26 مهر 1403
5

رهبران سومالی مصر و اریتره توافق کردند که همکاری راهبردی میان این سه کشور تقویت شود.

توافق سومالی مصر و ارتیره درباره همکاری راهبردی
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در نشست سه جانبه‌ای که در پایتخت اریتره برگزار شد «حسن شیخ محمود»، رئیس جمهور سومالی، «عبدالفتاح سیسی» رئیس جمهور مصر و « ایسایاس آفورکی»، رئیس جمهور اریتره توافق کردند که همکاری راهبردی میان این سه کشور آفریقایی تقویت شود.

شرکت کنندگان در نشست اسمره ( پایتخت اریتره ) در خصوص توانمند سازی نهادهای دولتی در سومالی و ارتقای توانمندی ارتش این کشور جهت مبارزه با تروریسم و حفاظت از مرزهای زمینی و دریایی سومالی  توافق کردند.

به نوشته روزنامه سومالی جدید چاپ موگادیشو، در این نشست مصر پیشنهاد داد که نظامیان این کشور در ماموریت صلحبانی در سومالی شرکت کند که این پیشنهاد مورد استقبال شرکت کنندگان در نشست اسمره قرار گرفت.

رهبران سومالی، مصر و ارتیره در باره تشکیل یک کمیته سه جانبه متشکل از وزیران امورخارجه این سه کشور توافق کردند تا از این طریق همکاری میان آنها تقویت شود و ثبات و رشد و شکوفایی منطقه به همراه داشته باشد.

ورود کمک‌های نظامی مصر به سومالی بعد از 4 دهه

ماموریت صلحبانان اتحادیه آفریقا پایان سال‌جاری میلادی در سومالی به پایان می رسد که نظامیان اتیوپی بخشی از این نیرو هستند و  قرار است نیروهای تازه نفس از جیبوتی، کنیا، اوگاندا و بروندی جایگزین صلحبانان اتحادیه آفریقا شوند

به دنبال امضای توافقنامه اتیوپی سومالی لندن،  روابط میان موگادیشو و آدیس آبابا تیره شد و دولت سومالی اعلام کرد تمام نظامیان اتیوپی تا پایان دسامبر 2024 خاک سومالی را ترک خواهند کرد

در پی این تنش،  سومالی روابط خود را با مصر تقویت کرد و در تابستان امسال اولین هواپیمای حامل کمک‌های نظامی قاهره در فرودگاه موگادیشو به زمین نشست و مقامات سومالی به مشارکت نظامیان مصری در ماموریت صلحبانی در کشور خود چراغ سبز نشان داند.

اتیوپی در دی ماه 1402 با مقامات منطقه موسوم به سومالی لند که خواهان جدایی از سومالی است به توافق رسید که در مقابل به‌ رسمیت شناختن این منطقه، یک گذرگاه به‌طول 20 کیلومتر به‌منظور دستیابی اتیوپی به دریای سرخ به‌مدت 50 سال اختصاص داده شود و اتیوپی در آنجا یک پایگاه نظامی ایجاد کند.

به دنبال امضای این توافقنامه دولت موگادیشو آن را نقض حاکمیت و وحدت ارضی سومالی دانست و تنش میان سومالی واتیوپی تشدید شد به گونه‌ای که در چند هفته گذشته موگادیشوبا متهم کردن آدیس آبابا به ارسال سلاح غیر قانونی به سومالی اعلام کرد: ارتش فدرال سومالی با هدف جلوگیری از ورود سلاح غیر قانوی به کشور در مرزهای سومالی با اتیوپی مستقر می‌شوند.

انتهای پیام /

 
 
منبع:

https://hirna.ir