بوشهر- دادستان تنگستان بر ضرورت رعایت شرایط و مفاد آئین نامه ایمنی در معادن تنگستان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا اسمعیلی پنج شنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای افزایش راندمان ایمنی معادن و جلوگیری از خطرات احتمالی، با عنایت به اهمیت کار و حادثه خیز بودن فعالیتهای معدنی (مخصوصاً معادن زیرزمینی، زغال سنگ، سنگهای تزئینی و شن و ماسه) و رعایت مفاد آئین نامه ایمنی به همراه جمعی از مسئولان ادارات از معادن شهرستان بازدید شد.
دادستان تنگستان تصریح کرد: همه مکتشفین و بهره برداران معدنی و واحدهای صنایع معدنی شهرستان در صورت عدم رعایت شرایط ایمنی و نیز وجود نقص و شرایط غیر ایمن و بروز حوادث ناشی از آن، در واحدهای موصوف، نسبت به تکمیل و ارسال فرم ماده ۲۰ قانون معادن و ابطال مجوزهای مربوطه اقدام میشود.
دادستان تنگستان عنوان داشت: رعایت بندهای پرمخاطره همه معادن و کارگاههای آن، اعم از معادن سطح و زیرزمینی باید قبل از شروع هر نوبت کاری توسط مسئول ایمنی یا نمایندگان وی بر اساس فرمهای چک لیست ایمنی، بازرسی و فواصل بین بلوکهای مورد قواره سازی در هر ردیف به اندازهای در نظر گرفته شود که تردد در میان آنها امکان پذیر نباشد.
وی افزودند: ورود همه افراد غیر مسئول به محدوده معادن منوط به کسب اجازه کتبی از سرپرست معدن یا جانشین وی است و استفاده از حفاظ در دستگاههای سیم برش الماسه الزامی و کارفرما موظف است دستورالعملهای ایمنی متناسب با نوع کار کارگران را به آنها آموزش دهد.
وی گفت: همچنین همه ماشین آلات و تجهیزات معدنی باید توسط افراد ماهر و آموزش دیده به کار برده شود و داشتن گواهینامه ویژه جهت کار با ماشین آلاتی مانند بیل مکانیکی، لودر، بولدوزر، لوکوموتیو و نظایر آن برای متصدیان این گونه ماشین آلات الزامی است.
اسمعیلی در ادامه افزود: جدا کردن و واژگونی بلوک سنگ بریده شده از جبهه کار با استفاده از تیغه بولدوزر یا جام لودر و نظایر آن ممنوع است و سنگهای استخراجی (کوپ ها) باید به طور منظم و روی بزرگترین سطح مقطع قرار گرفته تا از سقوط آنها جلوگیری شود.
وی گفت: همچنین مناطق حادثه ساز در معدن باید با تابلو و علائم هشدار دهنده مناسب از محلهای مجاور مجزا شده و هرگونه ورود به این مناطق منوط به کسب مجوز از مسئول ایمنی است.
دادستان تنگستان یا آور شد: بدیهی است بهره برداران معادن مکلف به اجرای مفاد آئین نامه ایمنی معادن و بندهای فوق الذکر، تحت نظر مسئول فنی و مسئول ایمنی معدن بوده و در صورت وجود نقص و شرایط غیرایمن در معادن و بروز حوادث معدنی، نسبت به تکمیل و ارسال فرم ماده (۲۰) قانون معادن اقدام لازم معمول شود.