روزنامه تهران تایمز در گزارشی به جزئیات فعالیت غیرقانونی موسسه زبان آموزی گوته در تهران پرداخته که طبق اسناد روئیت شده این موسسه از گروههای زیرزمینی حمایت کرده و بازوی سیاست دولت آلمان بوده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه تهران تایمز در گزارشی به افشای علت تعطیلی موسسه آموزش زبان آلمانی گوته (وابسته به سفارت آلمان) در تهران پرداخته و بیان میکند که این موسسه به اصطلاح زبان آموزی به عنوان مرکزی پوششی برای دولت آلمان عمل میکرد.
طبق اطلاعات به دست آمده توسط این روزنامه، فعالیتهای این مرکز اصطلاحا زبان آموزی که مستقیما تحت نظارت انستیتو گوتهی آلمان بود شامل حمایت مالی از گروههای زیرزمینی موسیقی، رقص و فیلم میشد. محتوای تولیدی این گروهها خلاف عرف و موازین قانونی و اخلاقی کشور بود.
در این گزارش همچنین آمده که این موسسه سالانه نیم میلیون یورو برای حمایت از گروههای موسیقی، فیلم و سرگرمی با هدف دور زدن نظارت وزارت فرهنگ ایران که باید همه محتوای فرهنگی را قبل از توزیع آن بررسی و تأیید کند، هزینه میکرده است و بسیاری از مطالبی که توسط این مؤسسه زبان تأمین میشد، با ارزشهای اجتماعی و فرهنگی ایران در تضاد بود.
این پول از سوی انستیتوی گوته، سازمانی که به طور رسمی توسط دولت آلمان تامین مالی میشود و بیش از 100 شعبه در سراسر جهان دارد، به دست آمده است. طبق گزارش های متعدد گوته در حالی که خود را به عنوان یک نهاد مستقل برای ترویج زبان و فرهنگ آلمانی معرفی میکند، اغلب به عنوان بازوی سیاسی دولت آلمان عمل میکند.
اگرچه این موسسه زبان آموزی ادعا میکند که هیچ ارتباطی با انستیتو گوته ندارد، اسنادی که در طی تعطیلی 2 شعبه آن در تهران ضبط شده نشان میدهد که آموزشگاه زبان ارتباط منظمی با این سازمان داشته و به طور مکرر دستورالعملهایی را از مقامات خود دریافت کرده است.
تهران تایمز چندین مورد از این اسناد و همچنین حداقل 9 سابقه مالی این موسسه را بررسی کرده است که مبالغ پرداختی بالغ بر دهها هزار یورو به افراد غیر وابسته به این موسسه را نشان میدهد.
علاوه بر این، موسسه اصطلاحا زبان آموزی گوته با ارائه بورسیه تحصیلی به دانشجویان برای تحصیل در دانشگاههای آلمان، به طور غیرقانونی با شهروندان ایرانی ارتباط برقرار کرده که برای مؤسسهای که ادعا میکرد صرفاً زبان تدریس میکند، غیرمعمول است.
در این گزارش همچنین نوشته شده که برخی افراد دیگری نیز که این موسسه با آنها ارتباط نزدیکی برقرار کرده بود، در شبکههایی با هدف اجرای فعالیتهای غیرقانونی یا طرحهایی دست داشتند که به نفع دولت آلمان و منافع غربی است.
این روزنامه همچنین بیان میکند که این موسسه، بهرغم فعالیت در تهران از سال 1995، فاقد مجوزهای لازم بوده است. یعنی این موسسه از درآمدی که حاصل از 10 هزار دانشآموز در سال بوده، فرار مالیاتی داشته است. طبق اطلاعات گردآوریشده توسط تهران تایمز، این موسسه از تراز مالی 400 میلیارد تومانی در سال 2022 برخوردار بوده است.
اواخر مرداد ماه بود که دو شعبه از مراکز غیرقانونی وابسته به دولت آلمان که با نقض قوانین کشور، مرتکب اعمال غیرقانونی متعدد و تخلفات گسترده مالی شده بودند، با دستور مقام قضایی تعطیل شدند.
انتهای پیام/