09 آبان 1403
26

تشریح رویکرد روسیه در حل مناقشه اوکراین، امکان توافق مسکو و کی‌یف برای توقف حملات به تاسیسات انرژی، افزایش فرار از خدمت در ارتش اوکراین و اعتراف به مشکل وزارت دفاع آمریکا در ادامه تامین تسلیحاتی اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. 

تحولات اوکراین|شوک زلنسکی از منع آمریکا در حمله به روسیه
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه "نیویورک تایمز" به نقل از منابع مطلع خود گزارش داده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از اینکه ایالات متحده در ماه سپتامبر به کی‌یف اجازه استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی برای حمله به روسیه را نداد، شوکه شده است.

به گزارش این نشریه، «زلنسکی از اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار ماه سپتامبر آن‌ها در واشنگتن به او اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به خاک روسیه را نداد، بسیار شوکه شد. در گذشته، بایدن معمولاً در ابتدا درخواست‌های اوکراین برای تأمین تسلیحات مانند تانک‌های آبرامز، جنگنده‌های F-16 و سامانه‌های پدافند موشکی ATACMS را رد می‌کرد، اما در نهایت تسلیم می‌شد.» این اطلاعات توسط چهار مقام آمریکایی به این روزنامه ارائه شده است.

دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین نیز ناامیدی زلنسکی از این برخورد را تأیید کرده است. دیمیتری لیتوین، مشاور ارتباطات زلنسکی، اعلام کرد که کی‌یف بارها تلاش کرده توضیح دهد چرا به مجوز استفاده از تسلیحات دوربرد نیاز دارد.

با این حال، مقامات آمریکایی معتقدند که اوکراین دلایل قانع‌کننده‌ای برای این درخواست ارائه نکرده است. آن‌ها همچنین اشاره کردند که تعداد اهداف اعلام‌ شده توسط اوکراین، بسیار بیشتر از تعدادی است که آمریکا و کشورهای غربی می‌توانند بدون به خطر انداختن ذخایر خود برای حل مشکلات احتمالی در خاور میانه و شرق آسیا تأمین کنند.

مقامات آمریکایی همچنین طرح موسوم به «پیروزی» زلنسکی را غیرواقع‌بینانه رزیابی کرده و یادآور شده‌اند که این طرح کاملاً به کمک‌های غربی وابسته است.

پیش‌تر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرده بود که وزارت دفاع این کشور در حال تدوین اقدامات مقابله‌ای در برابر حملات احتمالی با تسلیحات دوربرد به خاک روسیه است. او ابراز امیدواری کرده بود که کشورهای ناتو هشدار او درباره پیامدهای چنین حملاتی را جدی بگیرند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و هشتادمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

رایزنی لاوروف با سفرای کشورهای بریکس درباره رویکرد روسیه در حل‌ بحران اوکراین 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در نشستی با سفرای کشورهای عضو گروه بریکس درباره وضعیت اوکراین و رویکردهای روسیه برای حل‌وفصل این مناقشه گفت‌وگو کرد.

بر اساس بیانیه‌ای که از سوی وزارت خارجه روسیه منتشر شده، در این دیدار بر روی عناصر کلیدی مواضع مسکو تأکید شد که شامل لزوم خروج نیروهای اوکراینی از تمامی مناطق روسیه، به رسمیت شناختن این مناطق به‌عنوان بخشی از خاک فدراسیون روسیه، و انصراف کی‌یف از درخواست عضویت در ناتو می‌شود.»

وزیر خارجه روسیه همچنین بر لزوم لغو تحریم‌های غرب و تضمین کامل و پایدار حقوق شهروندان روس‌زبان اوکراین تأکید کرد. در این نشست، موضوعات مربوط به تقویت بیشتر مشارکت راهبردی در چارچوب بریکس نیز مورد بحث قرار گرفت.

مذاکرات روسیه و اوکراین برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی

 روزنامه "فایننشال تایمز" به نقل از یک دیپلمات مطلع از وضعیت، روز سه‌شنبه فاش کرد که گویا روسیه و اوکراین در حال مذاکره برای توقف متقابل حملات به زیرساخت‌های انرژی هستند.

منبع خبری این روزنامه گفته است که دو طرف در ماه آگوست به توافق نزدیک شده بودند، اما حمله کی‌یف به منطقه کورسک در همان ماه، تمام تلاش‌ها را ناکام گذاشت. وی افزود: «مذاکرات اولیه برای ازسرگیری توافقی در حال انجام است و اکنون گفت‌وگوها بر روی زیرساخت‌های انرژی متمرکز شده است.»

به گفته این دیپلمات، در هفته‌های اخیر، تعداد حملات به سیستم‌های انرژی کاهش یافته و این امر نشان‌دهنده وجود نوعی توافق ضمنی بین دو طرف است.

پیش‌تر، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در مصاحبه با روزنامه "فایننشال تایمز" اعلام کرده بود که خودداری از حمله به زیرساخت‌های انرژی، گامی مهم در جهت کاهش تنش‌هاست.

عبور بدهی دولتی اوکراین از مرز 155 میلیارد دلار 

وزارت دارایی اوکراین روز سه‌شنبه اعلام کرد که بدهی دولتی این کشور از مرز 155 میلیارد دلار عبور کرده است. به گزارش نشریات داخلی، در ماه سپتامبر بدهی کلی دولت 0.56 درصد افزایش یافته است.

بر اساس آمار منتشر شده، در پایان سپتامبر بدهی دولتی اوکراین به 6404 میلیارد گریونا (حدود 155.56 میلیارد دلار) رسید. 

همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهد که بدهی دولتی اوکراین ممکن است تا سال 2025 از 100 درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رود. کسری بودجه برای سال‌های آتی در سطح 19.4 درصد تولید ناخالص داخلی تعیین شده که کمتر از سطح پیش‌بینی‌شده برای سال 2024 و سطح واقعی در سال 2023 است.

دادگاه عالی اوکراین افزایش فرار از خدمت در ارتش را تأیید کرد

ستانیسلاو کراوچنکو، رئیس دادگاه عالی اوکراین، روز گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که موارد ترک خدمت خودسرانه در میان نیروهای مسلح این کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

وی توضیح داد که این موارد شامل فرار از خدمت و عدم اجرای دستورات است. کراوچنکو همچنین تأکید کرد که آمار منتشر شده در رسانه‌ها درباره ترک خدمت فقط اندکی بیشتر از آمار واقعی است، اما همین مسئله وضعیت «نگران‌کننده‌» در نیروهای مسلح اوکراین را مورد توجه قرار داده است.

سوئیس: امکان تخصیص بودجه به اوکراین از محل دارایی‌های روسیه وجود ندارد

فابیان ماین‌فیش، سخنگوی دبیرخانه دولتی اقتصاد سوئیس روز سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه به اوکراین وام اعطا کند، زیرا دارایی‌های موسسات مالی سوئیس در سپرده‌گذاری‌های مرکزی اوراق بهادار نگهداری نمی‌شوند و به‌جای آن به شکل دارایی‌های نقدی در بانک‌های تجاری سپرده‌گذاری شده‌اند.

ماین‌فیش توضیح داد: «در سوئیس وضعیت متفاوت است.» وی افزود: «هیچ سود غیرمنتظره‌ای از دارایی‌های غیرفعال بانک مرکزی روسیه به دست نمی‌آید، زیرا دارایی‌های موسسات مالی سوئیس در سپرده‌گذاری‌های مرکزی نگهداری نمی‌شوند. بنابراین، در سوئیس هیچ سود غیرمنتظره‌ای وجود ندارد که بتواند مبنایی برای اعطای وام مشابه وام کشورهای گروه 7 باشد.»

سییارتو: رهبران غرب در قبال اوکراین راهبرد نادرستی را انتخاب کرده‌اند

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان معتقد است که رهبران کشورهای غربی اکنون خود به این نتیجه رسیده‌اند که در قبال اوکراین راهبرد اشتباهی را در پیش گرفته‌اند.

وی گفت: «در جهان فرا آتلانتیک، وضعیت بسیار دشوار شده است. شرایط بسیار بدی حاکم است، زیرا رهبران سیاسی غرب اکنون به اشتباه خود پی برده‌اند، اما جرأت آن را نیز ندارند که به‌صورت علنی بپذیرند که راهبرد بسیار نادرستی را در قبال اوکراین اتخاذ کرده‌اند.»

سییارتو توضیح داد که خط مشی کشورهای غربی مبنی بر ارسال تسلیحات نظامی گسترده به اوکراین و اعمال تحریم‌ها علیه روسیه کارآمد نبوده است. وی تأکید کرد که برای حل و فصل درگیری نظامی میان روسیه و اوکراین، باید به راه‌حلی صلح‌آمیز دست یافت که تنها با مذاکره امکان پذیر است. 

وزیر خارجه لهستان: در حال حاضر دلیلی برای اخراج سفیر روسیه وجود ندارد

رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان در مصاحبه رادیویی اعلام کرد که مقامات ورشو فعلاً دلیلی برای اخراج سرگئی آندری‌یف، سفیر روسیه، نمی‌بینند. سیکورسکی گفت: «در حال حاضر دلیلی برای این اقدام (اخراج سفیر روسیه) نمی‌بینم.»

هفته گذشته وزارت خارجه لهستان اعلام کرد که تصمیم به بستن کنسولگری روسیه در شهر پوزنان گرفته است. در همان زمان، سیکورسکی بدون ارائه شواهدی، سرویس‌های اطلاعاتی روسیه را به تلاش برای خرابکاری در لهستان متهم کرده و این تصمیم را به ادعای جنگ ترکیبی روسیه علیه لهستان و متحدانش مرتبط دانست.

پنتاگون: کمک‌های نظامی به اوکراین مشکلات ارتش آمریکا را آشکار کرد

وزارت دفاع آمریکا در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر شد، اعتراف کرد که کمک‌های نظامی ارسالی برای اوکراین نشان‌دهنده وجود مشکلاتی در تولید تسلیحات و نگهداری انبارهای تسلیحاتی ایالات متحده بوده است.

در این گزارش آمده است: «حمایت‌های مادی آمریکا از اوکراین، مشکلات موجود در حفظ، بازسازی و افزایش تولید ذخایر مهمات آمریکا را نشان داده است. ناتوانی در حفظ و افزایش این ذخایر، قابلیت‌های عملیاتی و آمادگی نیروها را به خطر می‌اندازد.»

پنتاگون خواستار افزایش ظرفیت تولیدی برای ساخت مقادیر کافی از مهمات جدید و به‌روز شد.

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ارتش این کشور اقداماتی گسترده برای مدرن‌سازی و افزایش تولید تسلیحات برای تقویت زرادخانه خود در دست دارد. این تلاش‌ها به مجتمع دفاعی-صنعتی آمریکا کمک می‌کند تا بهتر با تغییرات آینده در فناوری‌ها و نیازهای نظامی سازگار شود.

همچنین، پنتاگون یک گروه ویژه برای تسریع در تولید مهمات و تجهیزات نظامی تشکیل داده است.

آمریکا نمی‌تواند بدون پذیرش ریسک‌ جدی به اوکراین کمک نظامی ارائه دهد

مجله "اکونومیست" روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع آگاه در امور کمک‌های آمریکا به کی‌یف گزارش داد که ایالات متحده دیگر نمی‌تواند به همان میزان گذشته به اوکراین کمک نظامی کند، بدون آنکه ریسک‌های جدی را بپذیرد. 

این منبع خبری گفت: «من مطمئن نیستم که بتوانیم به اندازه کافی تولید و تحویل دهیم.»

با وجود اینکه به گفته این منبع، تخصیص 800 میلیون دلار برای افزایش تولید پهپادها در اوکراین اقدام مثبتی است، وی تأکید کرد: «آمریکا دیگر نمی‌تواند چیزی به اوکراین بدهد، بدون آنکه خود را در معرض ریسک‌های جدی قرار دهد.»

در این گزارش همچنین آمده است که مقامات غربی و فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین به‌طور فزاینده‌ای نسبت به توانایی اوکراین در مقابله با پیشروی‌های روسیه تردید دارند. یگان‌های اوکراینی از کمبود نیرو رنج می‌برند، بیش‌ازحد تحت فشار هستند و به دلیل تلفات سنگین فرسوده شده‌اند.

در این رابطه، آندژی دودا، رئیس‌جمهور لهستان، نیز اعلام کرد که ورشو دیگر قادر نیست به میزان گذشته تسلیحات و تجهیزات نظامی مورد نیاز اوکراین را در اختیار این کشور قرار دهد.

ممنوعیت ورود 131 شهروند استرالیایی به روسیه به دلیل سیاست‌های ضدروسی 

وزارت امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه در بیانیه‌ منتشره در وب‌سایت رسمی خود اعلام کرد که ورود 131 نفر از شهروندان استرالیا به دلیل سیاست‌های ضدروسی این کشور ممنوع خواهد شد.

این وزارتخانه یادآور شد: «با توجه به اینکه کانبرا قصد ندارد از خط مشی ضدروسی خود عقب‌نشینی کند و به اعمال تحریم‌های جدید ادامه می‌دهد، کار بر روی به‌روزرسانی "فهرست سیاه" روسیه ادامه خواهد یافت.»

در میان افرادی که ورود آن‌ها به روسیه ممنوع شده است، نمایندگان مجتمع نظامی-صنعتی، خبرنگاران و شخصیت‌های اجتماعی به چشم می‌خورند.

این تدابیر مشابه شامل شهروندان نیوزیلند نیز شده است. وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که کار بر روی به‌روزرسانی این "فهرست سیاه" ادامه خواهد داشت.

اوکراین از برنامه‌های خود برای فراخوان بیش از 160 هزار نفر به ارتش خبر داد

مقامات اوکراین قصد دارند 160 هزار شهروند دیگر را به نیروهای مسلح این کشور فراخوانند. الکساندر لیتویننکو، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در سخنرانی خود در پارلمان این کشور با اعلام این مطلب گفت: «چند نکته در مورد پارامترهای بسیج: تاکنون 1 میلیون و 50 هزار شهروند به نیروهای دفاعی فراخوانده شده‌اند. برنامه‌ریزی شده که 160 هزار نفر دیگر نیز به خدمت گرفته شوند.»

لیتویننکو اضافه کرد که این اقدام به ارتش اوکراین اجازه خواهد داد تا بخش‌های مختلف نیروهای مسلح را تا 85 درصد تکمیل کند.

پیش‌تر در همین روز، پارلمان اعلای اوکراین قانون تمدید وضعیت نظامی و بسیج عمومی در این کشور را به مدت 90 روز دیگر تصویب کرد.

ژنرال ارتش اوکراین وضعیت وخیم جبهه را تأیید کرد

دیمیتری مارچینکو، ژنرال ارتش اوکراین فاش کرد که جبهه نیروهای مسلح اوکراین تحت فشار حملات ارتش روسیه از هم فروپاشیده است. وی گفت: «فاش کردن این موضوع محرمانه نیست که بگویم جبهه ما در حال فروپاشی است. نیروهایمان بسیار خسته‌اند و دیگر توان نگه‌داشتن خطوطی که در آن مستقر هستند را ندارند.»

مارچینکو توضیح داد که فروپاشی جبهه اوکراین ناشی از چندین عامل، از جمله خستگی شدید نیروها، کمبود نیروهای ذخیره و «اختلال در مدیریت» است.

پیش‌تر، در اوایل اکتبر، نشریه "دیلی بیست" گزارش داده بود که سربازان اوکراینی از خستگی شکایت کرده‌اند. یکی از سربازان اوکراینی اعلام کرده بود که بسیاری از نظامیان از فوریه 2022 در خط مقدم حضور دارند و برخی از آن‌ها تنها یک ماه و نیم استراحت کرده و این در حالی است که برخی دیگر هیچ‌گونه مرخصی دریافت نکرده‌اند.

قدردانی وزیر دفاع روسیه از نظامیان کشورش به خاطر تصرف مناطق جدید

آندری بلویوسوف، وزیر دفاع روسیه، شب گذشته از نیروهای نظامی این کشور که در آزادسازی و تحت کنترل قرار دادن شهر سلیدوو و مناطق مسکونی دوبروولیه، کاترینوفکا و گورنیک در جمهوری مردمی دونتسک از خود شجاعت و دلاوری زیادی نشان دادند، تقدیر کرد.

در پیام تبریک وزیر دفاع یادآوری شده که نیروهای نظامی روسیه با افتخار وظایف رزمی خود را در نبرد با نئونازی‌ها انجام داده و با قاطعیت دشمن را به عقب رانده‌اند.

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که شهر سلیدوو در جبهه دونتسک به‌طور کامل آزاد شده است. این وزارتخانه توضیح داد که آزادسازی این شهر نتیجه عملیات موفقیت‌آمیز واحدها و نیروهای گروه نظامی «مرکز» بوده است.

سلیدوو در 40 کیلومتری شمال‌غرب شهر دونتسک واقع شده و از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است. نیروهای مسلح اوکراین یکی از بزرگ‌ترین استحکامات خود را در این شهر ایجاد کرده بودند. برای روسیه، این شهر به‌عنوان سکوی پرتابی برای ادامه حملات به سمت شهر کراسنوآرمیسک عمل خواهد کرد.

علاوه بر این در همان روز گزارش شد که مناطق مسکونی کاترینوفکا، گورنیک و دوبروولیه نیز در نتیجه عملیات نیروهای نظامی گروه‌های «مرکزی»، «جنوبی» و «شرقی» روسیه آزاد شده‌اند.

اوکراین| اعتراف پنتاگون به پیشروی روس‌ها در جبهه دونتسک
تحولات اوکراین| اعتراف به توانایی روسیه در پیشروی در خارکف
تحولات اوکراین|نقش سربازان قراردادی در تقویت ارتش روسیه

انتهای پیام/

منبع:

https://hirna.ir