07 آبان 1403
9

تلاش ها برای ۷ ساله کردن عمر شهرداری ها بخصوص شهرداری تهران بعید است به نتیجه برسد، این را دو نماینده عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس در گفتگو با خبرآنلاین مطرح می کنند.

یاران زاکانی به دنبال ۷ ساله کردن عمرِ شهرداری تهران؟ /بیاتی: زیر بار نمی رویم /غضنفری: طرفداران قالیباف علیه شهردار هست

فرشته صائمی: «بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور» بنا بر خبری که ۲۹ مهرماه اعلام شد به کمیسیون برگشت، چه آنکه طبق ماده ۹۷ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مهلت بررسی طرح‌ها و لوایح ۶ جلسه است و اگر بیش از ۶ جلسه طول کشید باید مجلس هر روز تا زمان اتمام آن طرح یا لایحه جلسه تشکیل دهد. در این شرایط یا باید رئیس مجلس شورای اسلامی از اختیارات خود استفاده کرده و طرح را به کمیسیون ارجاع دهد یا این‌که جلسات هر روز با اتمام بررسی برگزار شود.» اختیاری که قالیباف با رأی گیری از نمایندگان از آن بهره گرفت و این طرح به کمیسیون برگشت اما براساس آنچه اعلام شده بود باید روز یکشنبه هفته جاری در دستور کار مجلس قرار می گرفت که بنا بر تاکید رئیس مجلس بخاطر درگیر بودن صحن به طرح اصلاح قانون هیات نظارت بر نمایندگان به مرحله بررسی نرسید.

اما این طرح به دنبال چیست؟ زمزمه ها حکایت از آن دارد که برخی طیف های سیاسی در تلاش برای ۷ ساله کردن عمر شورای شهر و متناسب با آن شهرداری ها هستند، ادعایی که درباره شورای شهر و شهرداری تهران پررنگ تر مطرح می شود. برخی حتی مدعی هستند که زدوبندهای سیاسی نیز برای تحقق این ایده در پشت درهای بسته انجام شده است.

خبرگزاری خبرآنلاین این احتمالات را با دو عضو کمیسیون شوراها به بررسی گذاشته است. ولی الله بیاتی که سخنگویی کمیسیون امور داخلی و شوراها بر عهده دارد، اصل لابی ها را رد نمی کند و به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید که ایده ۷ ساله شدن شهرداری تهران موردی است که با لابی شورای عالی استان‌ها در کمیسیون مطرح شده اما کمیسیون شوراها از آن استقبال نکرده است.

کامران غضنفری از جمله اعضای کمیسیون امور داخلی و شوراها نیز در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین تاکید بر ۴ ساله بودن عمر مسئولیت شهرداران دارد و ضمن آن تاکید بر تلاش حامیان قالیباف برای برکناری زاکانی از شهرداری تهران می کند.

سخنگوی کمیسیون شوراها: برای ۷ ساله شدن عمر شهردار لابی می کنند اما زیر بار نمی رویم

ولی الله بیاتی تفرش، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره درخواست کمیسیون شوراها برای زمان دقیق برگزاری انتخابات شوراها گفت: ما پیشنهاد برگزاری انتخابات در ۳۰ خرداد سال ۱۴۰۴ را دادیم، به این جهت که انتخابات شوراها با محرم همزمان نشود.

وی درباره اینکه گفته می شود براساس اصلاحیه قانون انتخابات شوراها، احتمالا انتخابات آینده به صورت استانی برگزار می‌شود، افزود: این موردهنوز تصویب نشده و فعلاً انتخابات شوراها طبق روال قبل صورت می‌گیرد.

بیاتی در واکنش به برخی زمزمه ها مبنی بر انتخاب شهردار با رأی مردم نه انتخاب اعضای شورای شهر، تصریح کرد: در این مورد کمیسیون مصوبه‌ای نداشته از این رو این امکان وجود دارد در صحن پیشنهاد بدهند، بنابراین باید منتظر باشیم که چه تصمیمی می‌گیرند.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها با اشاره به اصلاحات صورت گرفته پیرامون نحوه نظارت بر عملکرد شوراها اظهار کرد: در شورای حل اختلاف یک نفر نماینده اضافه کردیم و به این ترتیب نماینده‌های حاضر در شورای حل اختلاف ۳ نفر شدند. همچنین ابزارهایی را در استان‌ها در نظر گرفتیم که نمایندگان بیشتر بتوانند نظارت کنند. همچنین درباره هیئت نظارت بر انتخابات و هیئت حل اختلاف استان هم پیشنهاداتی ارائه شده که هنوز کمیسیون مصوب نکرده است.

بیاتی در توضیح پیشنهاداتی که در مورد هیئت نظارت بر انتخابات ارائه شده، ادامه داد: پیشنهادات مربوط به هیئت نظارت تصویب شده است. پیشنهادات به این ترتیب است افرادی که می‌خواهند عضو هیئت نظارت بر انتخابات باشند شرایطی در نظر گرفته شده، که این موارد در کمیسیون تصویب شدند، البته اینها مواردی هستند که پیش از این در قانون نبودند.

وی افزود: قبلا شرایطی برای اعضای هیئت نظارت بر انتخابات در نطر نگرفته بودیم اما در پیشنهادات گفتیم فردی که می ‎خواهد عضو این هیئت شود نباید سوء سابقه داشته باشد و یا از نظر اجتماعی فرد مسئله‌داری نباشد.

وی با اشاره به لابی‌ها برای افزایش زمان تصدی شهرداران از ۴ سال به ۷ سال و مشخصا درباره شهردار تهران، خاطرنشان کرد: لابی می‌کنند اما ما زیر بار نمی‌رویم چراکه مردم برای ۴ سال اعضای شورا انتخاب می‌کنند. سال آینده انتخابات برگزار می‌شود و مدت زمان شهرداری هم همان چهار ساله است.

بیاتی درباره منشأ اصلی لابی‌ها برای افزایش مدت زمان حضور شهردار تهران در ساختمان بهشت، یادآور شد: شورای عالی استان‌ها به دنبال افزایش زمان تصدی شهردار به ۷ سال است اما فایده‌ای ندارد. مدت زمان تصدی شهردار ۴ سال خواهد بود و ۷ سال منتفی است. این موارد باید در کمیسیون تصویب شوند که کمیسیون هم با ۷ ساله کردن طول عمر شهرداری مخالف است.

یاران زاکانی به دنبال ۷ ساله کردن عمرِ شهرداری تهران؟ /بیاتی: زیر بار نمی رویم /غضنفری: طرفداران قالیباف علیه شهردار هستند

غضنفری: طرفداران قالیباف مخالف زاکانی هستند

همچنین کامران غضنفری، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با تاکید بر اینکه زمان انتخابات شوراها تغییر نکرده، درباره نحوه برگزاری انتخابات و اینکه قرار است به صورت سراسری برگزاری شود یا استانی، گفت: بنده در این مورد اطلاعی ندارم. 

وی در پاسخ به پرسشی بر اینکه آیا درباره نحوه انتخاب شهردار تغییراتی در قانون انتخابات شوراها صورت گرفته ، تصریح کرد: فعلا  تغییری ایجاد نشده است.

غضنفری درباره اینکه زمزمه‌هایی درباره افزایش مدت زمان حضور شهرداران و مشخصا شهردار تهران تا ۷ سال شنیده می‌شود، افزود: خیر، فعلا در این مورد تصمیم‌گیری نشده است. به نظر من هم همان ۴ سال متناسب با خود دوره شورا که‌ ۴ ساله است در این مسند حضور داشته باشد و شهرداری هم متناسب با تغییر شورا تغییر کند. 

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در مورد اینکه چه کسانی به دنبال افزایش زمان تصدی شهردار هستند، تصریح کرد: فکر می‌کنم براساس شرایط خاصی که در انتخابات ریاست جمهوری پیش آمد، مطرح شد. اینکه اگر بنا بود که انتخابات شوراها و ریاست جمهوری  همزمان برگزار شود، اما با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری امسال برگزار شد و اگر بنا بود انتخابات شورها را همزمان برگزار کنند، آن وقت دوره شورای فعلی ۳ ساله می‌شد. بنابراین با شورای نگهبان هم صحبت شد که زمان انتخابات شوراها سر جای خودش بماند و سال آینده برگزار شود. اما عده‌ای مطرح کردند که آن دوره بعد را هم روی همین دوره حساب کنیم و یکجا شود، یعنی ۳ سال الان با ۴ سال بعدی، ۷ سال پست سر هم باشد که چنین چیزی مورد قبول قرار نگرفت. 

غضنفری با اشاره به لابی‌های صورت گرفته درباره ۷ ساله شدن دوره تصدی شهرداری تهران اظهار کرد: فعلا اجماعی درباره تعویض زاکانی نیست لذا او تا زمان انتخابات شوراهای بعدی بر سر جای خودش هست و شورای بعدی تصمیم می‌گیرد که زاکانی ابقا شود ‌ یا اینکه فرد دیگری شهردار شود.  

وی درباره تاثیر رویکردهای سیاسی بر طولانی شدن زمان تصدی شهردار خاطرنشان کرد: جهت‌گیری‌های سیاسی قطعا در این زمینه اثر دارد. شورای شهر کنونی گرچه منتسب به اصولگرایان است اما دو خط و گرایش در این شورا مشاهده می‌شود. یک گرایش اقلیت که با زاکانی موافق نیستند و به نظر می‌رسد  آنها بیشتر متمایل به قالیباف باشند. برخی مخالفت‌ها هم که در ماه‌های گذشته صورت گرفته در همین گرایش‌های خطی و سیاسی مطرح می‌شوند. به نظر می‌رسد طرفداران قالیباف علیه زاکانی هستند. 

۲۷۲۱۱


https://hirna.ir