18 آبان 1403
10

بررسی‌های یک تیم تحقیقاتی نشان می‌دهد که 75 درصد از موفقیت کشور چین در جذب کربن به واسطه جنگل‌کاری حاصل شده است.

رشد ۷۵ درصدی جذب کربن چین با افزایش جنگل‌کاری
- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تیمی بین‌المللی از متخصصان مدیریت منابع و جنگل، بوم‌شناسان و فعالان حفاظت از محیط زیست، صحت ادعای چین در گزارش‌های ملی گازهای گلخانه‌ای خود مبنی بر افزایش قابل توجه کربن زیست‌توده جنگلی را تأیید کرده‌اند.

این گروه در مقاله‌ای که در نشریه نیچر ژئوساینس منتشر شده، اشاره کرده‌اند که این افزایش عمدتاً نتیجه تلاش‌های مدیریت زمین بوده است. همچنین، سردبیران این نشریه در همان شماره مقاله‌ای مختصر درباره این پژوهش ارائه کرده‌اند.

در سال 2015، 196 کشور از جمله چین، توافق‌نامه پاریس را امضا کردند که هدف آن کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. اعضای این توافق‌نامه متعهد شدند برای دستیابی به اهداف مشخص، مانند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش جذب کربن طبیعی، همچون گسترش جنگل‌ها، تلاش کنند و اجازه ارزیابی مستقل از دستاوردهای خود را بدهند.

پیشی گرفتن چین از آمریکا در تولید انرژی پاک

در سال‌های اخیر، مقامات چین اعلام کرده‌اند که مساحت قابل توجهی از زمین‌های این کشور به جنگل‌کاری اختصاص داده شده و این گسترش عمدتاً به دلیل سیاست‌های مدیریت زمین بوده است. در این پژوهش جدید، تیم تحقیقاتی تلاش کرد این ادعاها را تأیید کند.

آنها با بررسی تصاویر ماهواره‌ای جنگل‌های چین طی سال‌های 2001 تا 2020، متوجه افزایش حدود 6.2 درصدی پوشش جنگلی شدند. پژوهشگران برآورد کرده‌اند این افزایش، بسته به نوع و تراکم درختان، سالانه حدود 209 میلیون تن کربن را جذب می‌کند که تقریباً با ادعاهای دولت چین مطابقت دارد.

برای ارزیابی اینکه آیا این افزایش به‌طور عمدی از طریق برنامه‌های مدیریت جنگل رخ داده، تیم تحقیقاتی با استفاده از داده‌های پویایی پوشش درختان، جنگل‌های چین را به هشت نوع منطقه مدیریتی تقسیم کرده و هرکدام را به صورت جداگانه بررسی کرده‌اند. سپس از مدل‌های جهانی برای شبیه‌سازی اثرات کربن در طول زمان استفاده کردند تا تغییرات مربوط به جذب کربن در هر نوع مدیریت را ارزیابی کنند.

این تیم برآورد کرد که تقریباً نیمی از افزایش کربن زیست‌توده به دلیل برنامه‌های مدیریتی مستقیم بوده است و دریافتند که حدود 75 درصد از این دستاوردها به پروژه‌های بازسازی جنگل‌های موجود مربوط می‌شود.

پژوهشگران معتقدند که مطالعه آن‌ها نشان می‌دهد ادعای چین در مورد افزایش پوشش جنگلی و جذب کربن، دقیق بوده است.

انتهای پیام/

منبع:

https://hirna.ir