13 آذر 1403
12

اقتصادنیوز: معامله‌گران معتقدند نوسانات شدید قیمت طلا و سکه متاثر از تغییرات «نرخ دلار» و «تحولات اقتصاد جهان» است و تداوم روند افزایشی قیمت دلار و نوسان قیمت طلای جهانی در محدوده فعلی، می‌تواند تداوم روند فعلی بازار را تضمین کند.

قیمت طلا گوش‌به‌فرمان دلار شد؛ سکه با طلا قهر کرد/ تغییر فرمول حراجی سکه؛ گرای قیمتی بازار‌ساز به بازار؟/ پیش‌بینی قیمت
  عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان  

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه که این روزها عنان خود را به دست دلار داده است و با نوسانات اسکناس آمریکایی مسیر حرکت خود را مشخص می‌کند، معاملات روز دوشنبه را نیز با همین فرمول سپری کرد تا کاهش قیمت طلای جهانی نتواند اثری بر روند قیمت‌ها داشته باشد.

قیمت دلار در ساعات ابتدایی روز گذشته با نوسان مثبت همراه شد و فشار بر بازار طلا و سکه را افزایش داد. قیمت طلا در بازار جهانی نیز معاملات را در محدوده 2647 دلار آغاز کرد و در نهایت در پایان روز به 2644 دلار رسید؛ روندی که تحت تاثیر تقویت ارزش دلار و همچنین پیش‌بینی‌های اقتصادی رقم خورد.

با این حال، تحلیلگران همچنان به انتظارات خود از داده‌های اقتصادی ایالات‌متحده مانند اشتغال و دستمزد چشم دوخته‌اند؛ موضوعی که می‌تواند سیاست‌های آتی فدرال رزرو را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در این راستا، ابزار FedWatch گروه CME احتمال 65.2 درصدی کاهش 25 واحدی نرخ بهره فدرال رزرو در دسامبر را پیش‌بینی کرده است.

از سوی دیگر، تکنیکالیست‌ها سطح حمایت اول طلا را در حوالی 2623 دلار در نظر گرفته‌اند و معتقدند در صورت شکست این سطح، حمایت بعدی در مرز 2620 دلار و سپس 2615 دلار قرار دارد. همچنین در صورت تداوم روند صعودی، مقاومت اول در 2647 دلار است و اگر طلا از این سطح عبور کند، احتمال افزایش بیشتر قیمت به سمت محدوده 2655 دلار و سپس 2665 دلار وجود دارد.

با این حال، قیمت طلای آبشده نیز در روز گذشته با نوسانات قابل توجهی روبرو بود و از 19 میلیون و 780 هزار تومان به 19 میلیون و 855 هزار تومان رسید. ارزش هر گرم طلای 18 عیار نیز به چهار میلیون و 583 هزار تومان رسید.

سکه امامی نیز که با قیمت 51 میلیون و 50 هزار تومان آغاز به کار کرده بود، پس از اصلاح، 51 میلیون و 600 هزار تومان ارزش گذاری شد. قیمت نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب به 26 میلیون و 950 هزار تومان و 16 میلیون و 850 هزار تومان رسید و سکه گرمی هم با قیمت هفت میلیون و 900 هزار تومان معامله شد. براساس بررسی اقتصادنیوز،‌حباب سکه نیز در کانال 17 درصدی قرار گرفت.

به گزارش اقتصادنیوز، اظهارات معاون بانک مرکزی ایران درباره افزایش ظرفیت تولید سکه از جمله نکات جالب توجه بازار در روز دوشنبه بود. این تصمیم برای مقابله با تقلب و افزایش نظارت بر بازار سکه به تصویب رسیده است و طبق این برنامه، سیستم پکینگ و کد دار کردن سکه‌ها پیاده‌سازی خواهد شد تا از احتمال تقلب در سکه جلوگیری شود.

محمد آرام، معاون ارزی بانک مرکزی، نیز از اجرای سیستم حراج سکه به صورت دوطرفه در آینده نزدیک خبر داد و گفت:‌ «طرح جدید به این معنی است که دارندگان سکه می‌توانند در حراج‌ها سکه‌های خود را عرضه کرده و در این جلسات به فروش برسانند.» اظهاراتی که باعث بروز برخی ابهامات در بازار شد، چرا که پیش از این چنین اقدامی در بازار سرمایه در نظر گرفته شده بود، به طوری که دارندگان سکه می‌توانستند با تحویل سکه خود به یکی از بانک‌های عامل، پس از تأیید کارشناسی و طی مراحل کارگزاری، سکه‌های خود را در هر زمان که بخواهند در بازار سرمایه به فروش برسانند. حالا، اما ابهاماتی پیرامون نحوه نگهداری سکه، فرآیند کارشناسی، هزینه‌های انبارداری و روش‌های مبادله در این سامانه مطرح است که نیاز به شفاف‌سازی بیشتر دارند.

با این همه، تحلیلگران با توجه به وضعیت کنونی بازار، معتقدند نوسانات شدید قیمت طلا و سکه متاثر از تغییرات «نرخ دلار» و «تحولات اقتصاد جهان» است و تداوم روند افزایشی قیمت دلار و نوسان قیمت طلای جهانی در محدوده فعلی، می‌تواند تداوم روند فعلی بازار را تضمین کند. همچنین، تقویت سیاست‌های فدرال رزرو و انتظار داده‌های اقتصادی آمریکا می‌تواند بر روند بازارهای جهانی تاثیر گذار باشد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، انتظار می‌رود قیمت طلای آبشده در کوتاه‌مدت همچنان صعودی باشد، اما مهم‌ترین سطح حمایتی این فلز گرانبها در 19 میلیون و 780 هزار تومان و سطوح مقاومتی نیز در حوالی 19 میلیون و 900 هزار تومان و 20 میلیون تومان قرار دارد.

همچنین اولین سطح حمایتی سکه امامی در 51 میلیون تومان و مقاومت اصلی آن در 51 میلیون و 850 هزار تومان قرار دارد. در صورت شکستن مرز مقاومت یاد شده، احتمال افزایش قیمت تا محدوده 52 میلیون و 200 هزار تومان و سپس 52 میلیون و 500 هزار تومان وجود دارد.


https://hirna.ir