس با بدرقه ۱۵۶ نماینده /رسایی به ظریف تاخت، کوچک زاده به رسانه ها /ذوالنوری منت رأی به کل کابینه را گذاشت

نبویان ایستاده صحبت های حسین زاده را گوش کرد

دقایق پایانی رسیدگی به اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان است. ساعت حوالی ۱۰است که هیئت رئیسه دستورکار دیگر این جلسه، یعنی بررسی استعفای عبدالکریم حسین زاده به منظور حضور در مقام معاونت ریاست جمهوری را می خواند. در همین لحظه نبویان بلند می شود و به سمت راهروی میان صندلی های سمت چپ می رود و ایستاده نطق حسین زاده در مجلس دوازدهم را گوش می کند.

این دفعه حسن قشقاوی است که به سمت نبویان می رود و در گوشه سمت راست مجلس با هم می نشینند. حسین زاده در جایگاه است و نطق می خواند اما رسایی بی اعتنا به اظهارات او، به سمت کوچک زاده می رود، قبل از او مالک شریعتی در حال گفتگو با کوچک زاده بود.

حال و هوای مجلس آرام است، نمایندگان بر سر جای خود در حال گوش کردن به نطق حسین زاده هستند اما ذوالنوری و ثابتی نه! ذوالنوری به هیئت رئیسه رفته و از آن طرف ثابتی در صحن میان صندلی ها می رود و با نماینده ها صحبت می کند، به نظر می رسد مواردی را هم با زهره سادات لاجوردی هماهنگ می کند. بعد به سمت هیئت رئیسه می رود و با مرتضی محمودی که در هیئت رئیسه بود، پایین می آید. به نظر می رسد ثابتی از این رایزنی دنبال این است که محمودی وقت خود را به او بدهد که در صحن اظهارنظر کند.

صحبت های حسین زاده به پایان رسیده، صدای دو دو  از صحن شنیده می شود، تعدادی از نمایندگان به وسط مجلس رفتند و حسین زاده را بغل می کنند. نبویان هم که تا این لحظه با قشقاوی در حاشیه صحن نشسته بود، می ایستد و و فضای مجلس را برانداز می کند. مالک شریعتی هم سمت او می رود.

عقده گشایی رسایی بر سر ظریف

باز هم چشم می چرخانم، ذوالنوری در هیئت رئیسه است، متفکر آزاد اعلام می کند که قاسم روانبخش، نماینده جبهه پایداری در قم به عنوان اولین مخالف با استعفای عبدالکریم حسین زاده اظهارنظر کند.

حالا نوبت رسایی است که اظهارنظر در مورد حسین زاده نه، بلکه بر علیه ظریف عقده گشایی کند. او که برخلاف روانبخش پشت تریبون می رود از ابتدا به انتصابات دولت ایراد می گیرد و در نهایت با اشاره به قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس، مسئله ای بی ربط به موضوع جلسه را مطرح می کند و می گوید آن فردی که الان معاون راهبردی دولت چهاردهم است، نباید در دولت حضور داشته باشد.

در حین صحبت های رسایی، کوچک زاده، حاجی بابایی، کمال حسین پور و احد آزادی خواه حسین زاده را احاطه کردند و کوچک زاده با جدیت تمام مواردی را مطرح می کند و سایرین او را نگاه می کنند.

امیرحسین ثابتی هم مخالف استعفای حسین زاده از مجلس است. او بی اطلاع از آئین نامه می خواهد، همان جایی که هست بنشیند و اظهارنظر کند که متفکر آزاد می گوید خلاف آئین نامه است و حتما باید روی صندلی خود بنشیند. حالا علت دویدن های ثابتی در صحن آن هم هنگام سخنرانی حسین زاده مشخص شد، متفکر آزاد گفت که نماینده دیگری وقت خود را به ثابتی داده است. بنابراین او دست به دامن نمایندگان برای گرفتن وقت سخنرانی شده بود!

خداحافظی حسین زاده با مجلس با بدرقه ۱۵۶ نماینده /رسایی به ظریف تاخت، کوچک زاده به رسانه ها /ذوالنوری منت رأی به کل کابینه را گذاشت

شرم مجلس از نطق کوچک زاده

بعد از ثابتی نوبت به ذورالنوری رسید، او هم مانند رسایی پشت تریبون اصلی حاضر شد. ذوالنوری نطق خود را با منت گذاشتن بر سر دولت به جهت رأی یکدست مثبت دادن به کابینه و همچنین دفاع از لایحه بودجه سال آینده شروع کرد و با خیال اینکه برادری را در حق پزشکیان تمام کرده، با رفقای تندرو خود همراهی کرد.

نطق ذوالنوری رو به پایان است که رسایی به سمت کوچک زاده می رود و با همراهی به سمت تریبون اصلی می روند و کوچک زاده به عنوان مخالف پشت تریبون قرار می گیرد. کوچک زاده نطق خود را با کلمات سخیفی نظیر « غلط کردن» علیه آنچه او شارلاتانیسم رسانه ای خواند شروع می کند و در انتها می گوید به این استعفا رأی موافق می دهد.

محمدرضا احمدی سنگر، آخرین نماینده ای بود که هم صدا با پایداری ها به مخالفت با حضور حسین زاده در دولت، نطقی خواند.

ساعت ۱۰:۳۸ دقیقه است، استعفای حسین زاده از مجلس به رأی گذاشته می شود، تاجگردون، فرید موسوی و سنگدوینی را می بینم که عدد ۴ را نشان می دهند و از آن طرف ذوالنوری و روانبخش عدد ۲ را نشان می دهند، مالک شریعتی هم برخلاف رویه خود هنگام رأی گیری بر روی صندلی نشسته است.

در نهایت با اعلام هیئت رئیسه عبدالکریم حسین زاده با ۱۵۶ رأی موافق مجلس را ترک و راهی پاستور شد. همین موقع بود که نمایندگان برای گرفتن عکس یادگاری سمت حسین زاده آمدند و قالیباف هم جلسه را ترک کرد.

۲۷۲۱۱


https://hirna.ir