سطح آلودگی هوا در شهر لاهور پاکستان به عدد 1067 رسیده که 40 برابر استاندارد قابلقبول سازمان بهداشت جهانی (WHO) است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درحال حاضر آلودگی هوا در لاهور، دومین شهر بزرگ پاکستان، به سطوح بحرانی رسیده و بر اساس دادههای IQAir حدود 40 برابر بیشتر از سطح قابلقبول سازمان بهداشت جهانی (WHO) است. شاخص آلودگی هوا در این شهر به عدد 1067 رسید که سطحی بسیار خطرناک است.
ذرات PM2.5 نیز به عدد 610 رسیدند، در حالی که WHO سطح ایمن آن را 15 میداند. لاهور چند روز است که در دود و مه غلیظی فرو رفته که به دلیل سوختهای دیزلی بیکیفیت، سوزاندن محصولات کشاورزی و سرمای زمستانی ایجاد شده است.
به گفته جهانگیر انور، مقام ارشد حفاظت محیطزیست در لاهور، این سطح بیسابقهای از آلودگی است.
او پیشبینی کرده که آلودگی همچنان تا چند روز آینده بالا باقی خواهد ماند.
مقامات همچنین محدودیتهایی را برای کاهش آلودگی اعلام کردهاند، از جمله ممنوعیت تردد وسایل نقلیهای که موتور دو زمانه(این موتورها به دلیل عدم احتراق کامل و استفاده از سوخت و روغن مخلوط، آلودگی بیشتری نسبت به موتورهای چهار زمانه تولید میکنند و مصرف سوخت بالاتری دارند.) دارند و بستن رستورانهایی که بدون فیلتر هوا غذا میپزند.
همچنین نیمی از کارکنان دولتی و شرکتهای خصوصی از خانه کار میکنند، ساختوسازها متوقف شده و فروشندگان خیابانی باید ساعت 8 شب فعالیت خود را پایان دهند.
آلودگی هوا باعث کاهش متوسط 7.5 سال از طول عمر ساکنان لاهور شده است.
به گزارش یونیسف، نزدیک به 600 میلیون کودک در جنوب آسیا در معرض آلودگی شدید هوا قرار دارند و تقریباً نیمی از مرگهای ناشی از ذاتالریه در کودکان با آلودگی هوا مرتبط است.
این وضعیت برای بسیاری از ساکنان، از جمله والدین نگرانکننده است. برای مثال، لیلی میرزا، یک مادر 42 ساله، احساس نگرانی شدیدی نسبت به سلامتی فرزندش دارد.
انتهای پیام/