بیش از 86 درصد از انتشار گازهای گلخانهای کشور از بخش انرژی است و بیشترین سهم از انتشار گاز دیاکسید کربن را بخش نیروگاهی با 32 درصد به خود اختصاص داده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شینا انصاری؛ رییس سازمان حفاظت محیط زیست در کانال تلگرامی خود نوشت: دومین جراحی چشم «علی جمشیدیان»، محیطبانی که براثر شلیک شکارچیان غیرقانونی آسیب دیده هفته گذشته انجام شد.
او برای درمان از اصفهان به بیمارستانی در تهران منتقل شده است. به اتفاق دکتر قائمپناه؛ معاون اجرایی رئیس جمهوری که فوقتخصص چشم هستند، از او عیادت کردیم. معاون اجرایی رئیس جمهوری به این محیطبان جوان اطمینان داد که دولت برای تکمیل روند درمان او از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با موضوع سیاستهای توسعه دریامحور یکی از مهمترین جلساتی بود که روزهای اخیر در آن شرکت کردم. اردیبهشتماه امسال برنامه جامع تحقق سیاستهای کلی دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری به تصویب دولت سیزدهم رسید.
در جلسه بر رعایت الزامات توسعه پایدار دریامحور تاکید کردم. اینکه خطاهای گذشته را در توسعه نامتوازن مناطق ساحلی تکرار نکنیم. پیوستهای محیط زیستی و اجتماعی باید با نگاه محیط زیستی و واقعگرایانه تدوین شود.
هفته گذشته روز جهانی مبارزه با «تغییر اقلیم» را پشت سر گذاشتیم. کشور ما از یک طرف تحت تاثیر عوامل اقلیمی است و از طرف دیگر جزو 10 کشور منتشرکننده گازهای گلخانهای محسوب میشود. بیش از 86 درصد از انتشار گازهای گلخانهای کشور از بخش انرژی است و بیشترین سهم از انتشار گاز دیاکسید کربن را بخش نیروگاهی با 32 درصد به خود اختصاص داده است.
نبود قانون جامع در حوزه تغییر اقلیم و به تبع آن تدوین نشدن آییننامه اجرایی جامع در این زمینه یکی از مشکلات نهادی کشور است. با تدوین این قوانین باید وظایف دستگاههای اجرایی و ابزار نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست در مواجهه با پدیده تغییر اقلیم روشن شود.
با درج بند ت ماده 22 قانون برنامه توسعه هفتم، موضوع توسعه اقتصاد سبز، صنعت کم کربن و تقویت سازگاری و کاهش آسیبهای ناشی از تغییر اقلیم، تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیم در دستور کار سازمان قراردارد.
سهشنبه گذشته در جلسهای که با حضور دستگاههای ذیربط و بخش خصوصی با هدف هماهنگی برای حضور در کاپ 29 در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، درباره ضرورت تشکیل کمیته دائمی این موضوع مهم و نیز نحوه حضور در کاپ پیش رو مذاکرات خوبی انجام شد.
روز چهارشنبه با سفیر ژاپن آقای «تسوکادا تاماکی» جلسه بسیار خوبی داشتیم. در این جلسه درباره تجربیات پیشین همکاریهای دو کشور در حوزه محیط زیست صحبت کردیم. آقای سفیر با اشاره به ظرفیتهای محیط زیستی متنوع ژاپن برای تقویت همکاریهای فیمابین اعلام آمادگی کرد.
من علاقهمندی دولت چهاردهم را برای انتقال تجربیات دولت ژاپن در حوزههای فنی محیط زیست مطرح کردم و با اشاره به اشتراکات فرهنگی و اجتماعی بین مردم ایران و ژاپن، اشاره کردم که در موضوع همکاریهای محیط زیستی نمیتوان مقطعی اقدام کرد، بلکه لازم است که استمرار در فعالیتها وجود داشته باشد تا به نتیجه مطلوب منجر شود.
در پایان این دیدار از نهال زیتون کاشته شده توسط خانم «آکی آبه»؛ همسر نخست وزیر فقید ژاپن و خانم «معصومه ابتکار»؛ رییس وقت سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1395 در محوطه پردیسان بازدید کردیم. نهالی که هشت سال قبل با عنوان «درخت دوستی و صلح» میان ایران و ژاپن در پارک پردیسان کاشته شد و امروز به درختی زیبا و تناور بدل شده است.
انتهای پیام/